måndag 8 mars 2010

Vårtecken och ett litet livstecken från mej…

..Ja och så har en hel vecka nästan gått sen jag bloggade sist. Ibland så blir livet runt omkring väldigt mycket..Är man som jag mitt i livet ..med barn, barnbarn och föräldrar. Då händer det alltid något..både positivt och negativt. Som tur är överväger allt det där positiva. Just för tillfället ligger min oro hos min far, med en bypassoperation och allt som följer i dess spår. Allt har gått bra och nu återstår ett  tillfriskande. Men, som person är jag och kommer att alltid förbli…EN “hönsmamma” i stort format. Så klart har jag oroat mej och funderat, så bloggen den har fått vila. Nu tror jag att det kommer gå bra framöver oxå för min far..men visst..
Så där ja nu har jag skrivit av mej lite .. Nu till VÅRTECKEN  vecka nummer 2 !!
**
Promenerar det gör jag varje dag och det går lättare och lättare för varje dag tycker jag.. Kanske beror det på att ljuset återkommit och kvällarna blir framförallt inte så mörka. Vår lilla promenadrunda  som vi tar Selma & jag är inte så enormt lång..bara så där lagomt :). Idag hade snön smält ganska ordentligt på gångvägen och blivit lite så där vårleriggeggig som bara vårvägar  kan bli.. OCH  som det säg så ..DET SOM GÖMS  I  SNÖ  KOMMER  FRAM  I  TÖ… fling fling… och den lilla hund jag har,  gillar definitivt det där leriga geggiga som kommer fram i tö… Idag hade en fin liten hög med hästskit kommit upp ur snön !!.. Gissa vem som rullade runt i den ***** ja, självklart min Selma..
**
Så nu doftar hela huset av …SÅPA!! Ett riktigt säkert vårtecken  hos oss är....när hunden luktar såpa igen ..ja, då är det vår på gång :)

Lite mera vårtecken och det blir  inomhus hos mej ..,,har planterat några lökar med PÄRLHYACINTER , ljuvligt vackert. Snart så slår de ut  i små blå blommor.
♥..Pia
**
Ps..och lilla soffan i trädgården som jag läääängtar så till att få sitta i och ta en kopp kaffe ..snart..om några veckor..sitter jag där :). Varje  "vårteckenmåndag"  så kommer en bild ...ds.

7 kommentarer:

Geta sa...

Ja, du jag vet visst ingat jag heller. Tråkigt med din pappa, men skönt att det värsta är över. Skönt också att det börjar bli vår :) Nu ska jag försöka kurera min mage så kanske vi syns på torsdag.
Kram.

Viveka på Humlebacken sa...

Visst är det gott när asfalten tittar fram:)

Annika sa...

Sitter o försöker landa efter et jobbpass.... ser dina pärlhyacinter o undrar om man kanske kan ha såna inne här mä... luktar dom???? har aldrig testat...:) ganska slut i huvvet men tänkte ändå skicka en tanke.... hoppas det ordnar sig i Tôrpe..... att han blir fort pigg... har inte fått nåra rapporter hemifrå.... orkar inte ringa så ofta just nu.... men hoppas att det lättar på snart.... o såpa är väl ett underbart vårtecken.... bättre än hästskit iaf...:) tänker på er... Kram Annika

Rummet för välbefinnande sa...

Hej på dig! Har allt tänkt på dig och undrat hur det går för din pappa. Det är ju alltid en oro så jag förstår att du haft lite bloggvila. Krafterna tar fort slut ibland och då gäller det att vara lite varsam med sig själv.
Gott att höra att det börjar rätta till sig och du ska se att lite takdropp och vårväder kommer att ge dig lite extra energi.
Själv åkte jag på en förkylning och har precis kommit på fötterna igen.
Sköt om dig Pia!
Kram kram Mia

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhh, jag förstår att du har mycket nu..och oron för Pappa..
Lilla Selma där på bilden, såå söt..rackaren som hittar sånt att rulla sig i..fniss..
Så kul att du fotar trädgårdssoffan varje vecka så att vi får se hur den tinar fram, sen måste du ju sätta dig där med kaffe muggen o låta någon fota dig så att vi får se då du sitter där !!!
Kraaam Anette

Tigris Predikantan sa...

Idag är det mycket varmare än igår ... det blev mycket plaskande under min dagliga promenad... första gången jag ler vid åsynen av stora pölar!
:)

Kamomilla sa...

Åh nej men Selma ändå! Den filuren!!!

Hoppas din far repar sig hastigt!