måndag 1 mars 2010

Mars, april har knopp i håret…

....nää, inte riktigt än, för inte har jag stött på någon knopp i  håret   idag :) Vårens första månad är här och som vi längtat OC H längtar.. OCH ÄNTLIGEN    får man vända blad i almanackan  från februari till   MARS...... OCH  börja titta efter  vårtecken........På promenaden  igår så "tyckte" Selma att NU  hade minsann hon  fått syn på spåren .... men Selma ....inte spåren .... VÅREN .. !.. ..Jasså    VÅREN  ???? .... tyckte precis du sa spåren ..Jahaja,  mina försök till att leta upp ett endaste litet vårtecken gick alltså i stöpet .. All denna snö! .. Och som det snöat idag .... Hmmm .. och mer lär det bli,  eller ??.. ..får väl drömma så länge .. Tänk när jag får sitta  i min lilla vita soffa under  "korkeken"   (läs rönnen :) igen ...och lukta på blommorna...aha... suck  ..ljuvligt.


Undrar när det blir  livat i holken  igen?? .. Fåglarna är ett säkert vårtecken annars och LJUSET .... jaaaaa,  där har  vi det .. Det är ju för sjutton gubbar .... ljust ute,  både på morgonen och när man kommer hem : )
***
Nu ska jag ta en bloggrunda, för  att  se HUR långt våren kommit  hos er.. eller rättare sagt OM  den kommit  !! .... Tjing plingeling på er...

***

♥ .. Pia
Ps .... Dagens citat ...
"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det. "
Källa: Nalle Puh

"Och med de orden så ville jag ha sagt att nu  har startskottet gått för årets upplaga av VÅRTECKEN"

*** Ja Viveka DU HAR SÅ RÄTT...Det finns finns vårtecken INNE också..Men jag snöade visst in på ute bara :) Och LJUSET...det är verkligen inte fy skam .. härlig tid vi går tillmötes nu***

10 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Min jakt på vårtecken skulle se ut på likartat sätt! Det är bara ett evigt snöande! Men kanske att man kan vara med i slutet av april, för då måste väl snön till slut ha börjat smälta..??

Pillargontanten sa...

Vår och Spår, sak samma, låt Selma leta du, hon kanske är våren på spåren :O)

Kamomilla sa...

Gulliga Selma! :)

Viveka på Humlebacken sa...

Men det finns ju så mycket annat som är vårtecken.. det behöver ju inte vara i naturen:) Och så är väl ljuset ett tydligt vårtecken?
kram

Lissen sa...

Det måste vara bra att ha Selma med sig på promenaden, för att leta efter våren. Jag tar med mej min Jack Russel, vi har inte heller hittat några spår av våren :-)
Ha det gott. //Lissen

Birgitta sa...

Ser att du också haft svårt att hitta vårtecken. Här har vi haft riktigt vinterväder i helgen. Men vi får hoppas att vi hittar något nästa vecka.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Rummet för välbefinnande sa...

Hi hi, du är allt rolig du....... Spåren Selma, våren.....
Ja, snön den tar liksom ikapp allt som vi missat de andra åren tror jag.
Men, vi får inte ge upp. Snart ska du se - SNART!!!!!
Kram Mia

Snäckskalsdalen sa...

Vilka fina snöbilder! Våren är på väg, var så säker.
Agneta

Elins tittskåp sa...

Det är ljuset vi längtar efter och då är våren snart på gång, takdroppet kommer nog endera dagen för nu lyser solen hos mej.

Kramar Birgitta

Anki sa...

Hihi, ja spår är allt lättare att hitta än vår...men pippina har iaf fått vårkänslor, jäklar vilket kvittrande det är!
Å jag har en tokig anka här ute, varje gång jag går utanför dörren börjar den att vråååla...vilken tid på dygnet som helst, haha!

Ha det gott!
Kram kram!