tisdag 21 december 2010

Julefriden....

 ...börjar infinna sej hos mej :)...
Jag har från och med NU... jullov... börjar jobba igen 4 januari... det känns väldigt långt tills dess...
Julefrid ja... vad innebär det egentligen ...det kan vara att jag i år tagit det väldigt lugnt i det mesta... inte så att jag är klar med allt inför julen...
Det finns alltid något att fixa och som inte kan göras förrän allra sist.. Ni vet julskinkan  och en del mat :).... 

Julefrid  kan betyda massor av saker....
Det kan vara det där lugnet som råder när det värsta av julfirandet är över.
Eller så kan julefrid vara den inre glädjen man känner av att ha sina nära & kära runt omkring sig.  Julefrid  kan också vara ...julmusik...

Men just nu ikväll så har julefriden mest bestått av ERNSTs JUL i tv.. ack ja... han kan han den karl´n...
Såg ni stjärnan?.. Hade det inte varit 20 minus och snö till knäna... då hade jag farit ut i skogen och plockat grenar.. OCH  mina ( läs min mammas :) köttbullar ska få ett stänk av kanel :)..fanns lite tips & trix där..
Kanske inte det alternativa julgranspyntet föll mej i smaken förstås:) Och så har jag gått och vunnit ..ett vackert handmålat  hjärta  från LOKGÅRDEN.... visst är det vackert...  jag som sällan vinner något... men NU  slog turen till och jag får det här röda julehjärtat på posten..


Kunde tyvärr inte hämta det själv..lite väl långt dit:).. till LOKGÅRDEN  som är en ny bekanskap för mej.  Kika gärna in på LOKGÅRDENS hemsida.. mycket fint att se på där...


Den  lite ruffiga krukan med hyacinterna "fann" jag på vår Icabutik igår... Kunde inte låta bli att köpa den.. Har ju inga julgrupper/blommor förut så:).. När jag såg krukan som är av nåt betongliknade material.. lite tung är den, så den innehåller säkert en del betong. 
Av nån underlig anledning så såg jag inte bara en JULKRUKA..utan även en vårkruka !!.
Alltså ..en kruka som kommer bli perfekt till de första vårblommorna :)....
Japp lite knäppt är det när man redan tänker  på våren..innan julen är förbi:)...

Eftersom jag skulle ta julledigt idag.. tyckte jag de där jobbarkompisarna skulle få lite tisdagsfika av mej.. Om nu någon tycker jag är lite tjatig nu så.. bakade jag en cheesecake... Pepparkakssmak blev det ..förstås..

Gjorde efter det här receptet och fixade lite egen touch  av cheesecaken och blandade rårörd lingonsylt i en del av smeten..  

Tror att de gillade den frusna "kakan" för receptet ville några ha :)...

Och jag tror faktiskt att det får bli den "kakan" till  någon av julens efterätter.. enkelt och så gör man den kvällen före..


♥...Pia

Ps.. en JULEGLIMT till FABRIKEN blev det oxå idag..  som tisdagstemat var ds.

3 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Hej goa Pia, den krukan gillade jag mycket, så härlig vintage den var. Själv har jag missat Ernst bägge pogram då jag jobbat varenda gång. Ha en härlig jul och kram på dig/Ingela.

LantlivsAnette sa...

Åhh vad skönt för dig att vara ledig nu..njut och ha det gott,. du hinner allt det du ska..
Jag känner mig lite stressad faktiskt, för jag jobbar så mycket nu innan jul..men på Julafton, då ska jag ta det lungt..sova till åtta, och sen duka fram en stooor julfrukost..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Skogslyckan sa...

Hajade till direkt när jag såg krukan, sen läser jag längre ner att den är köpt på Ica. Den var verkligen fin, får nog titta lite extra i deras julhyllor vid nästa besök. Ha det nu så gott på din ledighet och jag önskar dig och din familj en riktigt mysig och kärleksfull jul!
Kram Pia