fredag 13 augusti 2010

Idag räckte det inte med...

...PARAPLY!!!..Grodmansdräkt var nog snarare det perfekta plagget:)..Regnet började lite smått stänka  på f.m..Selma & jag vi tog en skogspromenad....

Sen kom det mer regn.... Jag passade på att städa inne....  gick och plockade lite hallon..sen kom det väääääldigt mycket regn... 

..gjorde då en  smulpaj, bytte ut hälften av vetemjölet mot havregryn...minskade sockret och blandande lite bakpulver i mjölet för en frasigare paj...

Det öste ner en massa regn ...lite åskvarning..

..hm..inte måla..nääähää..inte blogga..näääej, inte det heller..Gick en runda i huset..tog inte lång stund..huset är litet..:)..fastande framför köpmansdisken..

Där brukar jag "ställa" upp lite olika stilleben..eller vad man nu ska kalla det!!..

Nu regnade det visst inte alls ute..kanske ska släppa ut hunden en stund..näpp..nu regnar det igen..Selma gick bums till min säng och lade sej uppepå min kuddhög..och  där somnade hon..

Medan regnet skvalade  utanför fönstret...

Kommer ni ihåg den här??..som jag köpte  hos Matilda Country Antiques för ett par veckor sedan.

Den fastnade jag för på direkten..faktiskt letat efter en sådan oxå...vill gärna ha en massa gamla sysaker..tycker de är vackra ..

OJ... nu regnar det inte dåligt ute..vilken tur att jag inte behöver gå ut...


Den lilla nåldynehatten var väldigt sliten i tyget..lät det gamla tyget vara kvar och skrubbade bara rent alltihop..sen sydde jag på en liten linnetygbit..som var lite trögt att sy på.

Kanske inte heller så vackert sytt, för jag fick faktiskt ta i med hårdhandsken för att överhuvudtaget kunna få i nålen. Men resultatet blev ok...

Och knappnålarna är det inga problem med att sticka i... 

 Oj, oj nu börjar det åska igen...

Nu är hallonpajen klar..

Lite mörkt och skumt ute...en massa ljus tända.. fika ute på altan...som är inglasad!! Inte dumt nu när det åskar och regnar var och varannan dag!!

Den skarpögde ser säkert ett kakfat:).. i bakgrunden..ett nytt försök till att se vad som passar..en mindre glasljusstake..Susanne, vad tror du om det??..

Fick ett mail idag..av en n tjej som gärna ville köpa ett kakfat :)..

Glad blir jag..respons kallar jag det....

Karl´n har gjort sin första jobbarvecka..

JAG har gjort min sista semesterdag idag istället!! ....och det fortsätter att regna..skyfall..

Ännu en bild med samma tema..sysaker..gamla sådana..En strumpstoppare..som jag målat vit  en gång..fick den av svärmora  för länge sen...en vacker bleckplåtsask..innehåller spetsar.. en krustång till att krusa örngotten med..träsyskrinet, ett loppisfynd från i somras...ett par av mina stora trådrullar.....


Nä nu jädrar får jag stänga av datorn...åska och skyfall....


♥...Pia
Ps...Åååååå  gissa om jag är glad att jag inte har källare under mitt lilla hus!!!..Ååååå stackars alla grannar runt omkring mej som får skyffla ut allt vattnet ur sina källare!!..och gissa om brandkåren har att göra ikväll!!

6 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Jag är inne här i hotellets dator en snbbis, du...jag träffade din granne idag på mässan..trevligt, hon fotade o vi surrade...har träffat sååå många bloggare, jätteroligt..
Kraaam Anette
p.s såg en westie ikväll på väg till hotellet, var bara tvungen att stoppa dom, det gör jag alltid då jag ser en westie..

Unknown sa...

Halloj!! Vad fint du har det!!!
Idag har jag pysslat ordentligt här hemma, har burit in en gammal spegeldörr o ställt mot väggen, o möblerat om lite här o där, haha!
Det är sånt som händer när man är pyssel o renoveringssugen ;-)
Imorrn ska jag åka till Ransäter på antikmässa o loppisrunda påvägen upp.
Du föresten, vad menade du med Värmlandslistan, nu blev jag nyfiken!!!

Pillargontanten sa...

Jo, du det har visst regnat som busen hos er, här kom det lite mindre, men det har regnat :O)
Virka lampa, ja, jag ska prova, såg en på Indiska, som man borde kunna greja till, prov bara, blir den okey, ska du får se den, blir den knas, då slipper ni :O)
Köpte ringar på panduro, funderar ev på att göra egna ringar av taggtråd :O)
Tror det kan bli lite kul!

Rose Garden Malevik sa...

Hallo
Va mkt fint :)
Håkan

Viola sa...

Låter som ni fick ett riktigt ruskväder igår, ingen åska här men fruktansvärt fuktigt och varmt...dimman håller på att lätta...inget vidare väder alltså..man blir så seg i hjärnkontoret utav detta och orken liksom försvinner bort..

rara syattiraljer du visar, ville titta in och önska skön helg, pajen ser väldans god ut men sådant är just nu förbjudet här hemma...:(

kramen

Fröken Fräken sa...

Oj, vad ni verkar ha det regnigt! Här har det regnat i en kvart idag, resten av dagen har det varit stekhett. Verkligen helt perfekt att vara ute på ett stort fält för loppis då, perfekt för att få solsting alltså. Men i regn kan man ju få en hel del pysslat!