måndag 5 september 2011

Måndagslycka...

..smaka på det ordet ni :).. Eftersom jag inte tycker måndagar är såå särskilt mysiga eller så.. snarare tråkiga...INTE för att jag egentligen har det tråkigt.. tror mer att det har att göra med helgen är slut.. en heeeel lång radda dar innan ledigt igen..kanske man ska tänka om lite och TÄNKA positivt istället.. .måndagslycka..mmm... låter riktigt bra va...

Men vad är lycka för något då?? 

 Är det en stund av lugn och ro ..med en liten hund som lägger nosen tätt intill  dej och tittar med mörka ögon på en medan man sitter och bläddrar i en tidning..... eller är det en liten barnhand som pickar lite på ens arm och en liten barnröst som frågar.. Fröken..får jag sitta i ditt knäää? ...eller...solig höstdag i skogen... eller är det att få prata lite med sin son en liiiten stund i telefonen... även om det bara är en mor som ville fråga en praktisk datagrej:).
....eller är det  att  få läsa om sitt barnbarn som gjort mål i fotboll..fast han bara är 8 år och inte är nån Slatan:)..eller är det...en enkel men god vardagsmiddag ....eller..Det är nog de där små vardagslyckorna som man ska ta till sej....


Som  tex idag  när jag gick in på min grannavd på jobbet och möttes av mitt yngsta barnbarn .. en kille som fyller fyra år på fredag... och bara pratar traktorer som han önskar sej...mitt i kramen som jag då fick..  där på jobbet....

 VAD är lycka för dej...och dej och dej??  Ta en funderare och skriv en liten kommentar.
.
För mej är nog den största lyckan..   att veta,  att alla mina nära & kära har det bra ..just nu och här...


[♥] [♥] [♥]...Pia

Ps.. läste ett inlägg om lördagslycka hos Mia..hon skriver underbart den människan.... tycker ni ska kika in där och läsa lite.. ds..

5 kommentarer:

Majas skafferi sa...

hej! Ja du, det är nog de där små korta stunderna av lycka när det bara "glimtar till" på nåt vis..tror det kom över mig på väg till postlådan en morgon på semestern!!
Att få ha det lugnt och att alla mår bra runt om kring en..

Ser ut som ni hade en fin helg i Brunskog! Att jag aldrig lyckas komma dit..:(

Ha det gott!

Rummet för välbefinnande sa...

Men, tack snälla Pia. Du kan allt konsten att få mig glad du. Har suttit och jobbat till nu och känner mig lite trött i ögonen faktiskt, också läste jag din kommentar nu - och då ville jag bara kika in med en hälsning till dig. Härligt att läsa dina tankar om måndagslycka. Det är precis de där sakerna som är så härliga och som ger så mycket kraft och glädje. Och det är precis de där sakerna som det är så lätt att ta för givet och glömma bort att uppskatta så där riktigt mycket.
Nu önskar jag dig en härlig dag imorrn.
Kram på dig!

Aino sa...

lycka är att fortfarande ta sig ur sängen på morgonen

Njut av livets goda ting sa...

Hej Pia.
Åh va vackert och värmande du skriver :)
Lycka för mig är min härliga familj. Min goa gubbe som stått ut med mig i snart 18 år. Min äldsta kille på 16 år som är stor o stark och mjuk o go, skön och charmig. Min lilla kille som är 11 år, han har världens största hjärta och vill alla så väl. Detta är lyckan i mitt liv.
Ha en underbar dag.
kram
Jessica

Här är gudagott att vara ! sa...

Ja visst är det så att det viktigaste i livet är att dom man älskar mår bra och att man får ha dom nära ! Inga rikedomar i världen kan ersätta att få vara frisk. I dagens konsumtionssamhälle är det lätt att vi glömmer bort det ... Så att stanna upp, och ta sej en fundering vad som egentligen är viktigt borde man göra varje dag !
Ha det gott ! ♥
Kram / Anneli