lördag 7 augusti 2010

Igår frågade han...

..karl´n min....OM jag ville följa med på LOPPIS, i dag lördag??....Blev jag förvånad tror ni??


..en aning :)..Men det var inte mej han tänkte på  i första hand...det fanns ett annat skäl och det var ett äldre par..på siså där 80 bast som ville  ut och åka en tur..Pigga och hurtiga paret är banne mej raskare i bena än vad jag är :)..Så vi knöve in oss, alla fyra samt Selma förstås, i bilen..med papprutan i än..och så for vi.

Nu var det inte långt dit till den där gårdsloppisen... bara en sväng ut på landet...Vi var först!!  

Solen sken och det började bli varmt och så där gôtt klibbigt som det kan vara i augusti... Många bord var uppställda på gården.....fulla med loppisgrejer...Det var bara att svepa runt med loppisögonen på skaft.. JAG skulle minsann inte ha nåt....nääähäädå..bare titte litte...men  jag sååååååååååååg en hel del..

Bilen  är fortfarande inte så stor i bagageutrymmet och ingen släpkärra hade vi..så den urgamla och häftiga skolbänken  blev inte min..inte heller det gamla bordet som man snurrade ett antal varv och så blev det antingen högt eller lågt !!..  Inte sängen...av järn..inte heller den gamla symaskinen...osv, osv...


                           
Men vad blev det då..för något fick jag väl med hem??..

                                                  
Jo, en RÖD HATTASK eller vad det heter..engelskt röd och som är en färg jag gillar:)... Den riktigt lyste längst bort i hörnet och JAG såg den...  35 spänn och den bytte ägare!!

((( Den röda färgen matchar t.o.m min engelskt röda kökssoffa..som skulle ha blivit vitmålad för längesedan :)))


..inget fel på den...ren och hel så när som på att handtaget var borta...en brun läderrem syntes spåret efter ..men det gjorde inget:)

Men nu är FRÅGAN ?? Vad gör jag med den??..Måla  "asken" vit?? Klä den inuti med tyg?? Exempelvis i linnetyg..eller något blommigt?? Eller  ska jag måla den vit även inuti??.....Inte en susning om vad det ska bli av den..kanske ska den få vara RÖD..engelskt röd, ett tag!!


Mera fynd....GARDINSTÄNGER mörkt bruna och KOTTE liknande knoppar..samt fästen och upphäng eller vad det heter, till väggen för att sätta fast band...  allt för två fönster..och jag vet PRECIIIIIIS vad det ska vara till..vitt  och slitet ska det bli... 35 spänn där med...

Mera.. en liten söt  bricka..gammal ..och 30 spänn....

Mera..jo tack det blev mera:)..

Karl`n då?..Vad köpte han??..En bunt gamle tidninger..vad han nu ska med dem till??  Inte vet jag..men glad var han och tyst..riktigt tyst, när vi kom hem..han lusläste alla dessa gamla tidningar... ...:)
Vi fick en trevlig förmiddag däruppe i Öjerud.. kaffe med dopp, sol och trevligt sällskap..vi satt..nää fel... alla andra i vårt sällskap satt i goa stolar och sörplade kaffet..Jag...gick runt och tittade..bara :) och pratade för det var många glada loppismadamer där ..jo, då en och annan karl var det visst där oxå:)
Ha en trevlig kväll där  ute ...

...Pia

Ps  .....och  nu måste jag  få citera Mari...Angående syftet med att blogga......Ni kan förresten lika gärna läsa ALLT vad hon skrev ..HÄR..

Så, jag säger som Mari ... stort tack för att ni kikar in, det gör mej verkligen glad - bloggarna är här för att stanna! Trevlig helg, gott folk! Med eller utan blogg....ds.

12 kommentarer:

H ennA sa...

Hejsan!

