fredag 9 april 2010

Ja men alltså....

...att en badrumsrenovering kan sno så mycket av ens tankeverksamhet. Nu snurrar det ganska mycket i hjärnan av..svart & vitt ...vitt  & svart.. rutigt på diagonalen eller rutigt på andra sätt..vanligt..med svart klinkerram osv..herregud vilket i-landsproblem :) BAdrummet är icke stort..."långväggarna är 210 cm "kortväggarna" är bara 165 cm ..på ena kortväggen ska alltså mitt tassbadkar få plats..


Nu börjar det klarna lite HUR det kommer att bli..  Frågade nämligen ut en av hantverkarna idag :)..rejält ..jag frågade och fick ganska bra svar...visserligen hade jag nog kunnat ana mej till att det alternativet jag vill ha på golvet är det  lite mer jobb med att göra ..förstås..Men än är det många frågor som det ska tas ställning till..

Bilderna  i collaget och på badkaren  är  bilder jag "lånat" ute på nätet...hoppas det är okej om det skulle vara så att NÅGON äger dessa....

Har letat rutigt badrumsgolv på nätet så jag ser rutigt snart..väldigt lite har jag funnit ... Vill liksom "se" hur det kan se ut den där visionen som man fått  för sej :)Läser också ALLT om badrum i ALLT som kommer i min väg..bl.a Byggahus.se..mycket läsvärt där..

Under helgen blir det till att slita ner ytterligare lite av vägg och golvmaterialet.

Sedan gjutning av nytt golv..och sen...puh blir nästan trött när jag tänker på hur många steg det är innan det kan börja kaklas.


Nu är det iallafall  fredag och helg .. påsken den är ett minne blott nu och en veckas jobb har gått redan..

Nu börjar äntligen den där härliga tiden för oss barnomsorgsfolk..vi kan vara ute såååååååååå mycket mer nu..nää fel uttryckt.... vi ÄR mycket mera ute när det är vår och sommar..än på vintern. Allt blir lite enklare, inte så mycket kläder..vi fryser inte.. osv..


Idag åt vi  mellanmål ute och solen värmde riktigt gott.. några av barnen såg en fjäril....små myror ..grävde varggrop i sandlådan.... ja men det förstår ni väl..klart man måste gräva gropar i sandlådan nu när det går att gräva igen:)..självklart blev det en varggrop!!


♥..Pia

4 kommentarer:

Prillig sa...

Så spännande att få se resultatet...

Ja, idag har vi haft nästan sommarvärme, helt underbart! Hade nästan glömt hur det kändes, men det var en underbar känsla! :-)

Kram Britt

Annika sa...

Hejsan! ja vilka bekymmer man kan ha...:) gillade golvet med rutorna på tvären o en svart ram runt...:) nu sk adet sparas här mä te en makeover på den stoooora toaletten...:) Kram o skön helg i solen.. Annika

Marie sa...

Verkligen spännande, hoppas allt är bra med dig Pia efter påsk och en härlig vinter men nu är det gott att snön är snart borta. Snart dax att börja få pyssla ute det ska bli skönt. Ha det gott, nu ska här kalasas för fulla muggar, kram Marie

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan!
Jag är sent ute med mitt svar ang vårt badrumsgolv...men här kommer det.
Vi har ljusgrått och mörkgrått klinkers som är lagt på diagonalen (för att få lite bredd på rummet) med en klinkerskant som går upp på väggen istället för sockel.
Jag har alltid drömt om ett vit och svartrutigt golv men inte mannen i huset så det blev en kompromiss med olika gråa istället.
I dag är jag mycket nöjd med den lösningen istället ;-)

Hoppas att tiden går fort tills du får börja med ytskiktet och piffandet!

Visst är det en jätteskillnad på klädpåsättning bara solen och värmen kommer...I LOVE IT!!!

Kramar Birgitta