måndag 31 augusti 2009

Svart som synden..

..sotarn ..natten..katten..Svart..förknippas med mycket vidskepelser bl.a...För mej är SVART enbart en vacker färg..En gångbar färg..i kläder..jag klär mej oftast i svart..liksom drar mej till alla svarta kläder i butikerna..bestämmer mej för hemma ..ATT nu minsann ska inte höstjackan vara svart..utan försöka att kanske få till det med en annan färg som..brunt eller sååå..Kommer naturligtvis hem med en svart jacka..konstigt vore väl annars:)... JA, i inredningen finns det svarta detaljer..Ett par svartmålade pallar ..har nog visat dom förut..står i hallen min ..... tyget byter jag ut med jämna mellanrum..här är det ett oblekt linnetyg..älskar förövrigt linnetyger i alla färger..nästan alla färger. eller okej då..vitt.. oblekt och brunt..ja ..lite svart då..okej ett rött linnetyg går bra.......Svarta har pallarna varit sen långt tillbaka ..min far snickrade ihop dessa i småskolan..han är nu 76 år så det är ett tag sedan...när de blev målade vet jag inte men på -50 talet kanske eller tidigare..Färgen har slitits bort lite grann ..men vilken slitstark färg..!!! annat än det med de färger som säljs nu??.. ** Skorna då..ja det är mina gamla skor från tiden när man lärde sej att gå.....Ramen ett loppisfynd..svartmålad förstås..... ..Flera ramar har blivit svartmålade den senaste tiden..rensade ju min lilla lekstuga och fann en del slaktade ramar där..inget glas eller baksida kvar..man kan undra på varför man sparar på allt??..kanske tänkte jag göra något collage av en massa bilder på de nära och kära...Vilket inte har blivit gjort ..än....Istället blev det Komihågtavlor..här en svartmålad och med hönsnätet från häcken ...se tidigare inlägg:)
..De pyttesmå klyporna är bara 2.5 cm långa..söta och ..just det svartmålade och nötta..
**
Pysselmaterialet..hämtar jag från olika butiker/affärer..Panduro..Annas scrapbooking..Hantverk och hobby...Slöjddetaljer..Claes Olsson ...Prick i Form och som de här klyporna som kommer ifrån..Ide´makeriet....Men som sagt ..det finns loppis och så mina egna gömmor:)..där finns det en del..jo..ett ställe till..hemma hos mina föräldrar..där finner jag oxå mycket roligt att skapa av och fantasin min, den tar visst aldrig slut..knökat på "kontoret" är det för jämnan..Men det gör inget...bara man har kul och det har jag..:)nästan jämnt..
..♥..Pia

9 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Svart som synden heter det ju men jag tycker det är en vacker kontrast.

Fyndigt att sätta hönsnät bakom ramen :)

Kram Viveka

Annika sa...

Tjenixen!!!! vad du pysslar då.... har du inte nock mä grejer än te mârten.... nu ska jä stecke o jobbe e natt.... har semäster sen för vi flôtter Nicke te Säffle....:) Kram Annika

Kamomilla sa...

Efter allt det helvita kan lite kontraster vara välkommet! Sjäv snurrar jag på ideer för glasverandan i höst. Skulle vilja ha in lite Ylle i form av fårskinn och kanske kuddar i stickat?... Vitt grått och lite svart...

Pillargontanten sa...

Finfint!
Svart är en favvofärg ävan här, men nu blir det inte så mycket i hemmet längre, men tidigare, då var allt svart och späjsigt!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon Pia. Hoppas du är piggare nu. Din tavla med hönsnät är så fin, den ide´n ska jag komma ihåg. Jag har hönsnät, så det blir och jaga ram. Jättesöta klypor hade du också.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

hemtrevnad marie sa...

Hej du!!
Hôppas du piggat på dig lite!
Du svart ä snyggt, det har jag alltid töckt...å dä vet du väl redan, haha!
Glöm inte å vila däj nu ôgg!
kram

Hannis sa...

Tycker svart är en vacker kontrast!
Har det och grått som bryter av hemma.
Och på kläder är ett svart måste!
Skönt att du börjar känna dig piggare!

Kram Hannis

Hannis sa...

Här kommer en jättebra länk med latinska ordspråk och talesätt.
Brukar ta texter därifrån eller från Franska ordböcker.
Kopiera hela länken och klistra in så kommer du rätt.
Den går till Wikipedia.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_latinska_ordspr%C3%A5k_och_tales%C3%A4tt

Kram Hannis

Frida sa...

Jag håller med dig om att det är snyggt med svarta detaljer som kontrast till allt det vita. Vilka söta skor!
Kram Frida