måndag 2 maj 2011

Appropå ..ingenting....så fick jag idag en bekräftelse på att jag fått en plats på en sommarkurs jag sökt :).. Yippie..ska bli såååå kul ..

Har i flera år funderat på om inte jag skulle testa en sommarkurs.. Det finns ju folkhögskolor lite varstans och bl.a den här som jag sett och läst lite grann om.. Kyrkeruds folkhögskola och som ligger några mil ifrån min stad.. På lagomt avstånd.  
Trädgårdsinspiration med betonggjutning  heter kursen och som är i hela fem dar :)

Nu är jag ingen stor trädgårdsfantast, inte heller är vår trädgård speciellt  fantastisk.. utan en helt vanlig, liten och mycket enkel villaträdgård.. Men DRÖMMAR om HUR den skulle kunna se ut finns i mitt huvud:)

Gillar att pyssla och greja, det gör jag och just betong är något som tilltalar mej enormt. Har bara testat att göra de där där klassiska  fågelbaden hitintills.. Det gjorde jag för några år sedan och resultatet blev stora och små bad ..överallt i vår trädgård, samt hos mor & far!!

Visst, några försök till har jag gjort.. bl.a en  ruffig midsommarsstång!..ta en titt här.. Sen några misslyckanden oxå.. I somras provade jag att göra betongfat.. men se det gick inte alls . ..de höll inte att ta i ens!..

Men de här höll och håller nog i många år:)  Mina betongägg som jag gjorde nu till påsk. Något som ni säkert inte missat...Nu är påsken förbi, så de får ligga i en gammal ärgad kopparkittel.. ett av alla mina fynd under skrotletarfärderna:) hemma hos mor & far !! Kommer säkert att hitta andra platser till äggena så småningom!
Men som sagt.. NU BLIR DET KURS.. och då ska väl förhoppningsvis  något  fastna.. och att jag ska kunna göra något roligt till vår trädgård:)..i just betong... men det är hela 10 veckor dit.. Först ska här njutas av MAJ MÅNAD..och lite blommor.  Kameran kommer jag ta med med och dokumentera så mycket det bara går..Förmodligen så blir man väl såå inne i det som ska göras att jag glömmer bort att ta bilder:)♥...Pia

12 kommentarer:

Kerstin sa...

Så spennende det hørtes ut med ett slikt kurs. Der kan jeg tenke meg inspirasjonen kommer til å blomstre :)
Kerstin

Kamomilla sa...

Låter jättespännande!

EM sa...

Jätteskoj att gå på kurs, ju. Och trädgård,,, och gjuta i betong,,,,
låter superkul.
kram elsamarianne

Geta sa...

Va kul Pia! Vi vill se mycket bilder!
Kram.

Patricia sa...

Åh va kul att gå på kurs! Jag gillar att gå på kurs o läsa och lära mig nya saker. Om 1½ vecka ska jag gå en Reiki-healing kurs, det ska bli jättespännande .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Mia Maräng sa...

Va kul att gå kurs och i betonglära,ja det skulle jag ochså vilja.Jag och två andra kompisar ska prova på att gjuta betong nu på tisdag.Få se hur det kommer att bli.Roligt ska det bli. Tveksam om mina saker blir så fina som dina.
Karmis Mia

Dröm vid havet sa...

Betong är så vackert och fint!

Lotta 8`) sa...

Det är så roligt att gå på kurs! Jag skulle vilja gå en pilflätningskurs igen, trådslöjd med :) Betonggjutning är jättekul och när man kommit på det, går det åt många säckar med betong hemmvaid :)

Ha det bäst :)

Viola sa...

Det låter himla kul och inspirerande :) då har du något att se fram emot, kan behövas lite morötter när man genomlider detta väder :( kramen

LantlivsAnette sa...

Åhh vad roligt med kurs..du kommer att få många fina tips där..
Tack snälla du för de fina orden om min bok..det värmde så gott ska du veta..
Jag kan avslöja vad min Pappa snickrar till min trädgård..det blir två växtstöd..som jag såg i Lantliv tidningen..det blev ingen trägunga..en sån som du vill ha, en sån skulle jag gärna vilja ha också..
Ha det gott i helgen
Kraaam Anette

Majas skafferi sa...

Hej! Den kursen skulle jag också vilja gå.Faktum är att jag har sett många intressanta minikurser just i Arvika! I medborgarskolans kursprogram mm..
Hoppas få se dina grejer sen, kanske jag får tips av dig istället! ;)
Ha det bra!

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Den kursen låter väldigt spännande!

Följer dig nu via Bloglovin.

Önskar dig en skön söndag!