tisdag 8 mars 2011

Golv..Semlor..Kvinnodagen...

Ja, det blev en salig blandning idag:) Och bara gammal skåpmat..dvs bilder gamla bilder. 


 FABRIKENS tisdagstema denna veckan är GOLV..

Nånting som jag gärna skulle vilja ha i vårt hus är riktigt gamla trägolv.. och då menar jag slitna såpaskurade trägolv. Kanske ska man då inte bo i   trettio år gammalt hus!

Nu  finns det åtminstone två rum som har trägolv..Det ena är golvet på altanen som blev klar för två somrar sen.  Ett trägolv som jag lutbehandlade och oljade in med hårdvaxolja ..För att stå emot lite hårda törnar..Kanske i ljusaste laget blev golvet, har funderingar på om det ska få bli lite mörkare grått så småningom. Men mycktet nöjd och glad över golvet annars.. för ett trägolv är så skönt att gå på.

Finns ett golv till som jag är nöjd över. Det finns i ett av våra badrum. Det som vi renoverade förra våren och som då fick det här klinkergolvet med golvvärme..ack så skönt  på vintern alltså..Jag hade en ide´om hur det skulle se ut.  Ville ha ett rutigt, i svart och vitt helst ,oxå på diagonalen...

Ideén gick att genomföra och jag blev nöjd:)


*Nån semla har jag inte ätit idag.... Visserligen bjöds det på semlor på jobbet men jag skippade det och väntar med det till helgen. Då skulle jag vilja prova en Wienersemla med kardemummagrädde... Såg nämligen ett smaskigt recept i lördagens VF och såg inte så svårbakat ut. ...Fann ett liknande recept här..

*Och kvinnodagen blev inte heller firad. 

 ♥...Pia
Ps.. men det finns ett GOLV till som jag gillar.. Det gröna golvet som just nu är vitt! Men snart..snart om några veckor  då är det gröna sköna golvet här igen:)ds.

8 kommentarer:

Patricia's mode sa...

Jag håller med om gamla hederliga såp-skurade golv, det är charmigt, men har för mig de är rätt jobbiga att hålla rena, men jag kan ha fel .. =)

Här har det mumsats semla, det var gott, jag ääälskar semlor .. =)

Må så gott!!
Kram Patricia

Patricia sa...

Men åhh .. råkade visst vara inloggad på butiks-bloggen när jag skrev här .. sorry .. ha ha

Kram igen
Patricia

Mia Maräng sa...

Jag vill ochså ha trä golv,men det går inta när man har två vildar (hundarna)som "bönar" när det ringer på dörren... så det får bli laminat golv tyvärr. Men ditt golv på verandan är helt underbart. Ja nu fick ja lite tips om golv till badrummet.Det var jätte snyggt dit golv i badrummet.
Kram mia

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Så snyggt!
Lite gammeldax, modernt.
Riktigt fint badrum.
Kram Anette

elsamarianne sa...

Supersnyggt badrumsgolv!
Ville också ha ett sånt, men får nöja mig med nåtat skeppsgolv... nåja det får väl duga. hi hi.
Ett vitt golv är nu planen i frukostverandan. Det kanske slutar med nåt annat... så är det i det här huset. Det ändras med tiden...
kram elsamarianne

VACKRA hem och interiör sa...

Så fina golv du visar. Badrummet ser för övrigt superfint ut!
Kram
Pia

nille Sverige sa...

Hej!

Vi tycker att du skriver en väldigt bra blogg och gillade detta inlägg så mycket att vi har använt det som inspiration till våra kunder i vår bloggpost: http://nillesverige.blogspot.no/2013/10/en-flirt-med-kontraster-i-vit-miljo.html ihop med flera andra inspirerande bloggare.

Ha en jättefin måndagskväll!

Mvh
Nille Sverige

nille Sverige sa...

Hej!

Vi tycker att du skriver en väldigt bra blogg och gillade detta inlägg så mycket att vi har använt det som inspiration till våra kunder i vår bloggpost: http://nillesverige.blogspot.no/2013/10/en-flirt-med-kontraster-i-vit-miljo.html ihop med flera andra inspirerande bloggare.

Ha en jättefin måndagskväll!

Mvh
Nille Sverige