lördag 3 juli 2010

Hantverksmässan & loppis...

..En het och mycket varm lördag.. vad gör man då??  Får värmeslag??

..Å nej då.. man åker till Hantverksmässan i Brunskog istället :)..  till en mycket vacker & gammal miljö..



Många, många utställare med allehanda hantverk fanns det där..Här var en av de utställare  vars hantverk/pyssel jag gillade.  Julia  hette tjejen  och som jag köpte några änglar av..de hänger nu ute hos mej i den stora RÖNNEN...

Nästa som jag GILLADE, var MAJAS textil design i från Delsbo..huuuuj ujuj..VAD jag ville ha hennes linnekläder..men jag hade inga tusenlappar på mej:)..Det som jag rent utsagt förälskade mej i, var en skapelse  i linnetyger och linnehanddukar med ett broderat namn på (MAJA)..Det var bara en kvar och den hade MAJA på sej själv..men den var såå häftig:) Bilden av den tunikan kan jag inte visa..Maja vill nog inte att jag visar den OCH henne här..!!


..Såg många och  roliga saker..här var det värmekuddar..fast jag fastnade inte för värmekuddarna ..utan för HUR resväskan såg ut..ett linnetyg var fastnubbat och band påklistrat inuti..skithäftigt alltså:)


Så kom turen till dessa glada tjejer..Eva-Lena & Isabel..från Karlstad..DE hade skapat och pysslat med precis det som jag gillar och gör lite själv :)..Gissa om jag fastnade där..och läänge oxå...

..Köpte tre ringar som Isabel skapat..( f´rlåt Isabel, jag fick visst bara med en del av dej:) jag som inte använder  smycken särskilt mycket ..pga värk och svullna leder..samt nickelallergi..men nu provar jag igen..De tre ringarna,  var en med vita pärlor, en med svarta och en med pärlor i vintagestil..alla lika fina..


..Min knotiga & skrynkliga hand:)..med den vita pärlringen på...

Något annat som jag gillar skarpt är SMIDESsaker..här "fastnade " jag oxå..köpte dock inget..men hängaren med krokarna ville jag gärna ha med mej hem:)

Jag vandrade runt  där på hantverksmässan..det är ett stort område  med många gamla och vackra byggnader.. den här telefonkiosken vet jag inte hur gammal den är..men den är fin.

..sjön ligger nära och många passade på att bada den här väldigt varma dagen..28-30 grader!!!



I slutet av juli är det GAMMELVALA där i Brunskog..bland alla gamla hus och
..byggnader kommer en hel vecka  att bjuda den moderna människan  på den gamla världen..



Mycket sevärt och roligt finns det där och har man inte varit där någon gång ..är det värt ett besök... jag lovar..har varit där ett antal gånger.
På vägen hem..fann jag ett LOPPIS!!  Tro´t den som vill. I Smådal fanns ett garageloppis ...snarare en ANTIKBOD!!



Fynd?..jajamen :)..Vad?..vänta och se en annan dag...


Bilder tog jag..men lite röriga ser jag nu...det var ett loppis/antikbod som var välorganiserat  och intressant..mycket som jag ville ha ..förstås..den lampan som syns på bilden sneglade jag på länge..köpte den inte ..men OM den är kvar när jag kommer dit nästa gång..DÅ slår jag till!!.. 

För att jag ska dit igen..inte ett uns tvivel om den saken:)..

Nu ska här slappas resten av dagen..sitta i skuggan får man göra..kanske vänta på en eller två åskknallar.. Runt 30 grader ..klibbig värme  då orkar inte jag  pyssla något värre...Hoppas på en annan dag..för nu är huvudet knökfullt igen av ideér.. här ska skapas lite till höstens marknad.. i sep....

Nu blir det grannens nybakade havrekakor ( ett litet smakprov så där, över-staketet-skickat -oss-grannar-emellan) med jordgubbar och glass i skuggan ... so long..
♥..Pia

7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Åh vilka saker du fått se! och ringar...vem kan motstå?

Geta sa...

Imorgon ska jag åka dit, nu längtar jag efter att ha sett dina bilder. Kanske blir det loppisen också, den visste jag inte om. Jag vet inte heller hur gammal telefonkiosken är , men min pappa har varit med och rustat upp den under vintern, den är verkligen fin. Jag har spenderat dagen på den fotbollsplan, det var oxå varmt vill jag lova.
Kram.

Rose Garden Malevik sa...

Där var det många vackra saker....och varmt :)
Håkan

Skogslyckan sa...

Ser ut som en riktigt härlig och inspirerande marknad. En sån lampa som du gillade på loppisen hänger det i min ateljé som jag håller på att göra i ordning. Där är 5 meter högt till tak och lampan är ca 1 meter..! Ha en skön söndag!
Kram Pia

Prinsesse Elin sa...

For en spennende messe. Den kunne jeg godt tenkt meg å besøke.
Nå ble jeg litt inspirert til å ta frem symaskinen. TAKK!

En fin sommerdag ønskes til deg og dine. Varme klemmer fra Elin ♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

På vägen hem från stugan idag sa gubben: såg du skylten om loppis. Jamen det är väl klart jag gjorde, och nu har han vaknat och tyckte att vi skulle kolla på lite loppisar. Jag höll på och köra av vägen. Nu var vi ju ganska blöta, hällregnade när vi åkte över sjön. Blev varken loppis eller Brunskog. Men var ligger Smådal, det kanske var den skylten han såg...
Jättefin ring du köpte, och det var roligt och få se lite bilder från det vi missade.
Kramar
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan jag igen.
Jag känner inte igen tjejerna från Karlstad, förstorade tom. upp dom.
Tack för toppen-bra vägbeskrivning.
Kramis
AnnaMaria