onsdag 13 maj 2009

Rabarbermarmelad...mums..

...ja, jag kunde inte låta bli att skriva om rabarbern ..Det är något av det godaste som finns just nu i dessa vårtider......* Jag var och hämtade min Selma hos mina föräldrar idag..och passade då på att ta med mej lite rabarber hem......Den har en, otroligt växa fort kraft just nu. Nästan så att man kan stå stilla intill den och se hur den skjuter i väg upp ur marken..:) ..En härlig skogspromenad gjorde vi, hunden och jag eftersom vi nu var på landet och skogen finns såå nära inpå. Därefter "tog" jag alltså hund och rabarber med hem.... OCH gjorde en liten sats Rabarbermarmelad....Receptet kommer här...busenkelt... *** Skär ner ca 500 gr. RABARBER i lagomstora bitar..dvs .ganska små... i en gryta. Tillsätt 250 gr.SYLTSOCKER (ev. 2 msk CITRONSAFT). Koka upp långsamt och låt koka i ca 3 minuter. Häll över marmeladen i varma burkar och sätt på tätslutande lock.. Om man vill, kan en vaniljstång koka med..som sedan skrapas ur i marmeladen. Då utelutes förstås citronsaften....
..Marmeladen är supergooo och lite syrlig..receptet innehåller inte så enormt mycket socker.. man kan naturligtvis öka på mängden med socker om man gillar sötare marmelader...
*
Några kex och ett gott TE blev min sena kvällsmåltid..kexreceptet fann jag HÄR..lika busenkelt det med....
♥...PIA
Pss......Hönsnätspysslet..tränar jag fortfarande på..vet inte hur det slutar..kanske blir man intrasslad:)..ds

6 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Nu blev jag sugen på marmelad och kex och något gott te.1000 tack för receptet.Rabarber är ju så gott i alla former.Rabarberpaj,kräm,marmelad.Jag tycker att då vet man att det är vår.Ha en skön kväll kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

Sara sa...

Det måste jag prova!!
Kram

spetsar och änglar sa...

Hej!
Mina rabarber har inte hunnit så långt ännu.
Men så fort det blir dags att ta mina första rabarber.
Då ska jag prova på att göra marmelad!
Måste rusa vidare och ta fram min kompis ur städskåpet(dammsugaren)
Sedan blir det att tillbringa dagen ute i trädgården.Så härligt :-D

Ha en härlig dag!

Kramis
Heléne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Toppen recept, ska skriva av det. Nu blir det marmelad här också, om rabarbern är lagom stor. Och jag vill ju ha vitt golv som dig i uterummet, guben är lite trög när det gäller detta. Får väl göra som du, måla själv.
Kram till dig
AnnaMaria

Älfgärdet sa...

Rabarber...som är så ljuvligt gott! Jag bara älskar rabarberkräm. Såg att den växt sig ganska stor nu så jag ska se om jag redan nu törs kapa lite ;).

Anna sa...

Åhh, tusen tack för receptet. Det där måste jag bara prova!