Visst är det kul med loppis, speciellt då man gör fina fynd :-)
Din hattask är superfin, gillar det röda. Om du vill få lite inspiration så kan du kika på hur min hattask blev som jag fixat till..http://henna69.blogspot.com/2009/07/wherever-i-lay-my-hatthats-my-home.html

Ha en fortsatt fin helg!

Mvh Anne

Anonym sa...

Hej Pia!
Jättefin hattask, ovanligt med den härligt röda färgen.Gjorde också fynd som jag var nöjd med...och gubben med faktiskt.
Visdst är många bloggar en inspiration.
Ha en bra fortsatt helg..
Ann-Maj

Pillargontanten sa...

ÅH, det blev inget värmskog? Men du fick vägbeskrivningen väl :O)
De har öppet i morgon också ;)

Kerstin sa...

Precis en så´n hattask har min mamma som hon köpte en hatt i för många år sedan!!
Och den där "rostiga ljuskronan" du skrev om för ett tag sedan som du har på ditt uterum - en så´n har jag! Undrar var de är gjorda - min har jag fått från Karlsborg.

hemtrevnad marie sa...

Ojojoj, vilka fynd du gjort, var själv på en loppis idag som ett byalag ute i skogen hade:)
Det blev ett och annat fyndat där mä:)
Gillar verkligen det engelskt röda, så ja hade då rakt inte gjort nô mä dä!
Själ var jag te Värmland igår i ösregnet och hämtade en stoor byrå på Hammarö, svart och läcker...den är väl stor men in ska den:)
kram på dig vännen!

Marita sa...

Oj vad mycket fint du fick med dig hem! Jag tycker du ska låta hattasken se ut som den gör, i synnerhet om den matchar din kökssoffa!!
Vilken härlig make du har som vill åka på loppis!! Min fullkomligt avskyr loppisar och auktioner!! Så denna semester har jag inte varit på en enda...du förstår vilken abstinens jag har!
kram, Marita

Pillargontanten sa...

Loppiset ligger precis vid brandstationen.
Om du åker från Arvika och kör av mot värmskog, i fjöle, där det står värmskog på skylten, så kommer du fram till värmeln, på höger sida, precis efter avfarten upp mot Avelsbol, där du inte ska svänga av, ligger loppiset.
På vänster sida, en lokal som ser ut som ett större garage, kommer du fram till fotbollsplanen/cafeet, har du kört för långt....
Han brukar ha öppet på helgerna typ lördag och söndag, öppnar vid elva kanske....

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
Ser att du varit på rolig tur nu igen, trodde det var Brunsbergs loppisen du var på. Förstår att du blev förvånad när maken tog täten till loppisen, roligt för gamlingarna och följa med också. Nu har jag varit 2 ggr i Brunsberg och det har varit stängt, nu under helgen satt det en skylt vid vägen om stängt, så vi vände mitt i vägen. Har haft otur med det stället. Gillar hattasken, den skulle jag inte måla. Men gardinstängerna kommer och bli jättefina i vitt. Söt bricka också.
Ha en bra söndag, kanske någon loppis på G
Kramar
AnnaMaria

Skogslyckan sa...

Hej Pia.
Nu är jag hemma efter 9 dagar i grannlandet. Kul att kika runt lite och se vad ni haft för er. Fina saker du köpt, och så billigt!
Kram Pia

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Vilken toppendag ni fick..trots att de stora fynden fick stanna kvar!!

jag gillade verkligen gardinstången med sina kottknoppar..De kommer bli såå snygga i vitt!!

Ha det gott! Kramis sanne

Fröken Fräken sa...

Ja, aldrig har då herr Fräken frågat mig om jag vill följa med på loppis.. Men han är inget vidare sällskap på sådant, han bara rusar igenom loppisen, och så hittar man ju inga fynd!
Jag tycker allt att du ska behålla hattasken som den är. Jag har en i samma modell, fast svart och det är en läderrem med spänne på den.

Birgitta sa...

Vilken tur du hade på loppisrundan. Det var nog tur att inte släpkärran var med, för då hade det säkert blivit fullt lass där också.
Kram Birgitta