söndag 29 maj 2011

Tjugonionde maj tjugohundraelva..

..och morsdag. Firade lite lagomt idag:) Många kalas i vår familj nu ( i morn fyller sonen år:) och det kan lätt bli lite för många kakor & bullar..eller om så  är, även tårtor:)... 

I förmiddags kom dottern med sin lilla familj.. snattergöken Alex pratade nästan konstant.. men det är bara härligt att höra nu efter att han varit sjuk ett tag! Fick en ljuvlig ros i en betongkruka.. precis den där kontrasten som jag gillar:)

 Söndagen fortsatte med att  karl´n, dottern och snattergöken Alex åkte till Skattkärr för att se när Isak, äldste barnbarnet spelade fotboll. Jag fick stanna hemma för jag  orkade inte sitta  så lång tid i bilen p.g.a. ryggontet!
 Nån mer som fick stanna hemma .. var SURSELMA.. demonstrativt ligger hon ute på gräsmattan med ryggen åt mej och ihopdragna öron ..och surar.. Faktiskt sant.. det syns att hon är sur :)


Helt klart är att, ett favoritställe i vår lilla lilla trädgård är ändå att få sitta under korkeken..menar förstås rönnen och njuta..
 Men bäst när jag sitter där så blåser det upp rejält.. och innan jag ens hunnit tänka tanken så kom regnet.. från var?? Tvätten som nästan var torr,  fick jag in fort som attans...Väl inne ..kom solen fram igen:)

Så jag kunde fortsätta njuta under rönnen....och konstatera att äntligen slår Oxelträdets blad ut.. var lite fundersam ett tag på att det kanske inte lyckats med att vi flyttade det i höstas! Det var i vägen för boden, men nu kan jag pusta ut igen..Från början var det en liten, liten  oxelplanta som min far "fann" i skogskanten "hemma" och förmodligen kommer från det urgamla storträdet på gården.

Tittade jag lite snett över min axel så sågs flaggan hos en
granne vaja..

När man sitter så där och inget gör...bara låter tankar flyga och fara.. Det är mycket som jag vill göra, fast ryggen säger stopp tyvärr. Men kommer tid kommer råd ..kanske! Äppelträdets blommor är förbi.. men snart kommer äppelkarten och om man tittar nära nära så är det väl ganska fantastiskt att det blir äpplen av det där:) Ser nästan ut som prinsesskronor med guld på knopparna:) Ni vet fantasin DEN är det inget fel på:)

Hoppade över tårtan idag.. blir mer av den varan en annan dag..Istället blev det en Skummig  dessert med hallon:)  Fann receptet här..Lätt , enkelt och gott. Nu hade jag inga hallon och ingen flagad mandel.. men som den KajsaVarg jag är.. tager jag, vad jag har hemma..Björnbär och håll i er nu.. PUMPAKÄRNOR som jag rostade!! Gick lika bra det...  Hoppas ni haft en skön helg.. och lite sol ändå..
♥...Pia

Ps... Fabrikens söndagsbild/er   finns  att se inne  hos fabriken och mina är en salig blandning som vanligt.... hade tänkt skona er från bilder på Selma idag.. men det smet in en ändå!.ds.

5 kommentarer:

Anonym sa...

mycket fint här, hämtar inspiration hos dej jag tackar för det // Anita

Majas skafferi sa...

hej! Vilken trevlig sitthörna du har! ja, det har blåst denna helg.. vi hade tur, kunde sitta ute och äta på café august idag, gött!
Ha det bra!

Jenny sa...

Hej Pia!
Vilka fina bilder du visar:)
Ja, Selma ser allt lite sur ut;)

Ha en trevlig vecka!

kraam Jenny

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Vilken mysig liten hörna du har att mysa i.
Här är det fint väder och värmen har kommit tillbaka men det blåser fortfarande som bara den..
Ha en fin kväll.
Kram
Jessica

Rummet för välbefinnande sa...

Nu du Pia får du åka och köpa Expressen söndagsbilagan........
Jag är med där :) :)

Kram Mia