tisdag 1 november 2011

Får kanske döpa om...

 ...VARDAGSRUMMET till Pias liv & leverne ..snart:)
 För  just nu så håller jag på med lite av varje.. julmarknaderna ligger lite i bakhuvudet kan man säga!  Lite förberedelser får det ju lov att bli. Så man inte står där och inte har någonting att bjuda på..
Av nån underlig:)  anledning så har det  nästan aldrig under de här åren som vi hållit på med julmarknaderna.. varit någon brist på saker från min sida!!

"Folk" kan tro att jag inte gör något annat än pysslar och så!

Men det är fel...fel... fel... jag gör en del då & då... men under långa perioder blir det inte ett dugg skapande här:) Då står lådor på hög och vilar i ett litet hörn!

Men ibland såå hoppar det liksom till i skapandet och det formligen kryllar av ideér i huvudet.. Både på gott och ont faktiskt. För jag vill mer än vad tid och ork klarar av!

Idag är en sån dag... en ledig dag  och jag vill göra hur mycket som helst...

 Fick dock begränsa mej till att måla golv och gjuta några tomtekroppar, samt ett par adventsljusstakar:)  Rivstartade i morse med hundpromenad och sedan golvmåleriet i min lilla bod.
En bod som aldrig tycks bli klar, men nu ser jag lite ljus i änden... golvet är under målning och sen  list kvar...och dörrn..tjaa,  men den måste jag tyvärr vänta med att färdigställa tills det blir sommar igen!


Medan golvet torkade första gången så bakade jag en sats med STRÖSSELKAKOR..

Kakor som jag sen ger bort...till Bitten som tack för lite vassa saker:)  Mor & far får en hög med kakor de med...och så Anna som  ska trimma min Selma i kväll.. Lena åker jag förbi på väg till trimmet och då lämnar jag ned en liten kakhög där med...

 Några kakor kvar.. För fikagästerna på f.m åt inte upp allt:)...

Jaa, så var det då min lilla BOD.. Eller BROKIGA bod kanske man säga:) Min dröm har varit  att ha en liten bod ute i vår lilla trädgård,  en  liten bod endast för  mitt skapande och pysselverksamhet.. en dröm till som funnit länge är en liten  mini gårdsbutik och även om än det bara blir ett SKÅP  som blir  min butik:) så vore jag lycklig.. nu är snart den ena drömmen klar.. och nu drömmer jag lite till om min "LILLA" BROCANTE BODEN som jag tänkt att den ska få heta...För Pyssel....hantverk.. målade möbler..  och loppis & återbruk... dâ  â mitt liv dâ  se:) Får väl lägga till lite "skrot&rostigt" oxå....

 Brocante betyder ju  loppmarknad på franska.... och  jag tycker det skulle passa bra hos en loppmadame !.
En enkel liten hemsida håller jag på med... men färdigställer den först efter jul..:)

Ja, det var mitt brokiga liv och leverne för idag.. 

Recepet på Strösselkakan finner ni här...  och 49 stycken blev det av min sats.. De blev rätt stora:)

Men en  varning, det är väldigt söta kakor.. skulle nog rekommendera att ta mindre med socker i kakdegen:)


[]...Pia

4 kommentarer:

Här är gudagott att vara ! sa...

Fy på dej...att visa närbilder sådana go´kakor ;) ! - Gissa om man blev sugen ...
Vad spännande det blir att få följa ditt Bod -projekt !
- Tack för den inspiration man får, när man tittar in här hos dej !
Ha det gott !
Kram / Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det kallar jag inte dålig ork, du hann mycket på en dag. Måla, gjuta baka, trimma och så dela ut kakor. Synd att man inte bodde efter den vägen, ser smaskigt gott ut. Din Brocante-bod kommer bli toppen, så bra och kunna sälja saker jämt och inte bara på marknader.
Kramar
AnnaMaria

Lotta sa...

Så smarriga kakor du verkar ha gjort! Du måste vara en riktigt kreativ tjej! Jag ska också sälja på en julmarknad!! Kram Lotta

Fånga dagen sa...

Åh nedrans vilken energi du har Pia.
Just nu skulle jag vilja ha lite av den, min försvann liksom lite här under veckan, men man kan ju inte alltid va på topp.
Det kommer bli bra i din bod det vet jag redan för du vet vad du vill. härligt.
Pyssla på du i 100 knyck om du vill det väljer du själv det vet du. Handlar om prioriteringar i livet. Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete som det sägs.
Kram på dig
Lena