lördag 28 augusti 2010

Nåt av värde...

...bland loppisfynden denna gången tro?...


...Inte en susning nu heller:)

Om precis en vecka (4-5 sep.) står vi ( Lena, Sara, Agneta  & jag ) och säljer och säljer och säljer en himla massa skôrper och litte annat kollijox..på höstmarknaden i Brônske ( Brunskog ).

Jag har knåpat ihop lite blandat pyssel/hantverk... skiljer sej väl inte så väldans mycket från gång till gång..

Nytt för min del i år är kakfaten av gamla och lite udda porslin.
Att jag tycker det är roligt och springa på loppis är ingen nyhet precis... och finna fynd är ännu roligare:).

Nu har jag några gånger letat just efter det där fatet och den där koppen och den där ljusstaken som skulle kunna passa ihop och bli ett kakfat... Så kommer man hem med några saker.. och bygger till något kakfat..eller fö rden delen ett litet ljusfat...som jag gjorde för några dar sen...inte särskilt svårt..ett kaffefat och en ljuskopp..samt ett superduperlim :).. härdas några timmar   och klart att kallas för Pias vintageljusfat!!!!eller något liknande...:)Ett blått fat blev det nu senast alltså och som jag visade på här bloggen . Det blev t.o.m sålt !! till A-M,  ett rött monogram..kanske kommer hon till Brônske och hämtar det där:).. Nu skrev Pia  med  Atelje Skogslyktan att det var ett riktigt gammalt  fat.. från mittten av 1800talet!! hujedamej ..
Men nu var det ju så att herr Blå som fatet heter,  hade mist sin fru Blå för längesen och tja..varför inte bli  till nytta och bringa lite ljus och värme hos "någon" ??? och så  blev "han" ett vintageljusfat!!

Nu har det kommit in ett grönt fat..och  det ska bli ett likadant ljusfat..namnet är än så länge ??? Kanske Tant Grön :)..Men koppen och fatet,  som  antingen är grå eller lila..

Vi kunde inte bestämma vilket det var, loppismannen Forsman  och jag..:) VAD det ska bli för något slags hemmabygge är i skrivande stund ett stort frågetecken..
Ett vackert par är det  iallafall och gammalt är det oxå...

Ja, nu är det alltså helg och fredagen har tippat över till lördag...midnatt med andra ord...varit uppe sen halv sex..tror det är dax att sova nu.. Önskar er alla en skön & trevlig helg...och glöm inte att ta vara på varann och stunden....med andra ord...Carpe diem..
GONATT...
♥...Pia

6 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
När du skrev det här sov jag. Wow inte nog med att fatet är så himla fint, det var gammalt också. Nästa helg är inbokad för stugan och Brunskog, det här vill jag inte missa.
Ses nästa helg
Kramar
AnnaMaria

Fånga dagen sa...

Hej Pia!
Härliga saker du visar.
Du förresten, vill du kanske vara med i Charlottenberg den 9/10.
Det kommer ca 20 duktiga hantverkare om jag får som jag vill och det brukar jag få.
Jag antar att du har en del att sälja eller har jag fel?Jag kommer att ta 150 kr för ett bord och då bjuder vi på lunch och fika, så dyrt blir det inte. Mer ett sätt att marknadsföra sig på.
Tänk på det och hör av dig till mig snarast, jag viker ett bord direkt åt dig.
Kram på dig
Lena

Mitt Måleri sa...

Vilka fina fat du knåpar ihop...kommer säkert säljas som smör..=)
kram pia

Majas skafferi sa...

Hej! så fina saker du ständigt knåpar ihop! Har sett lampor i stilen, med koppar och fat som lampfot, på v.museums butik, svindyra! Nåt för dig? ;)
Lycka till i Brunskog! Får se om jag skulle kunna ta mig dit denna gång?

Anonym sa...

Awesome site I enjoyed reading your information

[url=http://partyopedia.com]party supplies[/url]

Fånga dagen sa...

Hej igen!
Vad himla kul att du kommer, jag viker en plats omgående.
Det är alltså i Charlottenberg på croconilen, den 9/10, öppettider mellan 10.00 o 17.00, låter bra tycker jag. Ni kan komma vid 9.00-tiden och plocka upp era saker. För 150 kr som du betalar får du en plats och lunch med kaffe, så det blir ju inte direkt kostsamt.
Blandningen av människor är bra, jag tycker det måste vara alla typer av hantverk, trä och stickat och ja allt. Det kommer några äldre människor vilket jag tycker är görkul eftersom de också behöver komma ut en dag och visa upp sitt hantverk.
Och du vet du vem som kommer????? Jo vår sötaste Mia från Kil, det du.
Det enda jag kräver av er som kommer och ställer ut är att Ni sprider detta till så många Ni känner, så gör jag det jag kan och sätter ut en annons bla i Arvika Nyheter samma vecka. Ja om vi alla slår våra kloka huvuden ihop så kan det nog bli lite folk den här dagen, det tror i alla fall jag och skulle man inte få sälja så mycket så är det väl en kul grej i alla fall.
Hör av dig igen om du undrar över något.
Kraaaam Lena