söndag 6 mars 2011

En Vasaloppssöndag...

Nu är jag ju sååå tråkig, så jag tittade ens en endaste liten snutt på tv  idag, när  de duktiga Vasaloppsåkarna for fram i skidspåren..


Istället tog jag min lilla hund och for ner till hamnen och Kyrkviken.


Vi har den här vintern fått uppkört superfina promenadvägar och skidspår ute på isen.."Vägen" är bred och jättefin. Skidspåren, 3-4 stycken, går strax bredvid . Man behöver inte vara ivägen för varann.. Så nu går och springer folk.. drar pulkor &bobbar.. barnvagnar..sparkar..ja till och med rullatorer :) och cyklar..jo då en och annan liten bil har man mött..men det är som tur är inte såå många:)..

Eftersom det har blivit ett populärt promenadstråk  den här vinter så har "de frivilliga spårarna"dvs de som kör upp spåren, fått  från bl. a Sparbanken ett konto och som vem som helst får ge ett bidrag till.  Bensin m.m till "spårarna" , mycket bra gjort tycker jag.. fast jag har iofs inte gett nåt bidrag än!!

Men Selma & jag vi går där väldigt mycket... Det är toppen  för hon kan gå lös utan koppel..Sen gillar hon att rulla runt i snön och springa som hon vill utan något störmoment.

Vi har väldigt vackra HAMNMAGASIN i vår hamn.. förövrigt Sveriges innersta hamn!  De är stora och ståtliga, dessa gamla hus.. På sommaren är där aktiviteter bl.a konstutställningar och små butiker.
Alltså det har varit en sanslöst härlig och skön söndag därute på isen..

Mycket folk mötte vi under promnaden. Man kan gå runt hela Kyrkviken som är ungefär 9 km..
Jag brukar som mest, gå först åt ena hållet till en av våra två kyrkan..vänder sen och går  åt andra hållet och får på så vis en rejäl promnenad ändå..


När vi hade fått vår dagliga dos med promenad... blev det solväggen vid ena magasinet som belöning..Både jag och Selma njöt....Våren är på väg..det drippade och droppade för fullt runt omkring oss..


Nu till någonting helt annat:).. I går var jag nämligen på FÅRFESTEN I KIL....(här visar Birgitta som oxå var en av utställarna där, lite bilder från mässan) Himla kul... Det var får och ull på både höjden och tvären.. ATT det finns såå mycket man kan göra av ULL och allt vad som hör till får.. det hade jag ingen aning om,  men nu är huvudet fullt :)..igen  av en massa ideér..


Tovning exempelvis!!


Så nu har jag TOVAT min egen lilla tvål:)...Här ligger den på "tork".. alltså inte riktigt klar än!!Tovade lite till efter att bilden tagits.


Hur knäppt som helst.. men lite roligt ändå..:) Och enkelt.. bara lite ull och så lite såpa..varmt vatten ..så gnuggar man in en tvål:)  Jag tog en vanlig Barnängens tvål..mild och go.Nu kommer jag nog bara att  använda den som handtvål.. eller en dekoration:)
 
 

*Söndagsbilden i FABRIKEN..blev den här söndagen en massa bilder.. bara att välja:)

♥...Pia

11 kommentarer:

Patricia sa...

Åh va härligt att kunna gå sådär på isen, ser så härligt ut, och vackert.

Och massa härliga bilder på söta Selma .. =)

Det var ju en kul grej att tova in en tvål .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Viola sa...

Låter som ni haft en underbar promenad Selma och du..önskade att Otto och jag kunde gå våra långpromenader men han blir snart 12 och bakvagnen börjar att strejka, så sorgligt, vi har fått gjort ett handikappat hundhem för honom, får se hur länge det går..det är det som är det jobbiga ..man får ha dom en kort tid...ha en skön kväll,

kram

Snickaregården sa...

Gött ni haft det idag. Selma ser ut att njuta riktigt :)
Kram Maria

Nette Cecilia sa...

Så härlig promenad ni fick Selma o du ,min Selma fyller jämna år imorgon så då måste ni nog komma o hälsa på ,kram till er ,Nette

Kamomilla sa...

Vi tog ut Svante på långlänk också idag och jag vet inte vem asv oss söm njöt mera! och nu har han sovit så gott hela dagen :)

Så Vitt Jag Vet sa...

Din hund är för gullig.. En riktig fotomodell...
Det verkade skoj att tova runt en tvål.. Det borde jag testa..
Kraam
Sanne

Anki sa...

Haha, jag känner mig som förr i världen vet du...ont överallt och allehanda krämpor, ajajaj!!
Äh, så illa är det inte, mycke gnäll på kärringa!
Men du, vilka bilder...idag har det ju vart kanonväder...igår snöstorm, hmm...det svänger snabbt!
Supergullig tvål, ja man lär sig nåt nytt varje dag!

Kraaaaam!

LantlivsAnette sa...

Åhh vad härligt..nu äntligen har våren kommit !! Jag var också på promenad med Nisse på isen, han gillar att springa lös där..och rulla sig..ibland blir man så less på att vänta på honom då han ska rulla sig i snön heeela tiden..
Vilka fina hamnmagasin ni har, kan tänka mig att det livas upp på sommaren med fina butiker i..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Mia Maräng sa...

Hejsan Pia!
Vilka underbara bilder. Ja det var en njutiningsfull söndag igår,Vilket väder....Vad gullig selma är och matte har ju tagit sååå fina bilder på henne ochså.Vi hoppas på så fint väder idag ochså.
Kramiz Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är jättefint nere i hamnen i din stad, jag är ju mest där på sommaren. Då tar vi alltid en sväng till Olssons brygga. Så fina bilder du tagit på Selma, hon är en så duktig och gullig modell.
Kramar
AnnaMaria

Mitt Måleri sa...

Härligt promenadstråk du har , din söta hund ser ut att njuta för fullt...
kram pia