måndag 9 augusti 2010

Måndagsmorgon och ...

...en hel vecka ligger framför mej och jag har fortfarande semester...

Någon av jobbarkompisarna mina, tyckte i en kommentar att jag skulle tänka lite på dem som började jobba idag..Klart man ställer upp och tänker en tanke:)...Var det jobbigt att gå upp i morse??.. Kan tänka mej det..

JAG gick faktiskt upp vid halv sju för att köra in bilen till glasmästeriet..Och passade  då på att skänka tanken till jobbet samtidigt..


Usch, nu var jag inte snäll...men min tid kommer nästa måndag..och då är alla andra redan i full gång:)

När jag ändå var vaken så tidigt i morse, drog jag igång med att måla dessa fönstrena som skulle ha målats förra sommaren...bättre sent än aldrig...  Hela förmiddagen gick åt till detta..

Ett riktigt pilljobb..gillar visserligen att måla, men då helst möbler och sånt där som kallas för pyssel:).....

Som tur är blir det lite kaffepausar med jämna mellanrum..alltid någon som kommer ..idag  kom Siw  och det blev lite pladder till kaffet:)..Ok..lite skvaller oxå... 


Så här såg fönsterbågarna ut innan den vita färgen tog över helt..Ser ut som polkagrisrandigt...:).

Engelskt rött  och vitt är en av favoritfärgerna..och när jag idag stod där och målade kom tanken.. blir det bra med vitt nu eller??.Var det bättre med rött??..eller...OCH så kom velpottan  fram ..igen!!..

Men bestämde efter andra omgången vit färg..att det blir en mer enhetligt trots allt!!

Fick ett mail igår av en tjej som heter Kicki..hon undrade över LJUSEN med bilder på. Visade det ljuset här och skrev kanske lite luddigt om det..

Så här har JAG gjort..efter en beskrivning i tidigare nummer av Vakre hjem... med bild på ljus.

Ett ljus har fått en "bild" av en servett, ett lager bara.. som jag strukit fast försiktigt med  ett strykjärn med inte för hög värme på. Eftersom stearin smälter av värmen på strykjärnet så  sjunker kan man säga, bilden in i ljuset och sedan stelnar steariet över bilden. ..Lite luddigt beskrivet ..men hoppas  att ni förstår HUR jag menar:)..

( Oopppsss..ett loppisfynd smyger fram här ser jag..:)..från i lördags, en plåtask sliten och gammal?..tror jag)

..Här är en tjockare och glansigare  pappersbild  och som jag gjort på samma vis med.. Om man inte vill smälta in bilden ....limmar man med ett decoupagelim istället...Eller gör som VERA..läs i kommentaren HUR hon gjorde:)


Jag måste förstås testa tipset som jag läste i Vakre hjem...Det finns många, många tips och ideér i den tidningen och jag plockar  ideér därifrån och från  Jeanne d Arc Living magasinet....och gör ibland om dem på mitt vis...
♥...Pia
Ps..och nu är det redan kväll!! Tänk vad fort en dag går....ds.

5 kommentarer:

Vera sa...

Halloj!!
Njuter också av sista veckan.
Du...man kan även ta yttersta servettlagret, vira smörpapper om för att hålla på plats och sedan värma med embossfön...om man har någon.
Hörs och syns snart....
kram

Skogslyckan sa...

Härligt med sen semester.. Så pysslig du är..bra tips det där med bilderna på ljusen. Och en fin ask har du köpt också.
Kram Pia

Kicki sa...

Halloj...Kicki här...tack snälla för tips...jag letar efter ett speciellt papper som man kan skriva ut bild på i skrivaren å sen fästa på ljuset...minns bara inte vad pappret heter...men i väntan på att jag ska komma på det så kommer jag att försöka med dessa tips...Ha en fortsatt fin vecka...Mvh Kicki

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Åhh vad du har det mysigt där hemma på din sista semester vecka..
Målar, fikar och mojsar dig..
Mina veckor, hade ju bara två..de gick så himla fort..man ska ha minst 4 veckor på sommaren tycker jag, för att hinna med att även koppla av..
Såå flitig du är på att måla fönster, det skulle vi ha gjort förra sommaren också, det får bli nästa sommar, alla fönster i verandan ska bli vita..
Ha det gott
Kraaam Anette

Pillargontanten sa...

Härlig måndag alltså, hoppas din tisdag blir lika bra :O)