fredag 27 maj 2011

Syrener..

..är vackra blommor och just nu blommar de för fullt. I vår lilla trädgård växer både Bondsyrener och vita syrener, men det är bara de lila som blommar i år tyvärr.

 Enligt gammal folktro så förknippas syrenen med vidskepelser. En vanlig föreställning var att personer som är födda mellan  kl. 23 och midnatt kunde se spöken i blommande syrenbuskar under samma tid på söndagar..Asch ..inte heller...eller????

Har passat på att plocka in lite av dessa ljuvligt doftade syrener och nu på kvällen är doften  så intensiv att den nästan  är bedövande ...

I vår "lillavillaträdgård" finns även ett skruttigt  Rosentryträd ( eller om det heter vårtry?) som egentligen skulle tas ned..men som av mej "räddas" varje år från det!! I trettio år har det blommat vackert ..men i övrigt ser det risigt ut!! Kan nog rädda det några år till:) I varje fall så är färgen härlig..

En härlig helg igen.. Vi firar MOR och  har det gôtt...I vår familj firar vi mycket nu.. Vi började i söndags och fortsatte på tisdagen med min mammas födelsdag.. Så morsdag.. sen på måndag fyller vår förstfödde:)....så går en dag och dax för andra barnets födelsedag.. och slutligen firar vi min pappa efter ett par dar till..En intensiv tid ...men nuförtiden är det dock lugnare för min del.. När våra barn gick i skolan och det var skolavslutningar..studenter.. konfirmationer.osv.. visste man att man levde..jisses ..Nu är det betydligt lugnare:) Men det var en härlig tid ändå... förr!

Trevlig helg.. ♥..Pia

3 kommentarer:

Marita sa...

Vilka vackra bilder!!! Jag är helt galet förälskad i syrener!! I morgon ska maken och jag plantera en syrenhäck hemma hos oss, äntligen!!
Du,jag har en liten utlottning hos mig, titta gärna in!!
kram, Marita

Marina sa...

Jätteinspirerande blogg du har!

/Marina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Har hört många nu som har syrenbuskar som inte blommar, kanske finns hopp till nästa år då. Ska allt kolla med min mamma vilken tid på dygnet jag är född, kan bli en kväll ute då, sånt där tycker jag är spännande.
Så fina foton du tagit.
Ha en fin söndag och mors dag
Kramar
AnnaMaria