tisdag 1 mars 2011

Hallå där .. är ni fortfarande kvar?.

Det är jag ... kvar alltså:)

Och vad i all världen är det för bild jag visar er nu då?.. JA, man kan  ju undra.. 


Som jag berättade  i förra inlägget så har VÅREN börjat smyga in hos mej, i  form av ny "stass på köksmöblerna"..... Och  idag så har vi den första vårmånaden  här.. Vår och vår är kanske att ta i när man tittar ut..Snö, snö och åter snö..Men LJUSET har  iallafall återvänt och nu blir det bara ljusare och ljusare..Även i mitt kök blir det ljusare. Håller på som bäst med att måla om de halvgamla furumöblerna..äntligen så tog jag tag i saken:) Att det skulle bli en ljus färg var det inget snack om.. men vilken nyans.. lite svårt när man inte kan göra om hela köket i den åtråvärda ljusa färgen:)..Men "göra lite i taget" så kanske  det blir bra!!...Så fyra stolar och ett bordsunderrede får färg nu. 

Golvet har en mörk plastmatta..!! som liknar klinker liiiite, liiite. Köksluckorna målade jag i en annan grå färg för några år sedan.. en varmgrå färg och ganska behaglig. Tapeten är inte så tokig den heller.. vit och ja, just det grå:) i nån slags gammaldags rutor. 
Men möblerna hade jag inte gjort något åt på väldigt länge..Men nu  börjar  det blivit en nyans ljusare i köket.. en ljus,t ljust grå nästan vit. Nästan för vit... Där får jag vänja mej ett tag och se om det är rätt nyans eller om det blir för stor skillnad.

Några veckor ska det få gå innan jag tar tag i nästa sak..dvs kökssoffan och bordskivan..Sen kan våren komma..


MEN bilden var det ju oxå...När jag satt på golvet och målade bordsbenen samt det där mellanbrädet ( vad det nu heter?) fick jag se på en av kilarna, en massa små, små märken..Det var MIN SELMA som gjorde de där märkena när hon var valp:)..för  ungefär ÅTTA år. Tänk vad tiden går och tänk vad man glömmer .. Oj vilka vassa tänder hon hade!!   Hon bet mest i mina händer och tofforna..MEN även i bordskilen/arna :)..kom jag på nu när jag målade och slipade till den där nötta looken. Ack ja..det blev rejält nött där..av både huns och matte..


Bloggen är lite dåligt skött just nu av mej och även besöken hos er andra bloggare också. Som jag gör vääldigt lite av och som det kanske märks.. Det går i periodvis tycks det som.. Hur gör ni ?.. Orkar ni besöka och skriva kommentarer varje dag?.. och hur ofta?..Jag hinner inte alls så mycket som jag skulle vilja.

Är det den berömda TIDEN eller ?

♥...Pia
Ps...lovar en bättre OCH snyggare bild nästa gång:) ds.

6 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh vad du är flitig, det kommer att bli såå himla fint det där, jag riktigt längtar tills du kan visa oss mera !! Såå sött, med Selmas små bitmärken där på bordet, så var Nisse också, bet i ALLT, himmel vilken jobbig liten valp han var, men såå söt..tiden går så fort, han fyller ju snart 8 år !! Jag bloggar varje dag, på morgonen, jag kliver upp klockan 6, och far till jobbet 8.45, men jag måste hinna ut med Nisse också..
Jag tycker det är såå himla roligt..men jag kommenterar inte så mycket, bara då o då..
Kraaam Anette

Patricia sa...

Kul med lite nytt på det gamla, tänk va lite färg kan göra .. =)

Jag funderar på att måla om möblerna i butiken .. till "stockholms-vitt" .. =D

Vi har med så minnesmärken från när Rozzi var valp (för exakt 6 år sen idag) .. hon har tuggat på ena änden av skohyllan i hallen och gnagt på en pinne på ett stolsben på ena matgruppen .. men det är nog allt vad jag kommer på .. =)

Jag är med periodare på bloggen, ibland känns det lite som det är samma samma hela tiden, många av de bloggar jag följer där visas bara bilder från deras stylade hem och ibland känner jag att jag inte har något av intresse för omvärlden att skriva, eller tid att skriva eller följa bloggar .. så det går i vågor .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Kamomilla sa...

Hinner inte läsa så ofta som jag vill och definitivt inte kommentera... Men det blir nog bättre när jag slutar studera-stror jag ;)

Mina Eviga påhitt sa...

Hejsan Pia!
Vad flitig du är, kan jag tänka mig att ditt kök kommer att bli jättefint!
Jag är nog som du då det gäller bloggandet, det går i perioder. Tiden får bestämma hur mycket det blir.
Kram Eva

Theresia sa...

Hej!
Spännande med ny färg på köksmöblerna! Hoppas du blir nöjd :) Kul att du kikade in hos mej. Alltid kul med folk från samma ort :)
Ha en bra dag!

Marie sa...

Hej Pia.....det går i vågor...ibland kommenterar jag nätan varje inlägg o ibland kikar jag in lite sporadiskt.....just nu är jag inne i en bloggperiod, kollar den varje dag......

vad roligt att få lite ny färg på möblerna.....nu ska jag oxå snart börja måla o slippa lite när man kan vara utomhus....min lilla lägenhet går det inte att stå och måla i.....

Ha en fortsatt trevlig helg och hoppas solen skiner även i morgon...kram Marie