söndag 23 maj 2010

En försmak av sommaren...

...smultronblom....


Jag har tagit en massa bilder .. Passade på när vi firade min mammas födelsedag idag.  De bor på landet mina föräldrar, vilket jag tror ingen har missat vid detta laget :)..har säkert skrivit spaltmetrar om livet på landet.... Men tillbaka till bilderna ..

Jag har min kamera med mej..som ständig följeslagare numera. Jag tyckte ljuset var perfekt..men oj oj vad jag har mycket att lära INNAN bilderna blir perfekta...:) kröp på alla fyra..under träd ..bakom buskar..under buskar..osv...för att fånga den där BILDEN..några hundra blev det innan jag stängde av kameran..

Gick även en tur i skogen som gården angränsar till..Selma fick följa med som sällskap..tror hon tyckte jag var tråkig..för hon vände baken till så fort jag ville ta en bild av henne bland buskar & träd!!

JA nog har helgen varit ljuvlig...den skira grönskan som är nu..ja den är obeskrivlig..
Lite regndroppar har det skvätt på oss..men solen har dominerat ...som tur är..


Kaffe med dopp  utlovades av min mamma och det fick vi....Först den goaste smörgåstårta jag vet..och som vi alltid har, åtminstone en gång om året i vår familj... sen kom grädden på moset..dvs..RABARBERPAJEN...(som jag beställt:) aaa..ååå den är bara så ljuvligt go....

Efter det kalaset..promenerade jag hem..en liten tur på några km..behövde röra på ***
Karl´n han fick ta med sej bilen hem..


Min älsklingsblomma  liljekonvaljen,  har börjat dyka upp ..och idag under min promenad hem..plockade med mej en bukett.. och nu sprider sej en underbar doft  i köket...


♥...Pia

6 kommentarer:

Marie sa...

Vi har oxå smultronblom längs husväggen, äntligen är snart sommaren här. Hur går det med pysslandet, kommer du vara ute på några hantverksmarknader framöver?

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll, kram Marie

Pillargontanten sa...

Många hundrumpor blir det :O)
Låter i alla fall som om du haft en underbar dag, tillsammans med Selma och kameran!

Majas skafferi sa...

Hej Pia! Nu är sommaren snart här, det ser man på all grönska som mer el.mindre "exploderat" sista dagarna! Hu,deltog du i vårruset i det vädret! Stackars er! Vi höll oss hemmavid istället, nummerlappen & jag..;) Hade faktiskt ont i halsen också..på riktigt!

Ha det bra!

Skogslyckan sa...

Ja vilken underbar helg det varit! Även jag har roat mig med att fotografera, allt är ju bedövande vackert just nu.. Men här har inte liljekonvaljernas blomning hunnit ännu. Så det har jag att se fram emot.
Ha en bra start på veckan
Kramar Pia

Mitt Måleri sa...

Du är ju en hejare på att fota =) så fina bilder, härligt med födelsedags kalas...rabarber paj är absolut en favorit
kram pia

Marianne sa...

Hej Pia! Även jag har liljekonvaljdoft här hemma. Lilla gubben kom in med en jättebukett i lördags tror det var för att vi hade bröllopsdag. Fina bilder du tar och fixar till. kaffekalaset du skrev om....är det något som vem som helst kan åka till? En Arvikatur vore ju inte fel i sommar. Ha det så skönt i försommartid!