onsdag 31 augusti 2011

Ljuvt..rufft..varmt..

... ja,  jag fortsätter väl på temat ...  Uppfinningsrikedomen är stor ibland :)...  och  ALLT kommer jag dock inte på själv... för det  finns så många härliga bloggar och böcker som jag finner inspiration i !

 Ibland ser jag nåt som bara svischar förbi ...för att sen återkomma  nån natt!... eller sen kväll när John Blund inte kommit..
De idéer som då ploppar upp i hjärnan, kanske är något man sett och såå  vips! gör man det på sitt eget  lilla vis...
 Små virkade dukar har jag samlat på mej..från loppis och mor :)  Några har hamnat på kuddar och  tavlor samt lite annat..den här gången blev det en ljuslykta..det är visserligen inget nytt under solen.
Säkerligen har de flesta "pysselnördarna" gjort en sån :)...  Har faktiskt provat förut.. då med sockerlösning.. Nu blev det trälim!!
 Men jag ville ha den lite mindre ljuv..så en nysilverfat med rejäl patina fick bli med på köpet. Har en liten, liten  glas-skål inuti för säkerhets skull. (( OM dubbelklickar på bilden så ser du det:))
 Nästa ljuslykta är heller inget nypåfunn ..finns i var och varann blogg/magasin;)  Oj,  kanske var att ta i men.. den finns! 

 Min uppånervända  kaffekôppmâfat  kan man ha till "litt å hörrt"...kakfat kanske?
..smyckesfat? ..ljuslykta?.. eller om man vänder på den....godisskål :)...

Fantasin mine käre vänner, sätter  inget stopp!!..

Kopp&fat är förövrig ett loppat set.. för en femma och  jag limmade  ihop de båda med ett starkt superlim:) 
På fatet ligger ett av  mina nyaste smycken.. Efva Attling.. samt ett av mina favoritarmband.. från Mia..Känslans väg..

För hej hopp & galopp nu slänger de mot torsdan.. men först lite lellelörda..med nåt gôtt.. en tekôpp med någon ny tesort kanske.. e goo skôrpe te dâ..sen ljuslôktera tände litt varstans, soffhörnan och tv..får börje mâ ..halvåtta hemme hos mej:)

[♥] [♥] [♥]...Pia
Ps.. Ett litet lästips.. Minnenas Journal.. Granne med Selmas kafferep är med:) ds

7 kommentarer:

Njut av livets goda ting sa...

Hej igen Pia.
Men gud så duktig och påhittig du är, ideérna verkligen bara sprutar : ) lite så skulle jag behöva vara!! Jag har inte gjort de fina betongljustakarna utan köpt dom på Blomsterboden i Munkfors, UNDERBAR affär! Marknaden var i Skoga, mitt ute bland kossor o grisar mitt ut på landsbygden:) Hur mysig som helst!

Ha en supermysig kväll nu framför tv´n det är ju Leila också :)

Stor kram till dig och tack för din titt och dina fina ord.
Jessica

Kamomilla sa...

Vad fint! Borde nog testa jag också, men minns inte när jag senast besökte loppis..

Här är gudagott att vara ! sa...

Vilka fina grejer du gjort !
- Min favorit är nog ljuslyktan / duk med trälim ! Bra ide´!!
Nog har du rätt i att dom flesta ideérna kommer när man lagt sej och ska sova. I bland är det nästan så att man vill kliva upp och testa dom direkt !
Ha det gott !
Kram / Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det armbandet var jag där när du provade, det är jättefint. Och ljuslyktan ser ut som en brudkrona, den är vacker! Satt här och fnissade när jag läste din kommentar, det mesta utom butiken stämmer ju bra. Jag bor ju utanför Karlstad och stuga utanför Arvika= nästan rätt. Den där butiken skulle jag gärna ha, väldigt bra dröm. Och jag känner folk sen min teatertid som jobbar på Säffleopran=rätt igen. Tur att det var en snäll fin dröm du hade.
Kram och ha det gott
AnnaMaria

Tidsmästarinnan sa...

Halloj där,
jag samlar också på mig saker från loppis och mor :-)
Men jag har aldrig testat att stärka något sådär. Jag såg på någon blogg en som hade gjort en hel lampskärm, en sån där rund boll, av gamla virkade dukar.
Kul idé!
Kram
Susanne

Anki sa...

Du har allt ideér du, så fin! Gillar kaffekoppen oxå...Sillburkar med spets har jag med, gjorde ett gäng till paviljonen men nu är det nog dags att packa ihop...sommaren är visst slut, eller?!

Ha det gott!
Kramis!

Fröken Fräken sa...

Finemangfint! Jag är sugen på att göra en stor bollampa av flera olika virkade dukar. Var det enklare att använda trälim jämfört med sockerlösning?

Här hittar man en länk till hur man gör lampskärmen:
http://tusenideer.blogspot.com/2011/07/att-vara-till-sig-i-en-lampa.html