måndag 13 december 2010

Ute är mörkt och kallt...

.... i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen.
Nu kommer någon där, jag vet nog vem det är: Sankta Lucia, Sankta Lucia.
   Nu kommer någon där, jag vet nog vem det är: Sankta Lucia, Sankta Lucia
Lucia-sången.. om du skulle vilja sjunga den på ..."ITALIENSKA"


Sul mare luccica,
l'astro d'argento
Placida è l'onda,
prospero è il vento.
//: Venite all'agile barchetta mia!
Santa Lucia, Santa Lucia! ://

Kom bara att tänka på den eftersom Isak, barnbarnet sjöng den för mej igår.. alltså på italenska:) Här finns mer luciasånger..

Annars så har jag varit med på minstingens lussefirande.. nu jobbar jag visserligen på den förskolan så det var inte svårt att missa..Storkusinens firande kunde jag tyvärr inte vara med på..:(.. Farfar den pärlan.. han åkte dit oxå.....

Mera lussefirande blir det i morgon, då på mina avd... 21 stycken 3-5 åringar och 15 stycken 1- 3 åringar plus 7 fröknar... alla  i samma "tåg".. sen ska vi inte glömma alla föräldrar..syskon..mor och farföräldrar som står eller sitter förväntansfulla på att alla små lucior och tomtar m.m ska tåga in i vår lekhall.. tur vi har luftkonditionering i den lekhallen! Sen fika på resp. avd.. precis som det var i morse på de två andra avd.... Så det har och kommer vara en del folk i huset :)..

Glögg och lussebullar...och sång  det är LUCIA för mej...

Kollade lite vad jag gjort här på bloggen genom åren.. snart 4 år ( 28 dec)  sedan jag började och ..visst lite upprepningar blir det ..men oxå lite variation på inläggsteman..eller..?? :)♥...Pia... som önskar er alla en trevlig fortsättning på LUCIAKVÄLLEN...

6 kommentarer:

här är gudagott att vara sa...

Tittar in och önskar dig en trevlig lucia dag.
Haregott!

Fröken Fräken sa...

Det lät som om det var fullt upp på lussefronten! Själv har jag lyckats se två luciatåg idag, och jag tänker inte räkna hur många lussekatter som jag har ätit... ;-D

Rummet för välbefinnande sa...

Men, Pia - vart tar tiden vägen??????????
Senaste tiden har det varit helt galet mycket alltså.
Snart är det ju jul!?.....
Men, du - jag skulle fixa ett armband till dig, och en brevpress. Vill du komma hit och hämta det i röran och kartongerna, eller vill du att jag ska skicka det?
Kan vara hemma torsdag och fredag och det skulle funka för din del, men hör av dig i så fall så bestämmer vi hur vi ska ordna det.
Stor kram till dig min solstråle.

elsamarianne sa...

Å så vackert med luciasång på italienska.
Och jag skulle gärna varit med på småbarnsavdelningen när det är Lucia. Jobbade några år på en sån, och det är nåt speciellt med de små. Även om det är mycket blöjor...hi hi.
Sen kväll/natt, som vanligt. Inte konstigt man är morgontrött.
Har varit en sån där dag som bara rusat iväg. Imorgon kanske vi tar en tur till Ullared, det är inte så långt. Lagom mycket folk nu, och jag behöver lite smått o gott, och det är ju alltid roligt att ta en tur.
kram elsamarianne

Maria sa...

Super mysig blogg!! Julkramar Maria

Nanna sa...

tänk vad mysigt det var när man gick lucia när man var liten. det är ju så att man faktiskt saknar det!