...ska jag inte :) Utan det blev lite bakat till månadens SÖTSAK.. .istället.
För nästan exakt 10 år sedan fick jag ett recept efter att ha smakat för första gången på en "frusen" Philadelphiatårta ...såå himla god.
För nästan exakt 10 år sedan fick jag ett recept efter att ha smakat för första gången på en "frusen" Philadelphiatårta ...såå himla god.
Det var en av mina jobbarkompisar ( som numera är POLIS!! hon skolade om sej från barnskötare till polis...) . Hon svängde ihop den här frusna "saken" då vi firade nån på jobbet som fyllde år.
Den är rätt enkel att göra och tar inte särkskilt lång tid att göra heller..utom att den ska fryses i minst 4 timmar.. därfär gör man den som bäst dagen före..kalaset:)..
Philadelphiatårta ala Alen´s Carina från 010118
3 dl grädde
50- 200 gr philadelphiaost
1,5 dl socker
3 ägg
6 st, digestivekex
Vispa grädden
Rör ihop osten, äggulorna och sockret tills osten smält
Vispa äggvitorna hårt
Blanda allt försiktigt så att äggvitan inte blir förstörd.
Riv ner/krossa 3 digestivekex i en form /löstagbar) häll i smeten, riv 3 kex över tårtan
Fryses i ca 4 tim före servering....
Så är orginalet..
Jag har gjort den frusna tårtan eller som jag kallar den, cheesecaken, i flera år och har använt många olika smaker i .. Choklad, mörk, ljus eller vit... krossad, rivet eller större bitar. DAJM :).. Citronsaft och raspet från en citron.. eller apelsin eller lime..
Nonstop.. Vaniljsocker..osv.. OCH även då Polkagrisskross.... kexen går även de att byta ut till olika smaker och sorter..man tager vad man haver..sa en viss Kajsa...
Idag blev det alltså.. Cheesecake med polkagriskross i muffinsformar och så här gjorde jag dessa..
Jag minskade ned orginalreceptet till en tredjedel och det räckte preciiiiiiiis till 8 st. siliconmuffinsformar och en tesked provsmak..
"Polkacheesecake på smått vis..."
1 dl mellangrädde
75 gr philadelphiaost ca
1 ägg
0,5 dl socker
2 digestivekex
10 st polkagrisar ca.
****
Vispa grädden Rör ihop osten sockret och ägget tills osten smält.
Vispa äggvitan hårt och blanda samman allt försiktigt.
Krossa några polkagrisbitar och blanda ned i smeten, spara lite till dekoration.
Krossa de två kexen och häll smulorna i 8 st formar..silicon eller vanliga pappersmuffinsformar.
Klicka sedan i smeten och toppa med lite kross.
Frys i minst 4 timmar ..gärna över över natten. (lTill Lisbeth... ProPointsvärdet på ett muffins är 3)
Jag har alltså "hoppat"på något kul igen.. Månadens SÖTSAK hos Söta saker..Temat för Januari är just POLKAGRIS och mitt bidrag blev det här..som får bli något SÖTT till lördagsfikat...
♥...Pia
Ps...På bilderna är de inte frysta än....
OCH så får jag uppdatera OCH rätta mej själv:).. Månadens sötsak var INTE Polkagris..som jag läste om ..det var förra årets januari :).. Det här årets januari är det EFTERRÄTT som månadens sötsak...!!
Meeeen cheesecake är en supergod efterrätt det med!!.. Älskar cheesecake i alla former och smaker.....:) ds.
♥ TREVLIG HELG ♥
2 kommentarer:
Bra att allt är i sin ordning igen=Pia bloggar. Mitt recept, som är exakt som ditt, heter Kngelsk ostkaka. Även jag har gjort olika varianter. En god är att byta ut kexen mot mandelbiskvier(de där man har i nyponsoppa).
Pralinfatet var ju urgulligt. Äntligen har snapsglasen kommit till en "god" användning ;-)
Trevlig helg på dig/Marianne
Men.....Engelsk ostkaka heter glassen(som jag säjer)
Skicka en kommentar