tisdag 18 januari 2011

En matta till fabriken..

..men det är en repris förstås:)
Det tenderar att bli lite mycket av det numera,  inga nya bilder direkt...

Mattan på bilden är en av de hemvävda mattor som finns hos mej. Min mammas verk, själv har jag aldrig vävt en matta. Men det är något som jag skulle vilja göra. Några dukar och löpare har man ju vävt i skolan för hundra år sedan.  Men sen blev det stopp. 

I TISDAGSTEMAT i FABRIKEN den här veckan är det mattor och mattor det har man:).. Den här mattan  ligger för tillfället i min lilla hall..  Här  finns mattan i orginalinlägget:)*    Nog om mattor.. Nu snackar vi  skorpor...

....som jag bakat idag..Tycker det är kul att trixa och mixtra med recept..

Denna gången ville jag testa att baka skorpor med choklad och chilismak.. letade efter recept på nätet men det var ingen lätt uppgift, fanns inte något som passade. Därför blev mina skorpor väldigt tama i smaken, vågade inte ta mer än liiiite chili..det kan lätt bli starkt :).. chokladen däremot öste jag på med.

Odensechokladen är mycket god och den finns i olika former, ex.  små  knappar i påsar..bara att hälla i smeten. Jag blandade mjölkchokladknappar och mörk chokladknappar, samt liiite torkad och hackad chili i degen/smeten.  Doppade sedan de torkade och klara skorporna i lika delar mörk och mjölkchoklad.. Klart..jobbarkompisar får bli testpiloter i morgon på jobbet!!


Recept kommer jag att lägga ut på min BAKBLOGG ...
♥...Pia

2 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Oh jag blir alldeles "matt" av att se dina läskande skorpor...ler.
Dax att äta frukost tror jag.
Ha en fin dag!
Kram Pia

Ullan sa...

Hejsan!
Det såg "smarrigt" ut.
Igår åt vi på Bistro Syd, en restaurang på söder i Stockolm.
Till efterrätt blev lakritskolapaj, citronglass och violskumrulle m.... Gött!
Vi var oxå på Romeo och Julia. Jag säger bara vad häftigt bra det var.
Karm Ullan