söndag 19 december 2010

En favorit i repris...

..får det bli idag som söndagsbild till fabriken...

Just pepparkakor och lingon är en ljuvlig kombination och att sedan  göra en GLASS MED DESSA INGREDIENSER.... HUR GOTT SOM HELST.

Favorit i repris kallade jag inlägget idag och för två år sedan skrev jag det här... 

Då hade jag gjort två olika cheesecake med pepparkakor och lingon den julen ...:) för cheesecake i olika former är en av mina favoriter som efterrätt eller till kaffekalas och så nu till JUL...

Frusen cheesecake med lingon och pepparkakor



200 gram philadelpia ost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
1-2 tsk kanel
100 g pepparkakor
50 g smör, smält


Du behöver en form med löstagbar botten. Kör kakorna i matberedare tills du har smulor. Tillsätt smöret och kör lite till. Pressa ner det i  formen, i ett jämnt lager.


Rör osten, äggulorna, och socker till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten. Blanda i kanel och lingon. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. Häll allt försiktigt ovanpå kaksmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten.


Tina i ca 20 minuter före servering.

Ett annat recept på en lika god cheesecake finner du här  och den är inte frusen utan görs i ugn. Vilken av dessa två som jag kommer att göra  dan före doppardan.. vet jag inte än.. lutar åt den frusna...

Mera cheesecake finns  här , här & här....och här.....

Nu ska det bli en tur till stan.. i snöyran.

Allra helst hade jag velat åka till HemT Går´n.. men i den här värsta snöyran är det inget bra alternativ.. så himla synd, för det hade varit väldigt mysigt att få besöka VINTERRUMMET hos Mia en gång till...innan jul.

Hoppas ni har det trevligt på fjärde advent och  att ni inte stressar för mycket.. utan hinner ta en paus lite då & då...

♥...Pia

8 kommentarer:

EM sa...

Å så mumsigt det ser ut. Nu blir jag fika-sugen...
Ha en skön fjärde advent.
kram elsamarianne

Kamomilla sa...

Oj mums...

Marianne sa...

I nöden prövas vännen heter det ju.....nu prövar jag dig.
Jag har fått problem med att länka till andra sidor på min blogg. Jag markerar och väljer kopiera men när jag ska klistra in händer inget. Har du något tips?
Försår att ni har haft "snöing" hos er idag också. Jag slipper att skotta så jag njuter medst av vintervädret. Men nu hotas det ju om en riktigt kall vecka och det är ju jobbigt, man vill ju ut lite i alla fall. ha det gott!

Viola sa...

En lugn dag i butiken blev det....vi har haft hårt väder och ingen vågade sig väl ut på vägarna...det där receptet får mig att dregla som pavlos hundar..:-) hoppas helgen varit skön, kramen

här är gudagott att vara sa...

Ser väldigt gott ut, du är duktig att baka förstår jag och fint blir det.
Jag stressar inte på, det blir jul i allafall och man skall mysa så gott det går. Jag skulle ha varit ner till Karlstad under dagen i går och min utställning men vädret med snö och blåst fick mig att stanna hemma.
I går kväll var vi i Sunne kyrka och lyssnade på Julmässa, så vackert.
Glöm inte Ernst på tv i kväll.
Haregott!

Anki sa...

Meeeen gumman...SUPERTACK...åh så fint och vad glad jag blev! Precis vad jag behövde, har legat däckad i flera dagar men värsta febern och hostan! I morgon har dottern kommit på att vi ska julhandla, ska bli kul å se hur det blir då...hon får ju släpa runt på "Ludolf", haha...

Tack igen sötis och ha det gottis!
Kraaaam!

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Åhh du vilken kaka..mummsss..
Och vad du är snäll som bakar till dina jobbar kompisar, såå glada de kommer att bli !! Jag hade blivit överlycklig..jag som älskar sött..
Ha nu en toppen dag
Kraaam Anette

Min Skattkammare sa...

Hej Pia!
Mmmmmm, vad gott! Och så fick jag en idé här om desserten till julafton!
GOD JUL och en riktigt skön julhelg önskar jag dig.
Kram Kicki