söndag 20 mars 2011

En pysselsöndag..

Ganska varm och  härligt solig har helgen varit ...tror  vårkänslorna börjar ge sej till känna:)  Påsken närmar sej oxå.. bara några veckor dit! Påsk är kanske inte den där storstora helgen med pynteriet som julen är ..men en och annan höna...och ägg kommer nog fram i stugorna ..


"Mina ägg" ligger i äggkorgen och har varit med på pysseldagen..Jag har mixtrat lite med dekoratationsäggen och vi  ( Ulla och jag ) hade tänkt att de skulle vara  till lite inspiration på workshopen som vi hade denna eftermiddag..

Alltså.. en av mina *grannar  har en liten butik i sin trädgård och där finns det  lite mått och gott att köpa.. bl.a  den här TUPPEN som även är en griffeltavla.. på kroken vid foten ska det hänga en liten "säck/påse " att lägga kritor i.. Tuppen var charmigt tycker jag:) ... och denna *granne ULLA  hade ..om jag nu ska komma till saken.. en WORKSHOP hemma hos sej denna söndagseftermiddag.


 Vi var 12 pysselfrälsta tjejer i olika åldrar som träffades.. pysslade ..fikade och pratade..Här ser man en DEL av allt materialet som fanns att tillgå!

..plus lite till!
På mailet som "gick ut" till vänner och bekanta..först till kvarn och max 10 st...stod att läsa ...Dax för en dag med Inspiration och workshop..Vi ( jag var med på ett litet hörn där:) kommer att visa olika ideér och tips på vad man kan göra av enkla medel..

*
Det kommer finns  material till dekorationer av ljus, askar, kransar, hjärtan m.m. Gör en "traskrona" med fina band och spetsar...sy en egen doftpåse eller ljuspåse... osv.. man kunde även "bara" sitta och njuta..titta i inredningstidningar/ böcker.. Som fika var det:   varm ciabatta..plus en mumsig päronpaj:)

Här på bilden syns en LJUSBRICKA som en av tjejerna gjorde.

.

NÅGOT som nästan alla ville göra var Traskronor.. jisses vilken kreativitet som drog fram där inne i det härliga uterummet..Nu blev kanske bilden lite rörig.. men man kan ändå se lite hur de blev.. räknade till 10 stycken kronor ( när vi var klara) någon gjorde två..samt att jag inte kunde hålla fingrarna i styr..utan snurrade till en jag med..MEN den är icke färdig.. ska visa en bild på den så småningom:)

Här blev en "traskrona" en krans istället och med "bara" ett spetsband   i en mörk lila färg.. jätteläcker..


En lila kudde.. gillar  motivet från Sagen.. Det är grannens skapelse sen tidigare..tror att den varit med på bild förut!!


JAPP det var det hela det..!.. Söndagskvällen går snart över i sovdax...  tror Kudden får bli ett bidrag till SÖNDAGSBILDEN I FABRIKEN...


♥...Pia

9 kommentarer:

Geta sa...

Tack för en jättetrevlig eftermiddag. Det får ni gärna göra om! Ses i môra!
Kram.

Nanna sa...

Vad roligt med en pysseldag! Hade man behövt gå på ibland. Om inte annat är det kul att träffa andra som är pysselgalna som en själv :)

LantlivsAnette sa...

Åhhh gud såå mysigt ni har haft det..en pysseldag, himmel så skoj alltså..Jaa, tänk att Påsken närmar sig nu, åhh vad jag längtar, för då är jag ledig i 5 dagar i sträck !!
Kraaam Anette

Marie sa...

Åhhh så riligt med pysseldag, ser fram emot o få se mer bilder, gillar verkligen traskronan.....måste nog försöka mig på en sådan....ha en bra dag, kram

Njut av livets goda ting sa...

Oh va mycket fint ni har gjort.
Va supermysigt med en pyssel dag, men goda vänner med fika och allt :)
Va duktiga ni varit allihop.
Ha en jättefin måndagskväll.
Kram
Jessica

Mina Eviga påhitt sa...

Hejsan Pia!
Javisst vore det kul om man kunde franska! Jag fattar inte ett ord, men det är ett vackert språk att lyssna på. Kanske kan jag lära mig några ord nu när jag har ordboken!

Vilken härlig pysseldag ni hade i söndags! Och vad mycket fint ni gjorde, blir riktigt sugen. Har försökt att fixa till några ägg, men blev inte riktigt nöjd. Men de ska få sig en omgång till, kanske är jag mera nöjd med dem efter den.
Nej, nu ska jag fixa lite med tvätten innan "Gynekologen i Askim" börjar.
Vi höres.
Kram
Eva

Mitt Egnahem sa...

Eftersom jag inte är så pysslig på "egen hand" så älskar jag pysselträffar- så roligt sätt att umgås på! Kul idéer ni hade. Är själv sugen på en "traskrona" du får gärna visa fler bilder och gärna "hur-man-gör" :)Ha det Gôtt i vårvintern... fr Värmländska Mitt Egnahem

Ullan sa...

Hejsan!
Vilka fina bilder. Du är en duktig fotograf.
Kram Ullan

Kerstin sa...

Tack till dej och Ulla för en trevlig eftermiddag i ett härligt rum!! Fina bilder : )