tisdag 30 augusti 2011

Tiden är knapp....

..lev i nuet!
[♥]
Klart man ska leva  här & nu... men planera åtminstone lite grann, jaa det  måste man ändå göra!
OCH planerat har jag gjort inför den årliga höstmässan :).. Har tappat räkningen på hur många år vi varit på den  ..men minst  fyra år är det nog nu.
[♥]  
För första gången på dessa år.. är jag klar!!  Alla lavendelskorporna är klara och nedpackade i bruna papperspåsar.. "pysselsakerna" är oxå klara..korten..tavlorna.. böckerna som jag alltid har med mej  är konstigt nog redan klara!  Sen är även de där återbrukade loppis sakerna OXÅ klara!!  Målade..limmade..nötta och slipade..
[♥] 
Betongen som är det nya för min del i år ..ärminsann klara de med.. en del ligger visserligen på härdning än.. För att vara betong så är det ändå  liiiite skört tills den blivit riktigt härdad!
Några lådor med ihopfixadesaker  till marknadsbordet har det blivit  i år, som alltid:)..

Jag gör av och till tavlor på canvasdukar.. .nu i år har jag "norpat" en annan sorts tavla  från en härlig kreativ blogg /shop.. Systrarna  Karlsson  heter den bloggen..som jag av en händelse surfade in på   häromdan ;)[♥]
Jag har "pratat" med en av "systrarna " och berättat om att jag "kopierat" deras tavla!! Visserligen ger och tar man  här & där i bloggvärlden... ibland från böcker osv... jo visst även från sin egen idébank hämtar man.. Men hur det nu än är, såå har man som oftast sett nånting, nånstans  ..som sen blommar ut i ett eget  pyssel:) 

Men så här skrev nu en av "systrarna " i svarsmeilet till mej..

*Denna tavla tillkom till vår fars ära;) Han är kungen av gubbskämt ja du vet sådana där roliga ordvitsar;) Så denna tavla gjorde jag först till honom... då jag tyckte jag kommit på världens bästa gubbskämt;) och visst är den rolig....*  

Ja jag gillade ordvitsen på den.. och tog detta till mej direkt:).. Carpe diem och så, ni vet...
[♥]

"MIN" tavla gjorde jag såå här...en gammal Ikearam...svartmålades...en bit av ett slitet lakan.. och stämplad text.. påsydda knappar, gamla förstås!  Till sist snöret för upphänget..en remsa av lakan .... Gjorde faktiskt en till  tavla men den blev vit :)
 . ...Och tröttnar man på tavlan,  sitter glas-skivan på baksidan och så kan man använda ramen till en "vanlig" tavla..smart va..!!

[♥] [♥] [♥]...Pia

5 kommentarer:

Här är gudagott att vara ! sa...

Vilken kul tavla med en väldigt klokt uppmaning !
- Men det är svårt.. så man får påminna sej själv varje dag !
Ha det gott !
Kram / Anneli

rosenälvorna sa...

Vitsit med bra uppmaning ;D Christina

Kamomilla sa...

Jag gillar sån där finurlighet! :)

Anonym sa...

Tack Pia;) Pappa Johnny ger sitt godkännande;) och våra är inte helt lika... alla tavlorna är ju unika det är bara orden som är lika och ordet är ju fritt;) Nu ska här surfas vidare i din blogg kanske inspirationen faller över mig till en kväll i pysslets tecken;)

Tack för att du vill vara med i vår utlottning. Tre lotter samt en fäjsbok lott är reserverade till dig.
Lycka till
Annie

Cecilias kreativa sida sa...

Fin tavla med kloka ord!

Kram Cecilia.