söndag 28 november 2010

Adventstid...


Adventstid kom till mitt ensamma hus;
jag sätter i staken ett sparat ljus.
Något skall ske bortom frostig advent;
jag väntar en gåva, som Herren sänt.

Den gåvan är av ett helt annat slag
än gåvor vi ger till varann´ var dag.
Öppna din tillstängda dörr i ditt hus.
Så lyser i mörkret ett litet ljus.


Ja nu äntligen är vi inne i  advent ...en härlig tid med många ljus tända.. värmade  & sprakande brasor..glögg..pepparkakor.  T.o.m skyltsöndag är det idag.. men jag ..ack, ack, ack..eller ska jag kanske skriva hack, hack, hack.. för det är just precis vad jag gör fortfarande..hostar och hackar. I morn är det jag som ringer till vårdcentralen för att få något som lindrar.  I stort sett har jag "bara" värk och hosta..  men jisses sicken hosta sen..var flera år sedan och låter som en astmatiker med krupp och andningsbesvär: )..  Och nu är jag innerligt trött på  att inte orka något.. för det är priset av  flunsan att inte ha en uns av energi.
Hemma från jobbet en hel vecka snart.. får hoppas att det vänder  och att jag snart får ta itu med JULENS förberedelser :)..

Men nu är det alltså första advent.. min adventsljusstake är som synes på bilden lite "fattig", dekorationerna i form av tags,  samt att mossan fattas...

För när jag igår skulle ta fram alla "tagsen" ( i zink , sten , porslin och lera  och guuu vet allt vad jag har i julelådorna:) så fattas det eller så var någon för stor eller så var det bara tre av dem osv.. mossan sen.. ja den var alldeles för torr och jag som lagt den på ett säkert ställe! trodde jag till påsen kom fram..snopet och ja, inte vill jag ut i snöstormen och kylan och inte vill jag leta mer efter andra tags.. allt detta  är hostans fel :)..
Maken till gnäll va?.. Men jag tror snart att allt fixar sej.. bara flunsan ger sej iväg..

Åååååå, förresten så ...visst är det vackra verser i den gamla psalmen?.. Jag som inte är särskild religiös ..tycker att den hör advent till  .. Goooglade faktiskt på psalmen och  fann att det är från 1900 talet och att sången sjungs ofta i svenska förskolor och skolor vid advent. På vår förskola sjungs den varje advent..
Nu ska jag  prova och se om kaffet kan smaka något nu .... för se, inte ens smak finns!!


Ps... men lite positivt vill ni väl ändå ha... min hund, ho fyller år ida... hurra hurra :).. Selma fyller alltså hela åtta år.. som tur är har en westie ganska lång levnad.. som småhund kan hon bli runt 15 år.. så jag hoppas jag får njuta av denna gudomliga hund i många, många år till..ds.

 Min söndagsbild i dag blev en Selmabild.. här finns de andra söndagsbilderna  i FABRIKEN..

♥...Pia

8 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hipp Hurra för Selma, ge henne en blöt puss från mig..hihi. Inget kul med flunsan, och hosta också. Vi blev mer eller mindre tvingade av arbetsgivaren och vaccinera oss för några veckor sen. Låter som det var en bra idé. Krya på dig och ha en mysig adventskväll.
Kramar
AnnaMaria

elsamarianne sa...

Sicken liten sötnos hon är, din Selma, som en liten sockertopp.
Vad jättetråkigt att din förkylning inte vill ge med sig. Låter jobbigt med hostan. Och tröttheten.
Hoppas du kryar på dig, kanske med hjälp från läkare,
kram elsamarianne

Anki sa...

Jättegrattis till Selma!
Men stackare är det så illa?!...usch vad jag tycker synd om dig!
Japp Tradera...där hamnar det mesta, haha...jag bara kör på jag så använder jag det inte!

Krya på dig nu...å gå inte med rumpan bar *ler*

Kram kram!

Nette Cecilia sa...

Grattis till din Selma,min Selma fyller 10 i mars ,men jag säger som du det är tur att de har en lång livstid,kram Nette

Rummet för välbefinnande sa...

Nej men Pia då! Vilken otur att du är sjuk. Hoppas du kryar på dig nu snart.
Här har det inte varit mycket bloggtid inte. Det har varit hektiskt den senaste tiden, men nu börjar det rätta till sig lite. Idag fick jag mig en välbehövligt lugn dag och nu ska jag snart gå och lägga mig tror jag.
Ha en fin vecka!
Kram Mia

Rummet för välbefinnande sa...

Så missade jag ju Grattis till söta Selma också....

LantlivsAnette sa...

ÅHHH GRATTIS SÖTA SELMA !! Hon är ett år äldre än min lilla Nisse..sååå himla söt hon är..ge henne en rejäl nospuss från oss !!
Såå fint du har julpyntat Pia !!
Kraaam Anette

annashusidingtuna sa...

Stackare som är sjuk, blä för flusan, hoppas farbror doktorn hittar bra bot till dig.
Kram Anna