söndag 8 november 2009

Nu har jag bränt färdigt...

...mina smycken...Måste säga att jag har haft en kanonrolig helg ....Att göra egna smycken i silverlera var sååå roligt..men inte helt enkelt..får förmodligen gå en liten kurs till..ska bara träna lite hemma först..så jag får upp ångan:) I gårdagens inlägg visade jag en blomma som vi knipsade av bladen på och penslade med silverpastan..här är det färdiga resultatet...torkat ..bränt och putsat...lite för blankt för att vara i min smak..men det fanns det huskurer för, hur man kunde svärta ner blanka silversmycken med..men det tar vi en annan gång:)
Här kan man se två av de fyra smyckena mina..och de här är nyss brända och ska putsas upp ...med stålfil och putsdukar m.m.... En liten handhållen gasbrännare använde vi när vi brände silverleran... Liiiiiiiite darrigt var det tyckte jag..tänk om jag brände ner hela stället..skulle nog inte systembolaget som ligger intill medborgarskolans lokaler, tyckt om...eller vad tror ni..hehehe...
Nu gick det bra..systembolaget är kvar.... Ser ni såå konsentrerad jag är..sammanbiten till max..
Det här smycket..pärlan..har inte jag gjort..det gjorde "fröken" själv..snyggt..ett sånt ska jag prova på nån dag här.. För jag skrev noga ner HUR hon gjorde..
Inte heller det här har jag gjort..det gjorde Elisabeth en av kursdeltagarna..som förövrigt nog är väldigt konstnärlig av sej..hennes smycken var superfina...hon var visst florist..!!
De övriga kursdeltagarna..var ett glatt och språksamt gäng..Gunilla...Eva..Erna...Elisabeth..Anneli..och så jag:)..ett lagomt antal....vi hann nog med det mesta i samtalsväg..från mystik!! till bröllop!!...och joo då en del silverlera och smyckessnack blev det med.... Men som med allt roligt..det tar slut..så gjorde också denna helg..tror bestämt att jag hoppar på kurs nummer två..fast det får bli efter jul..må så gott... grankott..
♥..Pia

16 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Fint! Va kul att hitta på nåt nytt, så där :O)

Annika sa...

Det blev snyggt det..... vilka vackra smycken du fick till.... o de andra också.... nu kan du gå omkring o glänsa....:) Kram kusin..

Anneli sa...

Det var en intensiv helg med ett skönt gäng, tycker jag! Jag får själv ut en hel del som lärare, i form av frågor som ger mej saker att fundera på, som leder till nya idéer osv. Och så gillar jag ju att möta alla härliga människor!

Vi ses framöver! Och som sagt: välkommen att höra av dej om du kör fast med silverleran.

Tant Brun sa...

Det verkar så kul, att jag vill prova på själv, jättevackra smycken blev det..
Kram Bibban

Viola sa...

Så himla fint det blev, så roligt det verkar, ett nytt material för mig..kramen

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Silverlera, det var något nytt. Men jag tror du har koll på det mesta i pysselväg. Tänk och kunna göra eget smycke, du kan känna dig nöjd med ditt. Jag tycker det är jättefint.
Stor kram
AnnaMaria

Kamomilla sa...

Det där ser ut att vara jättespännande och kul! Vore kul att gå en sån kurs...

Ha en bra vecka!
Kamomilla

Anonym sa...

Du har en jättefin bloggsida.
Tack för trevligt silverlerasällskap i helgen.
Du har tagit riktigt fina bilder tycker jag, du var lite tveksam hur de skulle bli, men det blev bra.
Vi ses förhoppningsvis någongång.
Kram Gunilla

Lilla kullan sa...

Så fint.:-) Kram Stina

Shabbycharm sa...

Så duktig du är, det ser inte lett ut.
roligt att prova noe nytt.
kram bella

LantlivsAnette sa...

Men vad roligt...vad duktig du är, som går på kurs o allting !!
Såå fina saker du gjorde !!
Och vad roligt att få se en glimt av dig, det var länge sen nu, fin ny frisyr !!!
Jaa, du må tro att jag längtade efter lilla Nisse då jag var borta förra veckan...himmel alltså så skönt det är att vara hemma nu..men nu sitter jag här o är nervös igen, första dagen i Kalix butiken, håll tummarna för mig...
Kraaam Anette

Rummet för välbefinnande sa...

Vad roligt Pia! Jag vill också gå en sån kurs......
Nu håller jag på och kör iväg alla kartonger från lägenheten och sen minsann ska jag göra lite roliga saker igen.
Kram Mia

Annika sa...

Vilka fina smycken du gjort! Kram Annika.

Anki sa...

Haha, så du bränner eget du?! Vad roligt det verkar, men alldeles för pillrigt för mig!

Kram kram!

hemtrevnad marie sa...

Å, du milde...3 marknader!!
Ja, här ä ju möe å göre mä....fast ida vänter ja på en sändning uttå både rullisar å träplatter å hôppes verkligen di kômmer, för ja måla färdigt di store igår....så nu har ja inget å göre...män gôrmö arbete kvar...å dä ska te Finland innan advent....ja inte alla rullisarna di ska rônt här i Sverige..
Smyckena va superfina, å du mä:)
kraam

Inspiration i vitt sa...

Hej Pia, vad härligt det är med människor som dig som hela tiden provar nya saker. Du är otroligt kreativ och du gör så mycket fint så.
Kram på dig/Ingela.