måndag 7 november 2011

Idag var det taggigt värre...

...En vanlig småruggig OCH  ledig måndag:)

Vad hittar man på då? 

Tja inte ett dugg egentligen..eller ...
 Alltid kan man hitta på nåt kul...istället för de där tråkiga vanliga göromålen...
 iofs så raskade jag över de relativt fort i morse:)  För att få göra något roligt istället...Igår  visade jag mina vattenpärlor på en massa bilder!..
 Idag har de svält till den där 200 gånger större storleken!..När det var klara skulle det hällas av överskottsvatten och så sköljas.. det ska man göra lite då och då för att de ska  förbli fräscha..
 En "pärla" hoppade iväg.. landade på bordet och hamnade på bild så klart:)Jag berättade om taggtråden som jag fick av Bitten i ett inlägg nyss.. Det blev som bekant ett hjärta för ljusslingan.. och det blev ett litet hjärta till....med en gammal prisma.....och ett större hjärta som hänger på en skåpdörr.. fast bara tillfälligt..
Ett vasst hjärta såå lågt hängandes går inteatt ha med små killar som hälsar på då & då.

Här har jag snurrat till med lite elefanttråd och vanlig tunn ståltråd..samt ett prismahjärta..från panduro:) 


Sista biten av ståltråden blev två ramar .. här hänger en i enkel taggtråd  och som jag har fäst en korthållare fastsnurrat  med elefantråd ..!Dagens pyssel blev väl inte riktigt så bra.. men övning ger ju som sagt färdighet!..

 Jag blev väldigt inspirerad av de där granristomtarna som jag såg på Julmässan i Sunne igår..

Tänkte som så att det var väl ingen konst att göra en sån.. njaaaee.. drar nog tillbaka mitt påstående.. Här är  det en riktigt potatis till näsa.. på Mårbacka hade de konstgjord näsa  av nånting?? 
och OM den ska stå ute, så får nog de bli nån konstgjord potatisnäsa här med....

 Å själva luvan har jag inte tillräckligt med tyg till än.. det röda som jag provade först var ännu mindre.Det gråa är filttyg...och bara ditsatt löst.. har tänkt med mörkt röd säckväv...så det blir till att leta i gömmor.. och fråga mor om HON har något i sina gömmor...vilket jag nog tror hon har ;)

Ps.. Tomteluvan är  bara ett löst tygstycke än:).ds
[]...Pia


Ps...bildern är lite för mörka och går tyvärr inte att ljusa upp så mycket mer.. det beror förmodligen på att det är en svår tid att ta bilder på nu...iallafall för mej:)ds.

5 kommentarer:

Marianne sa...

Jaha...nu blir det till att gå ut i uthusen och leta gammal ståltråd för det var ju "ursnyggt". Först när det börjades med rostiga saker gillade jag det inte. Tyvkte det var var skräp (som det väl ofta var) men nu tycker jag det är ursnyggt. Mera rost åt folket!

rosenälvorna sa...

Haha, tyckte nog han var lite charmig där under luvan ändå :) Chrisitna

Kamomilla sa...

Spännande saker de där vattenpärlorna!!

Tre Tanter sa...

Helläckert! Hej, vi är tre tanter som skapat en ny blogg. VI skriver om våra minnen ifrån 50-70-talet. Första inlägget är nu ute, hoppas du vill besöka oss, kram tant Brun

Sallys hus sa...

Heeeeeej!
Vad jag har letat efter dig!!!
Kom inte alls ihåg vad din blogg hette...kikade in till dig för lääääänge sedan Nu ska jag länka till dig så jag inte tappar bort dig igen... Eftersom jag har en Sally klappar ju hjärtat lite extra för andra likadana som Selma och hon.
jisses vad du pysslar!!
Så himla mycket fint!!
Kram Katarina