torsdag 9 december 2010

Äh...vad tusan.. vi "kör" ett..

... inlägg till idag:).. Som jag skrev i förra inlägget  så skulle jag göra min egen lilla "blomjulgrupp" i eftermiddags.. Det blev FYRA .. här är den första..
..som består av en "blomkruka" som vi skulle ha med oss.. En JULROS... min allra första julros.. de är så vackra tycker jag och hoppas att jag ska kunna övervintra blomman så att jag sedan kan planera ut den till våren!!..  Mera  blommor i krukan är .....murgröna och tre små suckulenter ... namnet vet jag ej.. 

Jag ville göra enkla och ganska sparsmakade julgrupper... Jag valde alltså bara vita blommor och gröna växter.. inte så mycket "pynt"..

Vår kommun ordnar olika "träffar" för oss kommunalare lite då och då..  Det  skickas ut olika anslag  till våra arbetsplatser  på vad som bjuds... bl.a  den här träffen  "gör din egen julgrupp"  i  stans/parkförvaltnings växthus.... först till kvarn  får plats.... och  två av oss på mitt jobb tog plats....bland en massa andra kommunalare,  kvinnliga :)...

Vi skulle ha med oss en kruka och blommor kunde vi köpa där.. så sammanlagt blev det alltså..fyra stycken enkla julgrupper i tre medhavda krukor och  en köpt... några pyntsaker och lite vita blommor samt grönväxter.. summan blev bara  60 kronor per grupp... helt okej  tycker jag och är nöjd med resultatet.. 

Bilder på de resterande grupperna kommer i morgon..
♥...Pia


5 kommentarer:

Viola sa...

Vita julblommor och mossa och kottar räcker så bra så och är finast...julgrupp i min smak, två inlägg på en dag..full av energi...skulle behöva lite, känner mig ganska seg, ha en skön kväll, kramen

elsamarianne sa...

Jättefint, ju. Ska vara enkelt och gärna vitt. Och priset är verkligen inget att diskutera, mycket trevligt.
kram elsamarianne

Anonym sa...

Gillar julgruppen, vitt och grönt räcker långt!
Tuggat i mej den sista skorpan, har har det varit krig om dem...görgoda!!!
Ha en riktigt trevlig helg!
AstaLena

Marie sa...

Hejsan Pia, vilka fina grupper du har gjort. Själv har jag gjort eklast möjligt med min, en hyacint i en såssnipa. Tänkt lägga ut bild på den i mitt nästa inlägg.

Hoppas du har det bra och att det har gått bra på julmarknaderna, kram Marie

Drullputta sa...

Förstår att du är nöjd, jättefint!
Kram