söndag 3 januari 2010

Miljötänk a´la Sussie...OCH en bortglömd vitlök!!

....OCH vad har detta för gemensamt då??..ha....INGENTING.... Vitlöken kom bara helt plötsligt fram därbakom oljeflaskor och champagnesenap...stackarn såg lite vilsen ut...var nära på att jag slängde den i soporna. Men så fick jag syn på en liiiten... liten "knopp" eller vad man kallar det:)..nästintill uttorkad och inget större liv i den ..trodde jag ..men det visade sej att det var sting i vitlöken än :)..så inte slängde jag den..nääähäj den får stanna lite till..kanske kommer den till användning snart.. *
..När vi nu går in i ett nytt decennium är det väl ganska bra att vi tänker OCH gör något åt vår MILJÖ..
*
Visst har jag väl både tänkt och funderat på att göra vettiga saker som är snällt mot vår miljö...meeeeeen NU får jag upp till bevis och göra något åt det..och inte bara "prata"..:)...
*
Vad som fick mej "igång " på det här idag.... var ingen mindre än Sussie..GRANNE MED SELMA *
Hon tänker göra något åt det här och drar igång en liten miljötorsdag...med tips och idéer om vad man kan göra för att spara på vår fina & vackra miljö...
*
Så därför gott folk..så ANTOG JAG HENNES UTMANING och ska börja redan idag med att tänka ut nåt ??!! Tycker jag ni med ska göra..tänka ut något bra - spara - på - miljön - tips...
Se här ja ..nu har vitlöken krupit längre fram..för att inte bli bortglömd igen:)..
* Ja då slänger det mot jobbardag..börjar lite så smått att jobba i morn..inte lär jag kunna stänga korpgluggarna i kväll... blir säkert natt ..som vanligt..!!
♥..Pia
*
Ps...Tänk att man t.o.m kan blogga om en uttorkad vitlök!...Det hade jag ingen aaaaning för en stund sedan:)..ds..

13 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Hi hi, du är allt härlig du Pia!
Väntar du några veckor till kanske vitlöken kryper iväg av sig själv........ Du kanske kan ta och plantera ner den i lite jord så ska du se att du får lite goda gröna växtligheter som du kan klippa ner i salladen sen.
Kram Mia

Kamomilla sa...

Det finns alltid nåt att blogga om...

Kamomilla sa...

Hejsan igen! jo, jag vet vad en vedlår är, vi har en sån inbyggd under köksön! :) En riktigt gammal sådan,uppfixad, som man vippar ut, precis som du sa. :) Japp, de kunde sin sak förr!

Granne med Selma sa...

Du ä för go du! tack för reklamen om miljötorsdagarna:-)

Tyget i kassen är tjockt linnetyg. Jag har köpt det på Pärlan här i sunne. Det är lite stelt innan man tvättat det, men sen blir det så där ljuvligt "slitet" om du förstår vad jag menar:-)

Kram

LantlivsAnette sa...

Halloj där...hii..hii..en fin liten vitlök !!Du e rolig du Pia !!
Och miljö tänk, det måste vi alla ha..vad roligt att du hakar på det och visar på din blogg, där är jag dålig måste jag erkänna, så jag får väl lära mig av dig nu !!
Idag har vi minus 22 grader..brrr..det blir bara en kort sväng med Nisse nu på morronen...
Kraaam Anette

Granne med Selma sa...

Har gjort en logga till miljöuppmaningen som du kan använda om du vill. Kika in hos mig så ser du.

Kram Sussie

Hespe sa...

Hei, og riktig GODT NYTTÅR til deg!!!

Ja, da er vi godt inne i den første uken i det nye året - mange blanke ark ligger fremfor oss... Har vært hyggelig å følge den inspirerende bloggen din - gleder meg masse til fortsettelsen nå i 2010.

Ønsker deg en fortsatt fin uke!

Klem fra Hildegunn

jess sa...

Mitt tips är att tänka miljö vad gäller förpackningar och närproducerat när man handlar, väldigt många matvaror och annat i våra butiker är förpackade i vansinniga förpackningar, det senaste är de små kaffebehållarna till kaffemaskinerna, eller så är det transporterat med en tung stinkande lastbil från spanien

Viola sa...

EN vitlök den överlever det mesta...:) miljötorsdag, det låter intressant det..har gjort årets stor miljöbesparing, installerat bergvärme och det var inte billigt för plånboken men för miljön...) ha en fin dag i kylan, KRAM

Skogsfrun... sa...

hihi... vilket sött inlägg!
Det blir allt en fin blomma om du sätter den i jord, fast det räcker att sätta den lök "bit för bit" :)

Kram pernilla

Fröken Fräken sa...

Som sagt, den vitlöken kan man pilla ned i jorden och få lite smaskig blast av! Så den lilla bortglömda kan nog komma till användning än!

Hoppas att du lyckades sova, faktiskt är jag inte så trött på min första arbetsdag efter julledigheten...

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Marianne sa...

Blogga om en gammal vitlöl, jag blev inte förvånad. Du kan få allt att låta intressant och trevligt. Och detta var ju ett miljötänk....inte kasta mat som kan ätas!!!!! Det är ju förskräckligt vad det kastas från skolor, sjukhus och inte minst vanliga hem. Det ska jag bli bättre på. Ja, inte att kasta utan att använda innan det blir för gammalt.