fredag 6 augusti 2010

Kaffedoppet...Havsdoppet och en STOR SMÄLL.....

... och allt hände på en och samma dag!.

På karln´s sista skälvade semesterdag, ska det hinnas med lite av allt möjligt.

Dagen igår var en sån dag:)..Vi tog en tur till Västkusten..bara en sån där snabbtur!!.. Solen sken trots allt och det såg ut att bli en fin dag..

Fin, solig och varm...vi åkte Sverigevägen ner till Tanumsstrand och Grebbestad.  Ut och in i olika bodar..butiker m.m..Kläder blev dagens fynd..ni vet rea!!

Shoppade INGA interiörer eller loppissaker någonstans! För ovanlighetens skull..eller om det berodde på resesällskapet!! Det ska jag låta vara osagt.


 En räkfrossa på en brygga i Grebbestad....


..Kaffet skulle vi dricka i Strömstad på KAFFEDOPPET, hade vi tänkt...

Vi åkte mot Strömstad, hård trafik och ...BANG..PANG eller SMÄLL..vilket ljud det var är svårt att komma på så där i efterskott!!..

..Men en HÖG LJUDLIG smäll, det var vad det var... Det var RUTAN i höger bakdörr som..exploderade...gissa om vi blev rädda..karl´n gjorde en gir ut mot den mötande trafik..som tur var hann han räta upp bilen och klarade oss från att krocka...

Med baksätet fullt av glassplitter och inte en chans till att stanna..for vi till närmsta bensinmack..

Tyvärr fanns inte någon som kunde hjälpa oss där, så det blev till att fara ända in till Strömstad..några mil till.

När klockan är sen eftermiddag och det är semestertider, finns inte den riktiga hjälpen  att få...Vi hade ändå TUR..som träffade på en öppen bilbutik som skaffade fram...


...lite papp och dundertejp.... 

 KAFFEDOPPET blev det i Strömstad och HAVSDOPPET vid Bogens strand  blev det oxå...

Att jag snubblade i trappan  på väg upp till Kaffedoppets veranda och tappade halva bakelsen i skon.. .samt  att remmen till kameran lossnade..tappade INTE kameran i gatan..jag hann fånga upp den.. Allt det där var liksom lite extra krydda på det hela :) Vattnet var liiiiiite kallt, men skönt..salta bad gillar jag.. Tror inte det hände nåt mer den dan!!Eller?...

 Sen for vi NORGEVÄGEN hem..och skyfall efter skyfall  mötte vi..men det höll tätt!!..


Tur hade vi ändå..dagen före, hade vi både barnbarn och hund där bak i bilen...Så trots allt, vad gör väl en smäll när det ändå är det materiella som går åt skogen....


...OCH så har karl´n nåt att göra sin sista semesterdag..bra va :)Bilden ovan är ett litet pysseltips som jag ska testa ikväll och se om det håller!!..OM det fungerar så ska jag berätta  & visa med mera bilder  i morn...läste i en av Jeanne d Árc Living magasinet.. och självklart  är jag då tvungen att testa detta förstås:)..


♥...Pia
Ps...njut en smula och fånga dagen..det tänker jag göra..ds.

4 kommentarer:

Geta sa...

Det var en händelserik dag. Otäckt med rutan, men det gick ju väldigt bra ändå. Kunde inte låte bli att le när jag ser dig tappade bakelsen i skon och for runt med kameran, vilken syn :))
Sista semesterdagen, även den utan sol, får väl åka och handla då.
Ha en go vecka till!!
Kram.

Made in Persbo...Carina sa...

OJ vilken strapatsrik västkustresa!!! Tur att det gick bra trots allt så ni inte krockade och att kameran inte for i backen!

Kram, Carina

Systrarna Hjertén sa...

Ha, ha! Taskigt att skratta men det var rätt roligt skrivet ;D

Tur i oturen hade ni i alla fall!

Mvh
Frida

Pia sa...

Men hur i all sin dar kan en ruta gå sönder så? Är du säker på att ingen sköt sönder det? Ja, på allvar?!

DIN krona är vad jag hade i tankarna, med jag hade för tjock järntråd!!!

Fy, med tjuvar. Vi hade för två vårar sedan tjuvar på gården som plockade med sig ALLT - från fågelbad, till stolsdynor och filtar. T.o.m blomktukorna var borta och blommorna var kastade på marken.

Obehagligt.

Jag hoppas det samma - ha en skööön helg, Pia!

Kramar/Pia