söndag 4 juli 2010

Röda gubbar och ...några bravader...


Har inte tänkt att göra INLÄGG varje dag på semester´n.. TRO inte det..för då HINNER jag inte pyssla..eller resa..eller bada..eller umgås med alla nära & kära..eller träffa några bloggvänner eller....GÅ PÅ LOPPIS eller...

 Nej det får bli lite lagomt mâ dä :)

 ANNARS så äter jag jordgubbar i stort sett varje dag..flera gånger per dag t.o.m. !! Så snart ser jag nog ut som en jordgubbe...

Det är tydligen ett bra jordgubbsår i år..Hemma hos föräldrarna  mina , finns det ett jordgubbsland..och där är nu såååå  rött av alla bären...hinner knappt plocka en balja förän det är lika mycket igen...


Här syns det som fick igång mej idag och  till att dra fram PYSSELLÅDAN .....ett "loppisfynd" från igår..Det ska jag måla vitt, men innan dess så  får det stå framme... bara som en liten prydnad  och kanske,kanske får det bli en syskrin sen..I varje fall så kom jag på att det var SY jag skulle göra idag..
Å såå litte gubbar på det svarta bordet på altanen..För det är DÄR vi husserar just nu. Om det regnar, vilket det har gjort sen inatt  och ända tills lunchtid ..sen kom sola tebaka:)  men vilket det än  gör, så kan man sitta på altan numera, utan att bli blöta som vi blev förr. Nu är det rena rama ljusterapin därute och torrt....Ett himla bra ställe till att sitta och pyssla på med andra ord..!!

Så svärmors gamla symaskin kom fram .. Det blev ett pyssel av ett arvegods ..Letade  alltså fram en ärvd  kökshandduk av linne (från Klässbols linneväveri).. Svärmor hade ett antal handdukar,   som jag tagit hand om  OCH det är många till antalet .
....Litte gubbar igen...
??? Loppisfyndet från igår..ska bli en framtida välkommenskylt ???


Hmmm... mera gubbar,  i gamla ärvda skålar...


Jahaja,  vad blev det för  pyssel nu då, undrar ni säkert??

..En  PÅSPÅSE :)  

Behövde inte klippa isönder handduken,
av några sömmar,
lite spetsar,
resårband
och en litet bomullsband till att hänga upp den..

BLEV det en påspåse för alla plastkassarna...
Undrar om svärmor  skulle tyckt om  vad jag gjort av, EN av ..alla dessa handdukar som hon har tvättat så många, många gånger och manglat ..sedan lagt in ordentligt och fint i ett linneskåp!!!!
♥....Pia
Ps...och i morron börjar semester´n den låååååånga :)..ds.

8 kommentarer:

Hulda sa...

Så flott den posen til poser ble. Virkelig stilig. Og så fin stil på den. :) Deilige jordbær i skåler også.

MiaMaria sa...

Hejsan!

Loppisfynd o goa gubbar det är härligt dä:)

HA det så gott på semestern!
MiaMaria

Rummet för välbefinnande sa...

Härligt Pia!
Passa nu på och njut - av gubbar, pyssel, loppisar och ledighet.
Kram på dig!
Mia

Skogslyckan sa...

Det blev allt en fin påse av den gamla handduken. Älskar när gamla saker får nya användningsområden. Och det verkar du verkligen vara finurlig med.
Önskar dig en bra start på veckan!
Kramar Pia

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad du har det härligt, pysslar..och syr..också loppisar !! Vet du, en sån griffeltavla har jag budat hem på tradera !! Jag väntar o väntar på den..hoppas att den kommer hem idag..
Ha det gott
Kraaam Anette

Pillargontanten sa...

Gott med gubbar, och semester, och du är så flitig och kommenterar...
Jag, läser och läser, men kommer oftast inte på nåt fyndigt att skriva...
Ha en härlig första semesterdag i alla fall :O)
Själv jobbar jag fem veckor till... PHU!

Mormors vita sa...

Å, vad avundsjuk jag blir på dina "gubbar", som du får äta.Vi har precis anlagt ett litet land, så det blir inte många gubbar i år inte....
Vilken fin påspåse du sytt...bra idé som jag kanske kan härma=)Härliga saker du köpte på loppisen också.
Ha det gött i värmen!
Kram/Gunn

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gott med semester Pia, jag har börjat nedräkningen också. Tack för ännu mer detaljerad vägbeskrivning, har nog listat ut var det är. Ser att du har en grön gammal symaskin, kan det vara samma som jag har, en Husqvarna automatic...från stenåldern någon gång. Min mamma köpte den begagnad till mig när jag flyttade hemifrån, också på stenåldern!
Påsen blev väldigt fin, och nu ska jag ta mig lite jordgubbar också.
Kramar
AnnaMaria