torsdag 4 februari 2010

Självklart så målar jag ...

...med en miljövänlig färg. Till den här möbeln som jag just idag målat klart, har jag använt Alcros färg..Har inte alls tänkt på vilka färger som är miljövänliga eller ej....Inte förrän jag började " blogga för miljön " med Sussie/ Granne med Selma

Då "vaknade" mitt intressse rejält. Visst jag har målat med bra färger förut, men då har jag köpt färger som varit bra för mej..dvs inte oljefärger.. oljebaserade = kletfärger. För de har helt enkelt inte varit särskilt roliga att måla med..utan VATTENBASERADE färger har känns bäst.

**

Den färgen som jag föredrar allra mest, är ändå LINOLJEFÄRGEN, det är en sån härlig känsla att måla med linoljan..enda felet är torktiden....därav blir det V-slipen som jag målar med mest..den torkar på direkten och så är det klart..och det är något som vi shabbymålare gillar:)

** Några möbler har jag dock linoljat, vita förstås, ett par skåp ..några stolar..små hyllor och lite andra små saker..Lukten är ljuvlig , tycker jag..men det är jag ensam om att tycka i det här huset..:)..Kulturhantverkarnas är den färgen jag testat .. även Ovolins färg..sen finns Gysinge som jag skulle vilja prova... ** Ja det var alltså miljötorsdagens tips från mej..kanske är det många som redan tänker på att måla miljövänligt..men det finns lite mer att tänka runt detta. Hur man gör med färgresterna och burkarna ..Att man får inte spola ner färgresterna i avloppet..men det visste ni väl redan:)... ** I morn fredag och helgen väntar.. skönt.. OCH säger som Lantlifs Anette gör..fredagsfika..det bästa på hela veckan:)..särskilt om det är något riktigt smarrigt som det bjuds på. ** ..Pia Ps..ja just det..HUR blev den nymålade LOPPISspegelbyrån då??..Jo, tack:)..den blev bra..ska "bara" slipa & nöta lite på den innan jag visar mer..ds.

17 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Vad du står i!
Ser fram emot bilder!

LantlivsAnette sa...

Japp...helt riktigt ..idag fikar vi..nåt smarrigt och gott !! Fredagar, då ska man unna sig efter veckans slitiga jobb !!!
Jaa, nog är det viktigt att tänka på vad man målar med för färg, jag använder också vattenbaserat, den är bra o torkar snabbt !!
Vad nyfiken man är nu på att få se din byrå..snart är den väl färdig ??
Ha en toppen helg
Kraaaam Anette

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja här använder jag bara vattenbaserat. Och INGA färgrester i naturen.

Längtar tills vi får se resultatet!

Ps. såg du att musmattan är färdig för leverans?

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka

Annika sa...

Ja nu är den snart klar... jättefin... du hade tur där...:) o duktig med färgen är du också.... miljövänlig ska man va... ha e go hälj... Kram Annika

Birgitta sa...

Hoppas du inte har fastnat i färgburkarna nu till helgen. Fredagsfika är inte dumt. Här blir det toscakaka ikväll.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Mitt Måleri sa...

hej pia
här används bara vatten baserade färger, även filmjölk målar jag med =) kan de bli miljövänligare...=)
önskar dig en skön helg
kram pia

Kamomilla sa...

jag målar alltid med oljebaserat, tycker att de är så mjuka de färgerna..
I början när jag började blogga trodde jag V-slip ni talade om i bloggarna, var nån sorts V-formad slipmaskin... *fniss*
Nu vet jag bättre.

Home No.1 sa...

Hej!
Tittar in för att önska dig en trevlig helg!

Kram Annica.

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, jag hörde av Sussie..... Då fick jag mig ett gott skratt..... Men, du är ju "våran Pia" så då trodde hon ju att det var du.
Det är ju inte mitt kontor som jag inrett förstår du. Har fått äran att inreda någon annans kontor och det var så roligt. Men, när jag ska inreda mitt eget, då blir det inga filtar och mys vet du * ler väldigt stort nu*
Då ska jag bara skapa och skapa och skapa "fniss"
Sköt om dig och ha en toppenfin helg!
Kram på dig!
Mia

Geta sa...

För min del så tyckte jag inte att fredagsfikat var så smarrigt idag, ändå åt jag. Däremot gillade jag vårt samtal på rasten. Rätt intressant vilka samtal man kan få i olika sällskap, vilka olika sidor vi ser hos varandra och visar varandra. Oj, vilken djup analys det blev. Hoppas du hängde med i svängarna :)
Kram.

Vickan sa...

Hej! Gillar din blogg! Därför får du en award som du kan hämta på min blogg! :)

Marita sa...

Ja nog försöker man allt att välja bra miljöalternativ... vi har målat vårt hus på gammalt traditionellt sätt, falurödfärg - den äkta förstås, linoljefärg till fönster och dörrfoder - håller med, färgen är helt underbar att jobba med men fy för torktiderna!!! Inte kul!
Inne blir det mest vattenbaserade snälla färger.
kram, Marita

Rummet för välbefinnande sa...

Hej igen, nu har jag lagt in lite bilder på min nya blogg där jag ska visa mitt skapande. Du kan väl kika in där så får du läsa lite mer om halsbandet.
http://kanslansvag.blogspot.com
Ha en fin-fin lördagskväll Pia!
Kram Mia

Viola sa...

Tänkvärda rader får dig....och tack för dina härliga hälsning...trevligt att höra att jag sätter igång tankearbetet...0) hoppas du har en skön kväll, kramen

Annika sa...

Hej! tänkte föreslå 2 datum....:) jag är ledig den 16 o den 23.... feb... om Alex är hemma så kanske vi kan ta den 23 för då vill S gärna med... hon har sportlov då..... men annars är det möjligt den 16 också.... KramAnnika

Marianne sa...

Håller med dig att fredagsfikat förgyller veckan. När jag kom till jobbet i fredags fick jag veta att det skulle inte bli nåt gott till kaffet. Några av oss skulle sitta i ett möte och då kunde vi ju inte fika på samma gång. Alltså.....inget fikabröd....dagen förstörd. men så dök en f.d. arbetskamrat upp och vad hade hon med sig jo.....fikabröd.Dagen var räddad.

Greta sa...

JAg gillar också linoljefärg, det är en ny färg jag aldrig har målat med förut. Men nu när vi renoverar torpet så går vi på gammelmodiga kulörer.