måndag 22 februari 2010

Mjölpåse bidde det...

....Kommer ni ihåg i tisdags, förra veckan?....Då jag fick  besök av Annika, kusinen från landet:)... Hon skulle bl.a "lära" mej att trycka på tyg..Jag hade av nån ??  anledning, fått för mej att det skulle vara väldigt " knôvvligt  ( som på ren svenska betyder krångligt :)......Nu var det väldigt enkelt och jag gjorde en kudde med hennes hjälp..sen gick det några dar och jag fick för mej att jag skulle prova själv!  Det gick alldeles utmärkt..t.om. så bra att jag även testade att göra som  Sussie (granne med selma) gjorde med sin fina tygkasse. Nämligen att tvätta tyget innan fixering.. för att det skulle få ett sånt där gammalt  utseende på tyget. Blev helt ok, tycker jag..Vad sydde jag då?? Jo, en " påse bidde" det till slut.. men en alldeles för stor !..Ni vet de där örngottspåsarna som jag sytt i parti och minut..Nu skulle jag  alltså sy en i linnetyg  oxå  och med ränder i svart. Den blev lite i största laget  och när den var färdig...sprang jag runt här i huset för att kolla vad den skulle kunna används till??..Inget passade den till....  Men "snilleblixten Pia"  kom  på idag, vad den kunde bli, EN brödpåse så klart :) 
Har som många med mej blivit inspirerad av att baka surdegsbröd... Gjorde en surdegstart för ett tag sedan..Men den jäste aldrig som den skulle göra. Slängde *** och nu i morgon ska jag göra en NY.. Tror mej veta vilka fel jag gjorde  med förra surdegstarten.. Och SURDEGSBRÖD  ska om jag förstått det hela, INTE ligga i plastpåsar..så därför tror jag att min PÅSE kommer passa till detta ändamål:)..
******
♥..Pia
Ps..Bilderna är förstås en lek  i photoscape. Kameran och jag var inte så  bra kompisar idag. Verkar inte som  om  knapparna är rätt inställda, mörka bilder osv.... På sätt och vis så kommer alla bilderna som jag tar nu, bli en dokumentation på hur jag lär mej hantera kameran. Och kanske lära mej av felen jag gör ds.
**
Psss ..innehållet i brödpåsen nu är två mjölpåsar a`1,5 kg så kanske ní kan göra er en uppfattning av hur stor den är:)

5 kommentarer:

Annika sa...

Snyggt!!!! kommer att bli fler här mä....:) Kram ... Kusinen från landet....:)

Pillargontanten sa...

Fin, och lycka till med surdegsbaket!

Marita sa...

Vad fin den är! Du är duktig du som fixar och donar!
kram, Marita

Drullputta sa...

Vad fin påse!! Hoppas allt är bra med dig annars!
Kram

Fredrik sa...

Hej Pia,
Va kul att du verkar vara nöjd med ditt kameraköp - bra val! Även om ni inte var kompisar den här dagen.

Du kan alltid få tips om fotografering eller ställa frågor i vår fotoblogg.

Lycka till med fotograferingen
önskar Fredrik på Expert