tisdag 2 mars 2010

Idag var det mer VÅR..

.. än det var igår..Inget snöande bara solsken …Ah…En fikapaus i solväggen mitt på dagen kan det bli bättre....Nää, tror inte det.:)  Efter  den vitaminkicken  gick  bl.a städandet inomhus som en dans. Självklart  blev det promenader med hund & kamera förstås. På tisdagar, när min lediga dag infaller ska/vill jag göra ALLT.  Städa, handla , pyssla och hunden som behöver sitt. Med den påföljden att det blir minsta möjliga istället…. Utom när solen lyser..vad allt går mycket lättare OCH fortare då !
***
Så jag promenerade, fikade ute,  städade inne, handlade, gjorde småärenden på stan ( kamerabutiken fick ett besök, för tips om varför bilderna blir så blååååååa..svaret var att snö var svårt att fotografera..och sen berodde det lite på inställningar som ska göras manunellt, överkurs  för mej, än så länge:) OCH  ett litet pyssel blev det..en minihängare!! Allt detta hann jag galant och ändå blev det tid över??.. Kan SOLEN påverka  så mycket ..ja då hoppas jag det blir mycket sol framöver..då kanske  kan det hända att det blir en del gjort här hemma då: )
***
Nu till nåt helt annat…  I förra veckan  så fick jag en “liten present ”  ett kuvert, av en förälder på  mitt jobb .. Jenny som hon heter , läser då & då min blogg och har inte undgått att jag gillar pyssel och gammaldags bilder,  gärna riktigt gamla  fotografier. Klicka på bilderna  så de blir STORA..... I sina gömmor hade Jenny några  vackra och gamla bilder som hon tyckte  att JAG  kunde få :) Till att användas till något litet pyssel  kanske, stod det att läsa på kuvertet  och sist  stod det..tack för din blogg..Jenny och så  var det en massa “krumelurer “ runt alltihop.. För hennes barn, som jag alltså  “jobbar  hos”  på min förskola några dagar i veckan :)  ville SKRIVA  till mej de med… :) Nu finns de vackra gamla bilderna  eller brevkort som det står på baksidan att det är.. det står t.o.m BREFKORT ...vi försökte tyda vad som stod att läsa och  vilket årtal ..1902  bl.a   snirklig text och gammal stavning…. Får se vad det blir av det hela.. 
***
♥…Pia

Ps.....soffan som syns på bilden överst....den där vita shabbiga gamla soffan med snötäcke  just nu.....DEN kommer ni få se till leda :)..ända tills JAG kan SITTA i den utan att frysa rumpan av mej:)....Man kan väl säga att det blir en slags måttstock på våren..:)..Ds.
***

Dagens citat...
Glöm inte att en svans är en svans - och inte bara en extra stump där bak.
Källa:  Nalle Puh.

14 kommentarer:

Home No.1 sa...

Vilken vacker dag det var och vilket vackert kort...kram Annica.

Majas skafferi sa...

Hej! Ser att ni har så det räcker med snö i Arvika med! :)
Vad gött att du fick mycket gjort! Jag saknar sådana dagar..
Vad roligt att du även fick en present från dagisbarnen/mamman, sånt piggar ju upp, nu när man bara väntar på att våren ska ta fart på riktigt!!
Ha det bra!

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Åhh vad härligt när solen visar sig, det var lääänge sen jag såg den här hos mig !!
Jag vet precis hur det är då man har en ledig dag, himmel man går an som en galning..allt ska göras o fixas..
Ha en toppen dag
Kraaam Anette
P.s Vad gulligt av henne att du fick så fina kort !!

Country Antiques sa...

Nämen vilka fina kort du fått! Jag köper in såna där kort ibland, i syfte att sälja dem, men så är det som om de verkligen inte vill säljas vidare, de vill liksom stanna här hemma hos mig, så jag förstår verkligen hur glad du blev för dem.=)

Kram på dig, Matilda♥

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Fröken Fräken sa...

Men vad roligt att få sådana presenter! Jag tänker ofta att om jag hade en ledig dag på vardagarna istället för på helgen skulle jag få gjort så mycket mer... men jag undrar verkligen om det stämmer..? Men du fick ju mycket gjort!

vicky sa...

fin blogg! :)
/vicky

här är gudagott att vara sa...

Så vackra kort!
Skönt när man får en massa saker gjort och solen skiner.
Haregott!

Prillig sa...

Hej!

Vilket underbart kort! Vilken present!

Läste inne hos Mia att du kanske dyker upp på Filippamässan...Vore jättekul!
Men såg att du hade beslutsångest. Du måste lyssna till ditt inre. Det finns alltid ett val som är det rätta och bara du vet vilket.

Lycka till!

Jag hoppas ju att vi ses, men bara om det är rätt beslut...

Kramar och kärlek

britt

C De-sign sa...

Det är i alla fall några steg närmare våren...solen har ju hittat oss igen!!!! Har en liten utlottning inne hos mig välkommmen! Kram fr C

Annika sa...

Hej där!!! har du varit på mässor o loppis idag.....?? tog ett varv o fyndade lite.... fann en hel bunt med vackra gamla tidningar från 1880 ung... fina bilder o vacker text.... ska få bli dekor på diverse saker.... en spegel o en fiollåda blev det också.... o en blomkruka.... ha en skön helg i solen nu... Kram Annika

Mitt Egnahem sa...

Blogg-världen är häftig! Oväntade saker kan hända- fin present! Här sportar vi ut det sista av lôvet... Vardag igen imorgon. Kaffe vid vägga-Härligt! MVH Mitt Egnahem

Snäckskalsdalen sa...

Kul med present! Det är värdefullt att få ibland!
Ha det gott
Agneta

Sally och jag sa...

Härliga bilder! Kul att våren är på gång nu.

Mysigt med en ledig dag - fast det kan ofta vara dom som är stressigast med allt man vill ha gjort...

Hälsningar från
Sally och jag