lördag 5 februari 2011

Inte kan jag gå förbi ett loppis!!!!

..Idag en  solig & härlig vinterdag..känns som om det inte är omöjligt att våren kommer inom en rimlig tid:)....

Jag tog mej den sedvanliga promenaden.. HAR FAKTISKT gått långa promenader sedan 1 januari.. Inte en endaste dag har jag missat..tycker det är bra gjort av mej:).... Minsta tiden  är  30 minuter och då i snabb takt, men allra mest blir det runt 45 minuter. 

Så idag då tog jag en längre..gick in till vår lilla stad..Nu tar iofs det inte mer än ca 20-25 min. Där gick jag runt och fönstershoppade lite.. snubblade över en skylt i ett gatuhörn..LOPPIS inne på gården..Inte gick det att gå förbi den skylten...NIX..

Inne på en gammal bakgård fanns det ett loppis ..oj..mycket roligt att botanisera i där!!..

Men nöjde mej med tre saker..ALLA billiga små fynd...Bl. a detta KRYDDSTÄLL!!.. inga flaskor fanns kvar, men jag  kan säkert finna ett ändamål för den ändå.

Den såg ut att vara gammal??..den hade iallafall en patina som gjorde att den såg gammal ut..Vilket den kanske inte alls är..men spelar mindre roll! 

Två saker till blev det..en handduk i linne med rött monogram broderat på och ett porslinsfat..

När jag kom hem skrubbade jag rent kryddstället och provade olika saker som kunde tänkas passa i kryddstället...är man riktigt klok tro!!!!Efter olika "saker" blev det ett handgjort ägg.....*bara 11 veckor kvar till PÅSK :)*.. och så fram med kameran... Ägget köpte jag av Mia i söndags och  det är så vackert...   ett riktigt fint hantverk..klicka på bilden och se alla fina detaljer.


Nu har jag druckit ett antal koppar kaffe medan jag gjort dagens inlägg.. DAX att fixa till middagen.. gästerna kommer om ett par timmar och firar en "gammal" mamma/farmor:) ((Födelsedagen är redan "gjord" ))


Tror att det får bli KLADDKAKEMUFFINS med  CHOKLADGÖMMA ...toppat med en gräddklick och ett rött godishjärta ..istälet för den obligatoriska tårtan...

 Önskar er en trevlig helg.. 
 ♥...Pia

8 kommentarer:

azalean sa...

Visst gjorde du fynd! De är sällan man går lottlös från någon loppis.
/Anita

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis Pia, hoppas du får en fin födelsedag. Det kryddstället blev ett jättebra äggställ, vi har allt fina ägg du och jag.
Fira ordentligt och kramar
AnnaMaria

elsamarianne sa...

Man får verkligen hålla i sig för att kunna passera en loppis utan att kolla liiiite.
Fina fynd, gillar hållaren.
Hoppas du får en trevlig fest. Kladdkakemuffins är så mumsigt, oj vad jag blev sugen nu...
kram elsamarianne

Rummet för välbefinnande sa...

Jag förstår precis hur du menar. Det är nämligen som om det är en automatisk inställning i kroppen, för om det står "Loppis" så viker man bara av automatiskt och går dit *ler*
Tänk att du fick tag i en så fin ägghållare. Den borde vara toppen till söndagsfrukosten när det vankas ägg.

Grattis också. Själv har jag precis kommit hem från kalas och jag åt så mycket gott så nu sitter jag här med "socker-rus" tror jag för inte är jag van en massa godsaker så där. Oj, oj, oj så mätt jag är.

Ha det så bra nu också ses vi snart igen.
Kram kram

Marie sa...

Loppis är alltid kul och det finns ju alltid något att fynda.......ha en fortsatt trevlig helg, kram

Viola sa...

Hallå däer, detta vackra fynd passade ju verkligen till äggställ, vad roligt att få ett ansikte på dig, såg inlägget hos Anna-Maria, ha en fortsatt skön helg, KRAM

Anonym sa...

Låter som du hade en riktigt trevlig lördag, och gjorde några fynd! =o)
Ha en fortsatt trevlig helg!

P.S. Jag har lagt till din blogg som länk på min blogg.

Hemma på Landet sa...

Fint du fått jag på.:-) Stina