måndag 4 maj 2009

Antingen har jag en hustomte i huset eller så är det skrômt.....

..Fast å andra sidan så bor jag inte i nåt gammalt hus ...utan i ett hus från -80 talet..Så slutsatsen bör då bli...jag har blivit glömsk!!!..Ni kommer väl ihåg häftpistolen? den kom aldrig fram..Den här gången så är det en vas som är totalt borta..Puts väck med andra ord!!..En vas som jag alltid brukar ha vårens första blommor i...vitsippor och liljekonvaljer. ..Idag plockade jag de ljuvligaste blommor jag vet..LILJEKONVALJER....de var inte så värst utslagna ..men en liten bukett fick jag med mej hem..Ända sedan jag var yrliten så har jag plockat dessa blommor på samma ställe...nostalgi så det sprätter om det:).. Plockade även en liten bukett till mor..när jag ändå skulle dit och hämta mitt lilla môsetrôll....dvs Selma..(ska trimmas på onsdag :) Blev bjuden på RABARBERPAJ som tack ...kan man säga... den var sååå go..årets första..men icke sista... * Men vasen då...den är borta..har säkert stuvat in den nånstans för att jag skulle komma ihåg det till den gången när jag behövde vasen..tror ni inte att det var så???Suck ..förmodligen ÄR det jag och inte SKRÔMTET som ställt den där...
Som ni märker har jag inte bloggat på en heeeeel vecka..vad har jag gjort då under den gångna veckan???..försökt stoppa tiden..ni vet mellan hägg och syren..Önskar att man kunde sänka farten på tiden just nu..bara njuta och vara ledig...vilken svindlande tanke....Visserligen så har jag njutit av den goaste helgen på länge..om man tänker på just värmen & solen..
**
Jag har iallafall INTE börjat måla mitt nya uterum..men snart så:)..Under helgen så blev den kvistlackad iallafall..gissa om det var många kvisthål??..ändå så lackade jag inte alla...
**
Karln i huset ...han den stackarn, går som en vingkraschad kråka..dvs..ryggskott!!..
**
På tal om skott...så har åtminstonde mina syrenbuskar skjutit skott... och knopparna kommer snart att slå ut i alla de där härliga lila färgerna...
..En liten fänrikshjärta som just sett dagens ljus hos mej..bakom garaget :) kanske ett litet vårtecken...
ÅÅåååååå alla dessa projekt som frun i huset kommer på..Inte nog med att det ska målas här och där och liiite till..Så kommer "hon" på att det vore väl lite roligt och göra nåt arrangemang runt rönnen???...sagt och gjort..eftersom karln i huset INTE kunde göra nåt mer än att gå och vanka runt som den nämnda kråkan ..Fick jag fritt spelrum..hehe...så raskt ut med en massa skifferplattor..en stooor hög ligger bak lekstugan och bara vääääntar på att det ska hända nåt med dom??.
Njaaa..nu får jag väl kanske inte låta de ligga bara så där..underarbetet får nog göras också...men det blir inte nu...kanske i môrn..på min lediga dag..OM nu det inte regnar förstås.... Sen ska Tänkarhatten på..för VAD ska det vara för bakgrund??..en spalje??en skärmvägg???..förslag mottages gärna...
**
Hos Birgitta fick jag den HÄR..... tusen tack :)
***
Till sist kära vänner...jag bloggar vidare..om än i sakta mak..när regnet smattrar mot fönstret..då ska här besökas ..varenda blogg :)

10 kommentarer:

Patricia sa...

Åh va härligt med liljekonvaljer, ska åka ut till mitt ställe så fort jag blir frisk nog, de var småååå knoppar när jag var där förra veckan.

Och rabarberpaj, det skulle jag ha bakat i helgen men låg sjuk så det väntar med på att bli gjort så snart jag blir frisk... =)

Tur man orkar blogga lite i alla fall...perfekt sysselsättning när man är konvalesent... =D

Ha de gött!
Kram Patricia

Lotta sa...

Välkommen att besöka mig nu då, för här regnar det idag.
Behövligt men tråkigt :O)

Sara sa...

Redan liljekonvaljer? Jag har bara sett blad än så länge jag!
Kram

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Åhh vad du grejar på..så fint du gör i din trädgård, jag har ju snö fläckar ännu i min så jag går bara och väntar tills jag kan rensa landen..nåt nytt vill jag också hitta på i min trädgård..
Så fint du gör under trädet..jaa, en skärmvägg vore nog fint där, en av trä, faluröd färgad med hyllor på där du kan ställa blomkrukor ?
Eller bara en enkel vägg av pil..eller en berså av syren..jag vill själv så innerligt ha en syrenberså, där man kan sitta inne i lövverket och fika,,
Jaa, drömma kan man ju alltid...jag tycker det värsta är ju att gräva..gamla gräsmattor är svåra och tunga att gräva i..
Ha det gott vännen
Kraam Anette

Lilla Huset sa...

Härligt med en bukett med liljekonvaljer. Här i Blekinge har vi stoppat tiden litet. Nu har vädret gjort omslag till litet kyligare och litet regn. Ha en skön dag!/Merja

Heidi sa...

Hej
Måste bara säga att dina chokladskorpor är ju jättegoda.
Jag väntar just nu på att de skall bli klara till 3 fikat :)
Länkar till dig från min blogg ang. de underbara skorporna.

p.s hoppas du hittar din vas...
kram Heidi

ÄnglarumsMia sa...

Ha ha, du är allt för skön du!
Ja, jag har också haft den där omöjliga uppgiften att få tiden att gå ihop, men idag så hade jag 40 graders feber (OPS!!!!) så nu är det vila som gäller. Har känt mig lite "schleten seste tia" och det är ju inte så konstigt då kanske.
Nu halvligger jag här i sängen och njuter av att hinna med att läsa här hos dig igen. Glömmer för en stund att det gör ont i kroppen.
Ha det fint Pia och du är för härlig alltså - bara så du vet.
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Där bort i väst finns nog både tomtar och skrömt.. Liljekonvaljerna blommade inte när jag tittade, får ta en runda igen. Vad gott med Rabarberpaj.
Kram till dig
AnnaMaria

Majas skafferi sa...

Hej! Jag tycker trädet i sig är en snygg bakgrund! Men bredvid (runt om)skulle det passa med en rabatt i oregelbunden form, typ njurformad, med olika perenner!
Kanske bara blommandes i vitt,?+högt svajande prydnadsgräs,nedgrävd tunna som ser ut som en minidamm? Möjligheterna är oändliga!Synd att tiden är knapp :( Ha det bra!
Ha det bra

Annika sa...

Trur att dä ä skrômta jä sôm ha vöre framme.....di finns da här iallefall.... idag va jä hos en tåcken benknäckare..... blev itte sôm jä tänkt mä.... män män iblann blir dä så.... hadde fôlk mä sö jä kunne itte komme å hjälpe dä å gräve...:) Hat sô gôtt Kusin