onsdag 16 mars 2011

Lemoncurd...

...är mums! Förra helgen när jag var i Kil på fårfesten (se här),  fanns där förutom en massa ull :) lite smått & gott  man  kunde provsmaka .... I ett av stånden, där såldes blandat  LEMON CURD...och som jag provsmakade ..och föll för bums:)

 Köpte bara en liten, liten burk. Nåja, burkens innehåll tog kanske fort slut här hemma..

Det är gott på kex..skorpor... i bakverk..grädde ..glass m.m... ja det finns säkert mycket mer att använda en go & smaskig citronkräm till.


..Efter att den lilla, lilla burken med den lena go mumsiga citronkrämen tagit slut ...ville jag ha mera mera... Det gav liksom mersmak..

 Jag googlade fram ett recept.. fanns många att välja bland,  valde det HÄR .. och gjorde för några dar sedan  min egen LEMON CURD. Enkelt och ganska snabbt gjort. OCH lika god.. Den  lemon curden jag köpte ,var en del av sockret utbytt till honung.. jag gjorde oxå det.. dvs bytte ut lite socker mot honung.. NU är honung mycket sötare än socker så jag tog därför mindre med honung..


♥...Pia

Ps.. Nu har jag målat klart mina köksmöbler.. blev riktigt bra..och framförallt blev det  LJUST i köket..vilket jag tycker är kanonbra  och som jag ju ville:)  Mera bilder kommer lite då och då. ds.

8 kommentarer:

Patricia sa...

Ja Lemon curd är gott, men var länge sen jag åt nu. Mamma brukade göra det förr, kanske skulle prova att göra en laddning snart .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Pillargontanten sa...

Åh, det är smaskens :)

LantlivsAnette sa...

Åhhh mums för lemon curd, det var ett tag sen jag hade det här hemma, nu blev jag riktigt sugen på det..
Vad spännande sen att få se dina ny målade möbler, kan tänka mig att det blev ljus o fint !!
Kraaam Anette

Njut av livets goda ting sa...

Det både såg gott ut och lät gott. Jag har faktiskt aldrig smakat lemoncurd, men nu tror jag minsann att jag ska testa efter det här receptet.
Ska bli roligt och se dina möbler :)
Ha en härlig torsdag.
Kram
Jessica

Skogslyckan sa...

Allt med citron är ju så himla gott. Vi brukar ha lemoncurd i tårtan, och i den hemmagjorda citronglassen... Blir spännande att se fler bilder från ditt ljusa kök!
Kram Pia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Instämmer i kören, lemoncurd är så gott. Rostat bröd med lemoncurd till frukost, det är lyxigt det.
Kramar
AnnaMaria

Fröken Fräken sa...

Ja, nu blir det pinsamt, för jag har faktiskt aldrig provat lemon curd! Det får bli bättring på den fronten förstår jag :-)

Anonym sa...

Tack för trevligt möte på loppiset i dag! Vilken jättefin blogg!
Ha en trelig helg!/Eva