fredag 12 augusti 2011

Fredagsfika..rött och sista semesterdan!

...Så  var vi framme då... vid resans sista dag...SEMESTERRESAN alltså ! 

En skön sommar och en skön semester har det varit..många upplevelser... resor, nära&kärabesök, kalas, fest, sol, salta&söta bad, go mat, fika, promenader, cykelturer, bilturer, båtturer, tågresor, böcker, barnbarn, barn, hundar, butiker, loppis, pyssel och har säkert glömt något.. m.m.. ..
oppss.. glömde en sak..BETONGKURSEN:) 

Har räknat ut att jag varit ledig i 44 dar!!.. och då är det ändå den här veckans  lörda & sönda kvar :)


Tror att den här  sommaren  har varit en bra sommar. Något tråkigt har förstås nuddats vid en.. livet är ju så...tänker på Norge..och en tråkig händelse hos grannar.. 


I morse gjorde jag en liten bloggrunda..medan jag drack kaffet... Fastnade hos Norrfrid som jag kikar in till då & då ... det finns ju ett antal bloggar numera:)..

Men iallfall så hade hon ett recept på Vildhallongrottor.. såg alldeles förträffligt gott ut!  Så efter f.m. trippen med husdjuret mitt, så bakade jag en sats med hallongrottor.. nu hade jag inga vildhallon, utan tog lite av mina frysta trädgårdhallon..och rårörde det..Blev väldigt gott det med..

 Augusti är en månad som jag förknippar med rött... bär.. kräftor b.la...  snart redan mitten av den månaden och på MÅNDAG så är det alltså dax för jobbet ..igen.. det är bara att gilla läget det..:)

Nu ska jag njuta av det som är kvar av denna dagen och .. bara ta det med rooo..  

Trevlig helg på er.. och har ni tid över.. sno ihop en sats av Hallongrottor.. de är försvinnande goda:)

Hallongrottor...

Ingredienser:

200 gr smör
1 dl strösocker
1msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl. vetemjöl
1 dl rårörda hallon
20 -25 st. småbrödspappersformar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker
smidigt. Blanda bakpulver med mjölet och arbeta in det i smörblandningen.

2. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång på ett bakplåtspapper, vira runt papperet och lägg den i kylen en stund. Skär rullen i 20-25 lika stora bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i formarna.

3. Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk rårörda hallon eller sylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 min. Klart! 

4.Koka kaffe. Ät, blunda och njut!

...Pia

Ps..receptet kommer från den här bloggen.. det var när jag läste den som jag blev sugen på HALLONGROTTOR :).ds


8 kommentarer:

Cecilias kreativa sida sa...

Låter som du haft en härlig semester varit med om många upplevelser!
Själv är jag lite trött efter en veckas jobb!
Njut av helgen!
Kram Cecilia

EM sa...

Vänta nu, ska man inte ta det lugnt på semestern? Du har ju hunnit massor...
Tack för receptet. Det får jag testa någon dag. Idag är det städning på schemat, sen ska det målas hus...solen skiner äntligen, och inget regn ska komma. Sägs det..
kram elsamarianne

Min Skattkammare sa...

Hej Pia!
Tro inte att jag glömt din fråga om vaxduken, men sommaren ger ingen ro till att skicka saker. Idag köpte jag ialla fall frimärken på Ica...vill du ha en duk hemskickad så kan du maila mig. Men skynda dig för de är åtråvärda!!
Om du inte tröttnat....;o)
Jösses....nyss var det försommar och man hade allt framför sig. Så märkligt fort tiden smyger förbi en.
Njut av dina sista dyrbara timmar....
Kram Kicki

Marita sa...

Å vilken lång härlig semester du har haft!! Min semester tar också slut idag...jobb på måndag igen! Ska nog gå bra, brukar gå fort att komma in i rutinerna även om jag föredrar att vara ledig! Känns som jag liksom är skapt för ledighet!!
Hallongrottor är nog en av de godaste kakorna! I somras blev det blåbärsgrottor hemma hos oss då jag hade en helt underbart god blåbärssylt hemma...de blev gudomliga och tog fort slut! Precis som de ska! Ha en underbar helg! Kram, Marita

Här är gudagott att vara ! sa...

Viken härlig semester du verkar ha haft ! - Men visst är hösten också en tid när man kan njuta av soliga dagar i bär och svampskogen.
Älskar också Hallongrottor men har aldrig gjort dom med rårörda bär...så det ska jag testa !
Ha en trevlig helg !
Kram / Anneli

VACKRA hem & interiör sa...

Vilken sommar! Det är skönt att ladda batterierna och kul att komma tillbaks till jobbet igen och träffa alla arbetskamrater, brukar jag tycka i alla fall... Ha fortsatt härliga dagar! Tack för tipset om hallongrottorna - inte nog med att de är goda, de är väldigt fina att se på också...
Kram
Pia

Kamomilla sa...

hej Pia!
Du undrade över min bloggdekorationer och texter- det är nog det att jag har tillgång till både Photoshop och ritbord som gör att jag kan trixa till det lite extra.
Men jag tycker nog att du fixat det riktigt mysigt här på din blogg! :)

Fröken Fräken sa...

Hoppas att det känns okej att börja jobba nu efter all den där ledigheten! Efter en vecka på jobbet känns min semester sorgligt avlägsen.. tur det finns helg då man kan ligga på sofflocket och äta hallongrottor då!