lördag 6 augusti 2011

Monogram & betong..

En solig lördag och en tur in till stan... en sväng över torget och bara kollade lite så där i förbigående om det fanns nåt sevärt i torgstånden ;)  Grönsaksstånden dignade av alla morötter..gurkor och tomater.. den doften är såå ljuvlig. Drog vidare och svepte lite lätt med blicken över de där loppisborden som finns emellan grönsaksstånden! Såg många fina saker, men inget direkt som jag ville ha.. är ute och letar efter ett gammaldags kassaskrin. Tycks vara en sak som är obefintlig i loppisvärlden:)


Men  jag får leta vidare... stannade dock till vid det där loppisbordet som en tjusig dam i hatt och svarta gammaldags-gå- bort-kläder står och säljer vackra kläder, som får en att tänka på vackra, eleganta damer på 30  och 40-talet.  Men kläder blev det inte den här gången... utan textilier.

Hon har massor av dukar, sänglinne & spetsar m.m. Jag fastnade för  två " linnetygbitar " med monogram och spetsar. Det hade en gång varit lakan, men med tiden så hade de slitits och bara monogram och spetsar var kvar.. Hemvävt och ihopsydd  för hand på mitten  och såå vackra.

Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha de till. De räckte inte till nån gardinbård, för bredden är bara 120... Ska väl kunna komma på något..
Mera fynd blev det vid det bordet.. som jag tänker visa i ett senare inlägg..
Betongfatet är från min kurs tidigare i somras .. ett gammalt kaffefat som jag gjöt in i betongen till ett NYTT FAT:)

Möbeltassar under för att inte repa bordskivor. Använder det för tillfället till ett "stå- på- hallbyrån- och -samla -nycklar- m.m fat ". Senare ska det få bli  ett ljusfat....

 Tjaa det var väl allt för tillfället.. ha de gôtt..

♥...Pia

11 kommentarer:

Marita sa...

Ja, det var vackra fynd! Varför inte sy vackra kuddar med de vackra broderierna och spetsen som dekoration? Själv ska jag på auktion i morgon...sååå kul!!
kram, Marita

Geta sa...

Jag var också en tur på torget och såg att det fanns en massa fina textilier. Men jag ska försöka rensa bort och få lite ordning innan jag handlar mer har jag tänkt :)
Njut av en veckas ledighet till så ses vi nästa vecka!
Kram.

Miruschka sa...

Hej Pia!
Fråga mig inte hur, men på något sätt så halkade jag in på din blogg. Jag blev så intresserad av din "pysselbod", för jag har ett liknande projekt på gång. Den lilla (6 kvm) stugan hade jag först tänkt att barnbarnen skulle få använda som lekstuga, men nu tvekar jag och vill använda den själv;)!
Skulle vara jättekul om du berättar mer om den och även visar bilder på den!

Hur som haver så är det en fin blogg du har, så jag återkommer!

Sov så gott/Marie

Annika sa...

Hallå där... finns nya skrin på Rusta som du sen kan shabba till :) 69:-.... o du det gör väl inget att spetsen inte går hela vägen... sätt den på tyget från mitten o ut vettja..:) Kram Annika

Cecilias kreativa sida sa...

Fina tygbitar du hittat! Jag håller med Marita, sy kuddar av dem, det blir säkert jättefint. Tänkte själv sy gardiner av gammelmormors lakan tillsammans med nytt tyg.
Ha en bra dag! Hoppas det inte regnar på dig som det gör här!
Kram Cecilia.

LantlivsAnette sa...

Halloj Pia !!
Åhh vad fint du har det..du har ny text stil på bloggen !!
Sååå fina monogram..och fatet..ohh så fint..
Du är så pysslig o duktig..har du slut semester nu ??
Det har jag..och jag har jobb ångest..usch..vill vara ledig längre..
Kraaam Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina monogram, säkert kommer du på något och använda dom till. Jättefint fat, snyggt med rosfatet mot den råa betongen.
Ha en mysig söndag i regnet.
Kramar
AnnaMaria

Anita sa...

Skôj o titte in hos dej..tycker du har moe râle grejer, lycka te me tygbetera, du kommer säkert på nôe o göre mârôm..kram pårä !

Ullan sa...

Gött att ha några dagars ledigt till. Jag har inte köpt en enda sak på loppis i sommar (tror jag) minnet kan ju ibland vara kort:(
Det blir spännande att se vad du hittar på med tyget/spetsen.
Vi ses snart. Ullan.

Kamomilla sa...

Alltid fint med monogram :)
Ditt fat är riktigt gulligt, blir säkert superfint med ljus på då betongens struktur framträder ännu tydligare :)

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej Pia.
Jättefint monogram :))
Fatet som du gjort är underbart.
Hoppas allt är bra med dig, ha en fin kväll.
Kram
Jessica