tisdag 1 februari 2011

Grått är en färg det med...

..Tisdagstemat i FABRIKEN denna vecka är  favoritfärger i inredningen..



Ja, jag är nog lite tråkig i  mina färgval här hemma... gillar vitt och svart och grått, samt en liten gnutta rött.. OCH så den här lite bruna nyansen:).. 
Vitt är något jag skulle vilja ha mycket, mycket mera av här hemma..men det "smyger väl fram" lite då &då .....
Svart  i inredningen finns i både möbler och vitvaror!! Gillar smidessaker..och det svarta och vita klinkergolvet i badrummet.
Grått finns det en hel del av.. i form av zinksaker.. gråa golv.. en del ljustgråa målade möbler...och fårskinn, fejkade och riktiga:) m.m.
Rött   finns  det nog  mest av   i den engelskt röda kökssoffan som troget väntar på att få bli vit !! 
Bruna nyanser..ja det finns det i korgar..en del avlutade möbler..bl.a..

((Obs.. bilden av mitt vardagsrum är från i höstas))


Men vill gärna få in en GRÖN färg i inredningen.... Men hur vet jag inte och inte på vilket sätt ....än:) Joxade med lite färgbrytningar i somras  och målade små saker med det.. bl. ljusstakar och klädhängare!! Men  ska väl kunna testa till sommaren på större möbler...

EN  GRÖN NYANS som jag har börjat gilla, såg jag hos Mia  i söndags  på ett par dörrar som stod lutade mot en vägg...DET är en väldigt vacker grön färg.. gjorde inte saken sämre när dörrarna var vackra oxå!!


 

I söndags så passade jag på att "hämta" min  lilla BREVPRESS som jag beställde av MIA i höstas..  Åååå, den är såå söt och passade riktigt bra där på min gamla vitmålade spegelbyrå...ser nästan ut som en vattendroppe...
..och där får den ligga på den  lilla vita gamla loppisduken,  tills jag kommer på något annat ställe:)

Jaha, det var lite färger hos mej det.. i tisdagstemat hos FABRIKEN  kan man läsa om vilka färger andra bloggare inreder sina hem i..


Man kanske skulle slå lite för den GULA färgen... den lär vara en trendfärg just nu..!!...Får köpa hem ett gäng citroner och dekorera nån skål.....en lemoncurd skulle inte smaka så dumt heller..om man skulle tröttna på att ha ett gäng med citroner i skålen:)
♥...Pia

9 kommentarer:

Hulda sa...

Så vakkert i stuen din. Flott bord, det var i fin kontrast til de hvite sofaene. Nydelig. Herlig den runde stenen på siste bilde.

Anki sa...

Hallå!
Jag har alltid varit liite svag för grönt, men har jäkla svårt att få till det med färger...härliga bilder hos dig iaf, tycker ditt rum verkar mysigt!
Å dörrarna, mmmmmmmm...

Kram kram!

Känslans väg sa...

Ha, ha.... Du är härlig (känns som jag skriver det ofta, men det är ju så!)
Ja, de där gröna dörrarna är jag så förälskad i och jag hoppas att de kan bli del av ett skåp framöver. Men, som du vet så har jag ju en hel del andra projekt just nu så jag lär väl få ha dem lutade mot väggen ett tag till. Men, det gör inte så mycket för de gör sig bra där tycker jag. Är så glad i den gröna nyansen. Den är så mjuk på något vis.

Det var så kul att ha er här och idag har jag haft en så bra dag så jag fattar helt enkelt inte var timmarna tog vägen. Svisch sa det bara och nu ska jag lägga mig snart :(
Men, en stund till ska jag allt vara vaken och gissa var jag ska tillbringa den? Jo, under kristallkronan i verkstaden - yihhhaaaaa!

Så fin bild du fick till på brevpressen. Du kan allt fota du. Ha det så bra så ses vi snart igen.
Kram Mia

Kamomilla sa...

Vilken jättevacker brevpress!

VACKRA hem och interiör sa...

Så fint du ser ut att ha det... Är själv lite sugen på vita soffor i vårt nya rum framöver, men vet inte om vi klarar av det med våra små fyrfota monster... Så kul att du haft möjlighet att besöka Mia...
Ha en bra vecka!
Kram
Pia

Marie sa...

Hejsan Pia, hoppas allt är bra med dig. I mitt hem går det mesta oxå i vitt, brunt,svart med några inslag av rosa, rött o blått. Ha det gott, kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grått är ju jättefint, har ett rum med grå väggar. Tänkte måla, men har ändrat mig det är ju fint med grått. Dom gröna dörrana är speciella, jättefin grön färg också. Ha en bra dag.
Kramar
AnnaMaria

Penseldraget sa...

Hej
du har de så fint och gillar den bruna färgen som bryter av lite.jag är nog lite svag för alla pasteller just nu kan de va längtan efter våren ;) kika in till mig om du vill har en utlottning
kram pia

Mia Maräng sa...

Hejsan!
Hittade hit av att läste ett inlägg hos ett rött monogram.Vilken fin öppningsbild du har med dörren som har en underbar bild i mitten och även allt annat.Ska helt klart följa ditt bloggande.
Kramiz Mia