tisdag 22 mars 2011

Gammal luffarslöjd...

Tisdag och ledig.. städat och grejat..Precis som vanligt alltså:) När vårsolen kommer fram.. ja då kommer även dammet fram.. eller det finns där även om inte solen lyser.. Men dammet verkar som om det gör sej mer synligt nu.. och  alla fönster ojoj..och eftersom nu köket fått "nya" möbler..så drar det liksom med sej lite mera .. så ned med vintergardinerna och upp med VITA LINNEGARDINER...MIN lediga dag gick till att fixa fönsterputsning och så rullade det på.. Har en förmåga att göra ALLT på en gång...och så rör man till det!!!


Men framåt eftermiddagen var det klart..inte riktigt allt då förstås, men  köket får duga...Ut i vårsolen på hundpromenad var det som drog mest nu :)

Eftersom det är TISDAG så är det oxå dax för ett inlägg till FABRIKEN.. idag var temat..KONST/Vad är konst för dej?  Det var något att fundera över medans det donades i köket.. Konst kan vara vad som helst,  skulle jag tro. Tittade runt lite i mitt lilla hus, för att se vilken och vad för slags konst jag hade?  Inte speciellt många tavlor just nu..  ett par "riktiga" tavlor sitter visserligen på väggen men .. nää, är ingen konstkännare. Så konst för mej det är nog mer det där "tager vad man haver Kajsa Varg mottot"   ett stilleben där och några udda bilder där osv... ALLTID kul att förändra saker och ting. OCH som jag läste  nåstans.. att det ligger i betraktarens ögon! Så sant så!

På en vägg i köket hänger bl.a annat det här urgamla luffarslöjdsunderlägget. Som jag en gång för längesen räddat undan min fars röjning i uthusen i barndomshemmet mitt!...Rostig och lite sned.. men såå fint ändå..konst?..  Ja, det tycker jag nog att det är..

Nu fick det bara för ett ögonblick stå på bordet..det blev för vingligt med glasklockan på..så nu är det åter ett "konstverk" på väggen :) 

Ett konstverk  till... min Selma som speglas i den gamla spegeln där hon ligger på vår säng och tronar :) ! Där ligger hon ofta och har full koll ut mot trädgård och gata..ifall det skulle komma någon inkräktare ...så missar hon inte det.

♥...Pia

5 kommentarer:

Patricia sa...

Oj va du är effektiv .. =)

Luffarslöjd är konst om något tycker jag .. just sånt där underlägg är så charmigt tycker jag .. =)

Och söta Vakt-Selma .. hi hi

Kram Patricia

LantlivsAnette sa...

Åhh vad fint..luffarslöjd, det är konst det..och lilla Selma !! Hon är såå fin hon, så roligt det är att få se henne..puss på nosen Selma !!
Kraaam Anette

Skogslyckan sa...

Ja luffarslöjd är verkligen konst och ett slags historiskt dokument.
Mina fönster är också skitiga, men dem tar jag tids nog. Man är bara så glad att solen tittar fram och det känns vår. Ha en fin dag!
Kram Pia

Njut av livets goda ting sa...

Hej
Oh vilka fina bilder, luffarslöjd är så otroligt fint.
en liten go vovve ser man också :)
Ha en härlig dag.
Kram
Jessica

Viola sa...

GIllar oxå luffarslöjd och kan det vara riktiga konstverk, Otto han ligger i soffan i hallen och där har han järnkoll, ha en skön kväll, kram