torsdag 10 februari 2011

Planeringsdag...

..har vi haft på vår avdelning idag. En hel dag som vi sitter och pratar igenom allt  som sker och ska ske inom snar framtid.. Visioner och verklighet..Vi har turen att få ha ett förskoleteam  i  vårt område, som kommer och byter av personalen på avd. en dag per månad..Verkligen en bra grej.. De tre i teamet tar helt enkelt "över" vår avd och inga barn behöver ta ledigt...Det är bara att köra på som vanligt...

Vi som då planerar, sitter i vårt samtalsrum och pladdrar och spånar om vad vi vill med vår verksamhet.. chefen kommer som oftast  nån timme och kollar hur det funkar för avd....

Som en liten bonus så brukar vi gå ut och äta på nån av stadens restauranger på lunchen.. Det är något som vi uppskattar mycket eftersom vi vanligtvis äter en pedagogisk lunch med barnen..med allt vad det innebär..dvs.. hjälpa alla att få mat i sej:)..inte alltid en lugn måltid..!! 

Efter jobbet och lunchen  var det skönt att få den dagliga promenaden..och idag blev det snöpulsning på köpet..Snön har vräkt ner sedan i morse och gör än!!..

Vill inte ha mer snö nu.. men skidspåren blir ju fina och skidbackarna likaså!!..eller vad säger ni,  de där på mitt jobb som tyckte att jag klagade över snön..och konstaterade att skidbackarna blir såå härliga med all snöö!!


Men om snön vräker ner ute..så kan man  istället pyssla inne..:) vilket jag gjort en del nu ..

Hjärtburkarna är från början såna där pappburkar/askar som finns på Panduro  bl.a och som jag målat  först svarta och sen några varv med vit färg..

Slip & nötning samt Vintagebilder från Sagens, som blötläggs och gnuggas på locket. Ett pyssel som jag tycker är väldigt kul att göra.. Hjärtliga  burkar/askar till ALLA HJÄRTANS DAGEN.. med något gott inuti...


Ett annat pyssel som jag gillar att göra  för tillfället, är att bygga  kakfat / våningsfat / pralinfat....
Här har jag just byggt ett "torn" av en mattallrik, en assiett och ett kaffefat..Äggkoppar emellan varje tallrik  och på toppen en kopp... kanske limmat jag dit ett litet kaffefat upponervänd som blir fot!!Klicka på bilden och se en förstorad bild på skapelsen:)


Det blev ett antal fat..( 10 st!!:)  i olika storlekar..men visar nog inte mer idag:)... Kan lätt bli för mycket av det goda  i bildkavalkaden..Spar lite på krutet.. ..några får oxå följa med till helgen..på kafferepet:)..


Snart freeeeeeeeeeeedag och helg..... ha de gött alla där ute i snööööovädret..näää hoppas ni sitter inne och myser istället:)


♥...Pia

4 kommentarer:

Viola sa...

SÅ himla mkt fint du skapat, låter som ni haft en härlig dag ihop, själv är jag ju utbildad både förskolärare och lärare så jag vet vad du menar...:) ha nu en skön kväll, kram

Levindas Värld sa...

Gokväll!


Vilken bra planeringsdag ni verkar haft och skönt att få komma iväg och äta lunch enbart som kollegor. Har själv jobbat på förskola och vet att själva lunchen inte alltid innebär en lugn och fridfull stund...hihi!

Vad mkt fint du har pysslat och underbara bilder du har valt att klistra på!

Må så gott!

Skogslyckan sa...

Så mycket fint du pysslat ihop! Alltid lika kul att tittat in och se vad du hittat på.
Kram Pia

Birgitta sa...

Visst är det bra att kunna få lite pysseltid när snön vräker ner.
Vill ha vår snart!
Kram Birgitta