fredag 18 december 2009

Julstökas det nåt??

..Ja, det är säkert julstök i stugorna, runt hela vårt avlånga land..och i grannländerna och....säkert lite varstans på vår lilla jordklot..:)..Japp, nu är julsnuvan ivägskickad..var den skickades??..Tjaa..vem vet var den dyker upp..kanske hos dej eller dej....eller...:) Frostrosorna på fönstrena i uterummet/altanen..var många idag... Vackra att se på... Ser ni lilla soffan genom fönstret..var ett tag sen man satt där nu och drack kaffe ...och bara njöt av solen som värmde..Solen ja....ja den kikade fram idag..en stund, men jisses så kallt..jag var dock mest inne idag för att julstöka..Har liksom inte blivit av under veckan som gått..Julsnuvan däckade mej ..MEN idag har krafterna ..nästan alla iallafall, återkommit. Och så har dammråttorna fått se sej om efter nya gömställen..UT har de åkt..genom dörren..fast de lär nog snart slinka in ..lite för kallt ute :)..Dammvippan har dansat fram till tonerna av julmusiken..ett och annat julpynt har fått sin plats..Men om jag ska vara ärlig.. det är inte så mycket julpynt i huset i år..Har minskat en hel del på det ..Istället har (och ska snart ) det gröna, naturliga kommit in i form av små granar ...
Som på det här vita gamla skåpet..DÄR till höger, som det gamla strykjärnet står..DÄR ska en liten gran stå..och i den ska det hängas julgranskulor och hjärtan m.m av fattigmanssilver.. För tillfället ligger de på fatet, under och bredvid glasklockan. På fatet sitter några ljushållare ..loppisfynd....nää vänta det var på antik och samlarmässan jag fyndade de här:)... som jag har kladdat lite svart färg på.. även den gamla rostiga kakformen fick sej en omgång av den svarta v-slipen..:)
Syns kanske inte så bra, men det är julgransljushållare ...
..kunde bara inte låta bli att visa er den här bilden..visst är den lite häftig??
** Nu är det dax för ...JUL MED ERNST.... på tv 4...Tjingeling..
♥..Pia

14 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Jaha, en till som tittade på Ernst, jag fick inte igång TV:n jag, mannen lämnade mig utan att trycka igång den, och jag vet inte hur man gör....

Rummet för välbefinnande sa...

Jag har också tittat på Ernst.
Idag har det varit julhandel, fika och mys för hela slanten så nu är jag faktiskt trött. Ska gå och sova, men var bara tvungen att kika in och skicka dig en stor kram. Det var så längesen nu......
Vi kramades??? Nej, men som jag skrev hos dig "fniss"
Blev så glad att känna genom raderna att du var pigg igen. Gott Pia! sköt om dig nu och ha en fin fjärde advent.
Kramelikram Mia

Anki sa...

Åh vad gött att du är frisk nu, det blir ju en del att ta igen så här före jul!
Jag trodde jag var på väg åt rätt håll häromdan men idag är det feber igen och hostan är hemsk...japp jag får väl va Ludolt ett tag till, hihi!
Härligt att få lite städat, det behövs allt...här är det hundhår överallt hur mycket jag än "suger", hmm...är det bara mina som fäller???
Nä dags att rycka upp sig lite, jag har planerat in julklappsshopping tills imorrn...om febern är väck...liksom sista rycket nu!

Ha det gött!
Kraaaam!

Hulda sa...

Så nydelig å se ut av vinduet ditt, et vakkert snølandskap. Ser du koser deg, og lager det så fint til jul. :)

Noll54/Eva-Karin sa...

Skönt att Pia är igång igen!

Och vad jag tyckte om Ernsts program,,, ville bara sätta igång med mer pynt!

Önskar detsamma till dej!

Kram E-K/noll54

Birgitta sa...

Hej! Du behövde väl inte skickat julsnuvan till mej, jag har haft så mycket sjukt ändå.
Fina bilder idag också.
Önskar den ej skön 4-e advent.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Can anyone recommend the best Endpoint Security software for a small IT service company like mine? Does anyone use Kaseya.com or GFI.com? How do they compare to these guys I found recently: N-able N-central server management
? What is your best take in cost vs performance among those three? I need a good advice please... Thanks in advance!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ingen snuva än här, den åkte nog iväg mer norrut...Gott att du är igång och grejar igen. Jag missade ju Ernst, ska kolla när det är repris. Här är slappdag idag.
Ha en mysig adventssöndag
Goa kramen
AnnaMaria

Granne med Selma sa...

Gôtt att du är frisk igen! Här hemma har det också varit snuvigt och febrigt. Nu senast var det Emmas tur.

passar på att önska dig en riktigt fin jul! Om du var här skulle du få en STOR kram! Längtar efter att träffas och skratta :-)

KRAM Sussie

Lilla Blanka sa...

Hej goa Pia!

Ohh ojoj vad vacker bild, så mysigt med soffan där i trädgården. Ja, det känns lite avlägset att man för ett par-tre månader sedan satt ute i det gröna.

Ernst, jag gillar honom, han hittar alltid på mysiga saker och det är enkelt och bara "Ernst" helt enkelt.

Kram
Mia

Bim HD sa...

Hm, julstökas inte speciellt, nä...
Och jag känner skallen börjar bygga upp huvudvärken - laddar för migrän på julafton... som vanligt??? hm...
Ehhh, har du Arvika som väderstation? Ehhh, hade jag i min blogg också - innan jag plockade bort den - vet inte vad snart som segade ner bloggen ;) Men, än har den inte fått flytta in, igen... -9, känns som 8... inte -8, mystiskt... det MÅSTE vara inne, tihi... var sitter mätaren numera månne - flygplatsen? Där är det varmaste stället när vi åker till stan, typ... -11 har jag för stunden, hua. Undrar om ljusen/lyktorna ryker ute? ;)
Må så grankott... kramis...

här är gudagott att vara sa...

Synd att du hade så bråttom!
Det var jag som var den "äldre damen" fnissss.
Vi stänger den sista december du är Välkommen igen om du har vägarna förbi.
Haregott!

Penseldraget sa...

hej
ja visst är han skön ernst =) kikar in för att önska dig en skön fridfull jul
kram Pia

Jenny Oak Fae sa...

Ja den 1:a Mars bor jag i min nya bostad, längtar!!!

: )

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR önskar jag dig!

KRAM, Jenny

<3