tisdag 9 augusti 2011

Nu går det undan ...

 ..redan tisdag!  Jag vill ha den där känslan kvar ett tag till...att ha semester.... men det liksom krymper fort nu. Så istället för att njuta av dessa få dagar som är  kvar.. går man omkring och våndas för att det ska ta slut!! Sååå dumt så ...

Men idag har solen visat sej på bra humör och jag har faktiskt kunnat  njuta i en solstol då & då:)

 Igår var jag ju på ett litet äventyr med min mamma! (läs förra inlägget om du vill:) Det var en gammal gård med många skatter och jag fick ta med lite hem!..En sockerlåda som jag inte städat bort dammet på än..och så den här lilla margarinlådan..står nu på min bänk med allehanda oliv/oljor, kryddburkar med m.m... Den kommer säkert att vandra runt här i huset och få olika innehåll.
Lagomt stor är den oxå.... med  fin text kvar överallt. Smaka bara på dessa ord..Pellerin margarin :)  Så har den då stått där i ett uthus sååå många år och bara väntat på..mej :)

En herrans massa zinkhinkar fanns det och jag ..tvingade mej till att bara ta tre stycken med mej hem..har ändå tre  sen förut och ja, man kan inte ha användning för mer!..tror jag iallafall:)  

 De tre som jag har är just nu blomkrukor ute i trädgården, till vita pelargoner. En av de nya hinkarna ska mitt "lilla" olivträd få stå i inne när hösten kommer ... Om jag nu lyckas övervintra det!

Mera fynd från gårdagen blev de här porslinsknopparna..som man hade till elskåpen?  Men de är lite fula så jag har att göra för att få dem rena.. Det låg en herrans massa såna i en skrotlåda i ett uthus.. jag tog "bara" med mej tio! 
 Så nu blir det skurborsten den lilla, lilla och såpa till att börja med, sen får jag nog ta till ett starkare medel!


I lördags när jag torghandlade (läs tidigare inlägg om det:) fyndade jag de här handdukarna.. det är alltså fyra stycken hemvävda kökshanddukar som inte är isärklippta ..fyrtio kronor tog hon loppismadamen..sånt fynd gick inte att motstå..oblekt linne och rött..en kombination som inte heller gick  att motstå :) 

 Tänkte möjligtvis bara fålla kanterna och göra en köksduk av dem...sen kan man ju alltid klippa isär till fyra stycken handdukar, om jag skulle vilja det nån gång. 

Jag hade stor en energidag igår och bakade både skorpor och matbröd..vilket jag inte gjort på hela sommaren,  tror ja..

Skorporna gjorde jag lite mindre söta och stoppade i torkade blåbär.. nu visade det sej när jag läste på påsan att de var juice tillsätt ! Så de blev en aning sötare än vad jag tänkt mej.. men som en motvikt till allt sött fikabröd som jag förbrukat i sommar så är det helt perfekt att knapra på när sötsuget tilll kaffet kommer...Recept på Blåbärsskorpor finner du här i en av mina andra bloggar:) Skorpor & lite smulor..

Så då var tisdagsinlägget klart.. får se om det blir ett inlägg i morn oxå.. kanske ska visa den där rostiga saken då:)

♥....Pia

3 kommentarer:

Marita sa...

oj oj oj! Vad fina saker du hittade hos din släkting!!! Skorporna ser supergoda ut!!
kram,Marita

Mia Maräng sa...

Hejsan!
Vad mycket fint du hittat. Och va härlig din bloggar har blivit.
Må så gott
Kram Mia

Skogslyckan sa...

Vad kul att få gå på skattjakt, och plocka vad man vill!!! Fina lådor och hinkar..och sen skall du skura kgammak koskit..hihi. För det är väl sådana porslinsknoppar som satt på stängselstolparna kring kohagarna? Min bror har som hyss när han var liten gått runt och bonkat sönder alla de knopparna med hammare, bonden blev inte så värst glas, nor och far fick besök.
Kram Pia