lördag 17 september 2011

Höstfärger...höstblommor... höstförkylning...

...och solig lördag!

 Nu kan man nog inte säga annat än att hösten har kommit och att den nu stannar ett tag  :)
Inte kan man klaga på det fina vädret som varit idag.. bäst att passa på att njuta...i morgon lovas det regn!

För min del är det en lat lördag.. har lyckats fått den där förkylningsbazillen  ... och som säkert alla har märkt nån gång...  så har små barn  giftiga basiller och jobbar man sen på en förskola.. ja då kryllar det av små barn....som har små giftiga baziller nu på hösten:)


Som tur är så är går det över.. man får väl nysa och hosta ..snörvla och ha sej några dar..Men hösten har lite mer att bjuda på än förkylningar som tur är.. alla dessa vackra färger..
Jag har slängt sommarblommorna, de var bara för sorgliga nu..regnat sönder helt & hållet!Bytt ut till bl.a ett bollkryss på symaskinsbordet... en ny färg var detta, sa blomstertjejen.. syns kanske inte riktigt på bilden.. den är mycket finare i verkligheten.. mörkare och djupare i färgen..Passade väldigt bra ihop med rostiga saker:) Inte har det regnat på bilden... bara nyvattnat!


En HORTENSIA är en trädgårdsväxt jag tänker på varje höst ATT JAG SKA PLANTERA EN BUSKE AV..varje sommar...såå glömmer jag det varje sommar..tills då hösten kommer och jag ser alla vackra färger på hortensiorna som ALLA GRANNAR HAR :) 

 Fick plocka en bukett idag hos en bekant. Nu var det nästan i senaste laget att torka dessa blommor.. lite bruna blomblad hade kommit..


Höstpyntade lite grann med buketten på altanbordet.. och några rostiga saker.


 Leka med bilder.. kan man göra när orken är lite sisådär...

*


*


*Men visst är det en VACKER färg på den här hortensian.


Nu får det vara nog med höstpyntandet för idag ...
 vila och åter vila blir det resten av lördagen...
En kopp med varmt honungsvatten får det bli nu...

 Önskar er alla som kikar in här i mitt vardagsrum... en skön och härlig HÖSTLIG lördagskväll...
[♥] [♥] [♥]...Pia


Ps.. förresten ni som kan det här med BLOGGER.. när kom det här bildspelet??.. Upptäckte för bara ett par dar sedan att..om jag dubbelklickade på en bild..så kom ett bildspel??..Men visst, inte mej emot för det var en bra sak:) ds.

7 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Ååååååå my good vad snyggt du har gjort!!!!!Bara så underbart fina färger.Ja det var hur snyggt som helst.Ha en skön lördag.Kram Rita ♥

elsamarianne sa...

Härliga bilder. Visst är det kul att jobba med dom... har varit dålig på att fotografera sista tiden. Har varit dålig på det mesta, känns det som... mannen är jätteförkyld, jag känner mig bara sänkt, ont här o där och allmänt off. Det är väl så det är innan man vant sig med hösten, som ändå är älsklingstid på året.
Ha en skön helg
kram elsamarianne

rosenälvorna sa...

Underbar hortensia! men det ska mycket till innan jag tyckr annat ;) Christina

Maggan sa...

Vilka fina höstbilder. Ja det blir till att slänga sommarblommorna. De är inte vackra nu.

Anita sa...

kul att se alla fina höstbilder..man blir sugen på att ta kort.. kram Anita

Johanna Stålros sa...

Så fint arrangemang! Ha en riktigt skön dag. Kram Johanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har också sett bildspelet, trodde det var nån vajsing. Men dom hittar på nytt hela tiden på blogger. Så fint du höstpyntat, jättefin färg på din bollkryss. Och jag vet precis vad du menar med ljungen, jag är vidskeplig också. Men den är i uterummet, inte inne. Bra va!
Ha en fin söndag och krya på dig
Kramar
AnnaMaria