fredag 3 februari 2012

Startskottet har gått...

...Idag börjar vi räkna steg...igen!
Om och om igen kanske ni tänker när ni läser det här:) 
 Jo men visst är det så,  för förra året då gick jag och räknade stegen  med Granne med Selma..
vi skulle gå till..  hm... ..var det nånstans i Dalarna tro?..
Ja det var det nog.. kom en bra bit på vägen kan jag säga:)
Sen tog det visst stopp , vet inte vad som hände!!!
Nu är det Tappa.se som gäller och vi är två lag på vårt jobb som ska utmana och "tävla" mot varann..  Så nu jäklar ska det bli andra bullar av minsann..
men apropå bullar så har jag en liten fikagodis att bjuda er på:)...

 MARÄNGKORG med VANILJVISP och BLÅBÄR.....skulle det smaka kanske?
Receptet är busenkelt..  och från Skånemejeriet tog jag marängreceptet,
som fyllning valde jag vaniljvisp  istället för grädde..  stora  färska blåbär  köpte jag på Ica idag..och nog var det stora bär minsann.. goda oxå.

Marängkorgarna blev väl i mörkaste laget.. 100 grader är nog för stark värme i min spis..
nu gjorde jag  bara en halv sats, dvs det blev 4 korgar...korgar och korgar..njaa nån marängblaffa ..
men  det blev en  liten håla  i varje "korg" som kan fyllas med  nåt gottigt:)

För gottigt det måste jag ha idag.. fredag och min födelsedag:) 
Jag "testade" en korg ..den som ni ser på bilden.. riktigt gott faktiskt..  smakade bra till eftermiddagsfikat..som jag intog i min ensamhet:).... efter att ha gått en långpromenad i kylan..
Nu var det väl inte såå synd om mej att smaska en liten smal  ( VV /3  PP ) bakelse så här på fredan.. i morn kommer hela mitt  gäng..  så då kalasar vi ordentligt:)

Till sist  denna fredag bjuder jag på en gobit till:).. En vacker vinterdag med sol och snö.. kallt  såå det biter i kinderna.. men, men gott folk det kommer varmare tider ..snart.. det är något som jag är helt säker på:)... Fast nu är det goast att njuta stugvärmen och brasan.. trevlig helg på er...

[]...Pia

8 kommentarer:

Marianne sa...

Än en gång grattis! Kollade in här för att se om jag kunde få nåt tips till bloggande. Just nu är det stiltje i min bloggfantasi eller om det är bloggintresse. Tittar inte heller runt så mycket. Tror detta med facebook är orsaken. Nu får man så mycket information och tips där som man tidigarer fick på bloggarna. ja vi får se hur det går. Har planer på ett inlägg ikväll. Ha det gott.

Rummet för välbefinnande sa...

Pia, Pia, Pia......
Jag är så där sprudlande entusiastisk och jag önskar så att du har lust att komma på något av allt det här roliga som vi ska göra i Skaparboden. Åhhh, jag tänker på dig och Annika ofta, ofta när jag planerar aktiviteterna där. Snart ska vi sy väskor förstår du..... Av återbrukat material. Ihhhhhh så roligt. Och vi ska skapa i tråd....
Vi ska lära oss att stanna upp och njuta av livet med hjälp av mindfulness.... Qi gong..... Ja, men fattar du?!?!

Jag är så där bubbligt glad och förväntansfull och nu på torsdag ska Bengt Starrin ha en föreläsning om att leva lite mer som Pippi Långstrump.

Har haft så mycket omkring mig senaste tiden med allt det här, men jag misstänker att du förstår hur ivrig jag är.......
Kan du komma och vara med på något så vore det så himla kul......
Längtar efter att få skratta ihop med dig igen.

Ha en toppenbra helg och kram på dig!
Mia

Rummet för välbefinnande sa...

Men, nu blir jag riktigt glad Pia!!!!!

Har haft så dåligt med bloggtid men nu kände jag så starkt att jag skulle titta in hos dig och skriva de här raderna. TACK!!!! Du är verkligen som en solstråle, vet du det?!?!

Tänk om du hade haft möjlighet att komma på föreläsningen på torsdag..... Jag tror verkligen att det kommer att bli så bra förstår du.
Du kanske kan ta med dig någon från Arvika och komma ner? Vi har lagt ett lågt pris så att flera ska ha råd att komma och lyssna.

Du kommer att gå igång något alldeles vansinnigt mycket på väskorna tror jag.....

Fattar du hur glad jag blir?!?!
Kram igen

rosenälvorna sa...

Hej, stort grattis till dig! Ser supersmaskig ut den bakelsen:) lycka till med alla steg minst 10 000 om dagen så ska ni nå ert mål:) Christina

Sofia sa...

Första gången jag hittade till din blogg och jag kommer komma tillbaka. Ha en bra helg!

LantlivsAnette sa...

GRATTIS Pia lite i efterskott !! Så det blir kalas idag..vad mysigt, det gillar nog Selma också..hon får nog en gobit hon med..
Åhh vilken smaskig marängbakelse du gjorde..mumss..och vad duktig du är som har kommit igång med promenaderna, jag ska också göra det, bara det blir varmare ute..nu är det 34 grader kallt..inte mänskligt, men Nisse han trivs, kan inte förstå det, men han har tjock päls nu, han ska trimmas nästa helg..
Kraaam Anette

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej Pia..
Ska också försökabörja räkna lite steg men det blir inte idag -22 passar inte mig :)
Vilken härlig bakelse, den ser underbart god o läcker ut :)
Ha en jättemysig lördag.
Kram på dig.
Jessica

Maj sa...

Vilken trevlig blogg du har. Tittade in för första gången och fastnade särskilt för midsommarbilderna från Tällberg. Har en god vän som bor i Laknäs och vi har firat många aftnar däruppe. Sen din gulliga hund....vilken sort är det?
Anmäler mig som följare. Fortsatt trevlig helg. Maj