tisdag 1 september 2009

Cogito ergo sum...

..??? har ho fått hjärtsnörp eller??..Ånej då inte alls ....man bara frågar snällt i bloggvärlden, VAR HAR DU HITTAT DET OCH DET DÄR ?? Jag frågade nämligen HANNIS var hon funnit sina latinska och franska citat/texter??Fick så klart ett snällt svar, om var ifrån...HÄR kunde jag läsa..och blev sittandes en lång stund...Vad...COGITO ERGO SUM..betyder..."jag tänker, alltså finns jag"..OCH detta tyckte jag om ....:)..Tack Hannis...ska använda mej av några fraser tänkte jag..vilka vet jag inte än men kanske Cogito??? ...Min TRASLAMPSKÄRM tog jag en bild av oxå..som jag lovat göra,den är inte vacker ..men som min mamma brukar säga.om saker & ting....Det/den är inte vacker, men sällsynt..OCH det är just vad denna skärm är..sällsynt..sne och så..:)..kul att göra iallafall..När man sitter och funderar på allt och ingenting så ploppar sånt här pyssel upp i hjärnan...
..Att den är gjord av ett gammalt lakan som skulle användas till att göra en traskrona..och som det sen blev en massa trasor över till denna skärm..det hade jag ingen aaaaaaaaaaning om ... ..men man vet aldrig var det slutar när man börjar med något... Usus magister est optimus...!!
...Minimini komihågtavla..en liiiiiiten, liten ram, bara 16 x 11.5..vilket mått förresten?? ..utan glas & baksida..självklart fick den bli en "komihågtavla" att sälja på Höstmässan..och det närmer sej mâ store kliiiiiv....te lördan så ärre dax...Kortet och klyporna kommer från Ide´makeriet....den lilla lertagen är hemmagjord..ett & är stämplat på. Ramen har en gång kommit från Ikea, var då omålad..sen har den varit röd..engelskt då förstås:)..och sen fick den bli vit för några år sedan och nu till sist..svart...
***
Ps...Och lampfoten har jag förstås målat svart...:) ds. ♥...Pia

11 kommentarer:

Patricia sa...

Inte tycker jag det var något större fel på lampan... =)

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Kamomilla sa...

Lampan är fin!
Jag lånade en bok av min pappa, med citat på latin! Det ska nog bli några tänkvärda meningar till lusthuset i höst...

Pillargontanten sa...

Lampan var ju kanon :O)
Och dina små komihågtavlor, jättegulliga!

Geta sa...

Tycker lampan var fin ja! Kanske är jag spekulant på kom ihåg tavlan.
Syns i môra.
Kram.

Anonym sa...

Tack för din rara kommentar, fin lampa, tycker om kontrasterna mellan vitt o svart. Jo bonaderna målar jag på linnetyg med grundfärg eller vad jag har, sen använder jag schabloner o färg från Panduro, jag såg en liknande bonad för 999kr på Grandma i göteborg,det är ju inte klokt vilka priser!!!

Ha det gott
Agneta

Hannis sa...

Ahh!
Du hittade nåt direkt!
Perfekt=))

Tycker lampan ser fin ut!
Det är det som är så kul med pyssel,det personliga.

Kram Hannis

Maud sa...

Jag tycker om lampan och skärmen är ju en "lysande" ide... jätte fint...
Kom ihåg tavlan gillar jag också...
Kram Maud

I huve´t på... sa...

Jag tyckte också lampan var fin men jag gillade uttrycket "inte fin men sällsynt"! Har lust att göra en komihågtavla som du! Vilken bra idé!
Ha det bra!
Stina

Snickaregården sa...

Jag tycker att din lampa är snygg..
Tack för tipset på sidan med de latinska orden..
Kram Maria

Modern Country sa...

Hei Pia!

Takk for gulliga ord! Det er så trivelig alltid når du kommer på besøk, jeg leser ofte dine hilsener flere ganger. Du er flink du, til å beøke mener jeg, jeg litt mindre om dagen. Ja du har helt rett, mye arbeid, men det er også veldig moro. Hva pyssler du med om dagen? Det er jo en herlig tid for akkurat det utover. Den beste sesongen av alle. Fra nå av og frem til Jul blir det mye moro.

Jeg synes ikke lampen var så aller værst, liten og sjarmerende. Men skjønner deg godt, jeg er også veldig kresen på belysning. Finner sjeldent noe som skriker Wow. Så da sitter jeg heller i tussmørket med stearinlys. Kan være mysig det og, bare jeg ser hva jeg jobber med, fniss :)

Hvordan blir det med markeder utover mot Jul? Har du tenkt og delta i år?

Ha det riktig så godt, håper du får en fin tid fremover!

God klem
Aina

Birgitta sa...

Hej!
Förstår att du har lite att stå i nu när skördemässan närmar sej med stormsteg. Du gör så mycket roliga ting och verkar ha massor av idéer.
Kramis Birgitta